Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης - ΣΥΡΙΖΑ: Το νομοσχέδιο Κεραμέως για την επιστολική ψήφο φέρνει διακρίσεις εναντίον των ομογενών

Κασσελάκης - ΣΥΡΙΖΑ: Το νομοσχέδιο Κεραμέως για την επιστολική ψήφο φέρνει διακρίσεις εναντίον των ομογενών
«Εάν είσαι απόδημος ή ομογενής δεν μπορείς να κατέβεις σε περιφέρεια δικιά σου» καταγγέλλει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Στην επιστολική ψήφο,και ειδικότερα στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρεται σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.
«Με τον Σωκράτη Φάμελλο, πρόεδρο της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και την Γιώτα Πούλου, τομεάρχη εσωτερικών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναλύουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολική ψήφο καθώς και τις διακρίσεις που φέρνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Συγκεκριμένα αναφέρει:



«Επιθυμεί η ΝΔ τον ειλικρινή διάλογο;
Με τον Σωκράτη Φάμελλο, πρόεδρο της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και την Γιώτα Πούλου, τομεάρχη εσωτερικών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναλύουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολική ψήφο καθώς και τις διακρίσεις που φέρνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο. Γίνεται μια μεγάλη συζήτηση και εδώ στη Βουλή αυτές τις ημέρες, και πιστεύουμε ότι εσείς δικαιούστε να ξέρετε αδιαμεσολάβητα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θέσεις που πηγάζουν από την πάγια αρχή μας.
Θέλουμε να διευκολύνουμε τους Έλληνες να συμμετέχουν σε κάθε γιορτή της δημοκρατίας. Να συμμετέχουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση όπου και αν είναι οι Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλη αυτή τη διαδικασία ήταν απολύτως συνεπής.
Η κυβέρνηση αποδείχθηκε ότι δεν είναι ούτε συνεπής αλλά δεν έχει και την επάρκεια.
? Καταθέσαμε τεκμηριωμένες προτάσεις και ιδιαίτερα την μεγάλη καινοτομία, του ηλεκτρονικού εκλογικού καταλόγου ώστε να μπορούν όλοι και όλες να ψηφίζουν σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας βρίσκονται.
? Καταθέσαμε και την τροπολογία ώστε να υπάρχουν οι εκλογικές περιφέρειες των αποδήμων. Η κυβέρνηση επέλεξε να μη συζητήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Κατέθεσε δε, μια τροπολογία η κα Κεραμέως με διαδικασίες έξω από κάθε κοινοβουλευτική δεοντολογία, μεταφέροντας τη συζήτηση και στη διαδικασία της ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές.
? Υπάρχουν 2 διακρίσεις.
Η πρώτη είναι εναντίον των αποδήμων διότι εάν είσαι απόδημος ή ομογενής δεν μπορείς να κατέβεις σε περιφέρεια δικιά σου.
Η δεύτερη διάκριση αφορά τους Έλληνες και τις Ελληνίδες εντός Ελλάδας. Διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ηλεκτρονικός εκλογικός κατάλογος αλλά να μην χρησιμοποιείται ώστε να ψηφίσει κάθε Έλληνας εντός Ελλάδας όπου και αν βρίσκεται στις ευρωεκλογές.
Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ δεν την αποδέχεται.
Εάν όντως θέλουν να έρθουν να μιλήσουν μαζί μας με διάθεση συναίνεσης εμείς είμαστε εδώ.
Η ερώτηση είναι: το θέλουν;»

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης