Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το… φροντιστήριο του Σκέρτσου για τα ομόφυλα ζευγάρια: Οι υπουργοί έχουν αυξημένη ευθύνη στήριξης - Κακλαμάνης: Δεν θα πάω

Το… φροντιστήριο του Σκέρτσου για τα ομόφυλα ζευγάρια: Οι υπουργοί έχουν αυξημένη ευθύνη στήριξης - Κακλαμάνης: Δεν θα πάω
«Μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, δεν ερχόμαστε με όρους σύγκρουσης», τόνισε ο Άκης Σκέρτσος
Σχετικά Άρθρα
(upd) Η διήμερη ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια, ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 15/1, στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς, σε μια προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων.
Μάλιστα, τη σχετική εισήγηση θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, που θα είναι και ο εισηγητής του νομοσχεδίου στη Βουλή εκ μέρους της πλειοψηφίας.
Ειδικότερα, τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, χωρισμένα σε δύο ομάδες, θα ενημερωθούν το διήμερο 15-16/1 από τον υπουργό Επικρατείας: Άκη Σκέρτσο, υπουργούς – αντιπροέδρους Κ. Χατζηδάκη και Άδ. Γεωργιάδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Π. Μαρινάκη και τηγ γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μ. Συρεγγέλα.
Στόχος της ενημέρωσης-συζήτησης είναι να δοθούν απαντήσεις στους προβληματισμούς που εκφράζονται από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και να διευρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η δεξαμενή των βουλευτών της ΝΔ που θα το υπερψηφίσουν.
Πάντως, ο Νικήτας Κακλαμάνης διεμήνυσε ότι δεν θα συμμετέχει στη συνάντηση και ζήτησε τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Σκέρτσος: Πάγια θεσμική διαδικασία ενημέρωσης των βουλευτών

Η ενημέρωση γίνεται παγίως από τον επισπεύδοντα υπουργό στα μέλη της ΚΟ και πρόκειται για μία πάγια θεσμική διαδικασία ενημέρωσης των βουλευτών, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, λίγο πριν το ραντεβού για την ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ στην Πειραιώς.
Ο κ. Σκέρτσος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός υπήρξε σαφής, δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο και σεβόμαστε την άποψη εκείνων που διαφωνούν, αλλά λέμε ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό που έχουν κάνει 36 χώρες του κόσμου, 20 στην Ευρώπη ως προς τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και 22 χώρες στην Ευρώπη και 39 στον κόσμο ως προς την τεκνοθεσία».
«Μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, δεν ερχόμαστε με όρους σύγκρουσης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, «είμαστε κυβέρνηση που δουλεύουμε για όλους του πολίτες. Θα υπάρξει ψήφος κατά συνείδηση για τους βουλευτές, αλλά σε ό,τι αφορά τους υπουργούς που συμμετέχουν, έχουν αυξημένη ευθύνη στήριξης των νομοθετικών πρωτοβουλιών».
«Στην Ελλάδα από το 1946 ένας άντρας μόνος του όπως και μία γυναίκα μπορεί να υιοθετήσει ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που έχουν παιδιά και δεν μπορεί να αναγνωριστεί εντός της σχέσης», επισήμανε ο κ. Σκέρτσος.
«Επεκτείνουμε ένα αστικό δικαίωμα ως προς τον πολιτικό γάμο που πρόκειται για μία σύμβαση και δεν επιτρέπεται να υπάρχουν διακρίσεις. Θέλουμε να λύσουμε τη διάκριση, το στίγμα», συμπλήρωσε.
Κληθείς να απαντήσει για το αν πρέπει να παραμείνει ο Μ. Βορίδης στην κυβέρνηση εφόσον καταψηφίσει, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε πως «δεν τίθενται τέτοια ζητήματα σε αυτή τη φάση. Αυτό που προέχει είναι η ενημέρωση».
Ακόμη, ερωτηθείς για την αντίδραση από την πλευρά του Α. Σαμαρά, ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε ποτέ ότι βρίσκεται στο πρόγραμμά μας και όλοι οφείλουμε να ξέρουμε σε ποια πλατφόρμα εκλέχθηκε η ΝΔ».
Τέλος, σε ό,τι αφορά την αντιπολίτευση και τις προθέσεις της απέναντι στο νομοσχέδιο, ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν γνωρίζουν κομματικούς φραγμούς και θα ήταν καλοδεχούμενη η στήριξη από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Κακλαμάνης: Δεν θα πάω στην ενημέρωση - Να συγκληθεί η ΚΟ

Όσον αφορά την ενημέρωση των «γαλάζιων» βουλευτών που έχει αναλάβει ο Άκης Σκέρτσος, ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης διεμήνυσε ότι δεν θα παραβρεθεί.
«Εγώ στην παράταξή μου είμαι οργανωμένος από το 1964, όταν δεν υπήρχε ΝΔ. (…) Έχω συμπληρώσει 60 ολόκληρα χρόνια. Θεωρώ ότι για τέτοια μείζονα θέματα, και είμαι παλιάς κοπής κοινοβουλευτικός, πρέπει το θεσμικό όργανο να συγκαλείτε, και αυτό είναι η ΚΟ, (…) και να εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας. Δεν θεωρώ ότι περιποιεί τιμή στον εαυτό μου να πάω για να μου κάνει μάθημα ένας καθόλα άξιος άνθρωπος, όπως είναι ο κ. Σκέρτσος, και γενναίος διότι δεν είναι αρμοδιότητά του. Δεν θα πάω, δεν είναι προσωπικό το θέμα, είναι θεσμικό, δεν έχω κάτι να μάθω» είπε χαρακτηριστικά.
«Νομίζω ότι οι υπουργοί ή ψηφίζουν ή φεύγουν. Αυτή είναι η θέση μου», επανέλαβε για ακόμη μία φορά κλείνοντας την τοποθέτησή του.
Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε κατά της αποχής. «Νομίζω ότι διαδικαστικά έγιναν λάθη, τα οποία δεν πρέπει να επαναληφθούν μέχρι την ημέρα που θα έρθει το νομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βουλής. Είμαι στο ελληνικό Κοινοβούλιο από το 1990. Ποτέ δε θυμάμαι τον εαυτό μου να απείχα από μία ψηφοφορία. Όταν συμφωνώ, πάω και ψηφίζω και όταν διαφωνώ καταψηφίζω και διαγράφομαι» είπε μιλώντας στο Mega και συνέχισε «τελευταία φορά που διαγράφηκα ήταν με κυβέρνηση του κόμματός μου όταν αρνήθηκα να ψηφίσω, παρότι υπήρχε κομματική πειθαρχία, την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τον ΕΝΦΙΑ. Δεν είμαι υπέρ της αποχής ενός βουλευτού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης