Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιόδρας για F-35: Σήμερα είναι μία καλή μέρα για την Ελλάδα - Δεν θα γινόταν αν στο τιμόνι της χώρας δεν βρισκόταν ο Μητσοτάκης

Τσιόδρας για F-35: Σήμερα είναι μία καλή μέρα για την Ελλάδα - Δεν θα γινόταν αν στο τιμόνι της χώρας δεν βρισκόταν ο  Μητσοτάκης
"Η αναβάθμιση του κύρους της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αντανακλάται όχι μόνο στη σημερινό αποτέλεσμα για τα F- 35, αλλά και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο δίνουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα", τόνισε ο Δ. Τσιόδρας
«Σήμερα είναι μία καλή μέρα για την Ελλάδα. Λάβαμε την επιστολή από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών που βάζει στην Ελλάδα στο πρόγραμμα των F-35, το οποίο είναι ένα κλειστό κλαμπ, που δεν μπαίνει οποιοσδήποτε εκεί», τόνσιε από την Πάτρα ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Δ. Τσιόδρας.
Ο κ. Τσιόδρας μιλώντας στη διάρκεια της συνεδρίασης της διοικούσας επιτροπής εκλογικής περιφέρειας Αχαΐας της ΝΔ, στην Πάτρα, ανέφερε πως «το 2019 ήταν η Τουρκία εκεί και εμείς ήμασταν απέξω» , ενώ «σήμερα εμείς παίρνουμε το Ok να προχωρήσουμε, για να μπορούμε να πάρουμε αεροσκάφη της νεότερης γενιάς και η Τουρκία είναι έτοιμη να πάρει τα F-16, στο βαθμό βεβαίως που υπάρχει έγκριση από το Κογκρέσο».
«Αυτά βεβαίως δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν στο τιμόνι της χώρας δεν βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι αυτό θα γινόταν με τον Αλέξη Τσίπρα ή με κάποιον άλλο. Η αναβάθμιση του κύρους της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αντανακλάται όχι μόνο στη σημερινό αποτέλεσμα για τα F- 35, αλλά και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο δίνουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα. Όλα αυτά θα κόστιζαν πάρα πολλά χρήματα στους Έλληνες φορολογούμενους, όμως η χώρα ενισχύεται αμυντικά, λόγω ακριβώς της πολιτικής του ακολουθείται για την οποία μας έχουν καταγγείλει ότι είμαστε δεδομένοι και δεμένοι στο αμερικανικό άρμα».
«Εμείς είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ, είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ, είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανήκουμε στην Δύση, όπως έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε αυτό», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.
Ακόμη, υπογράμμισε ότι «έχουμε καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο, με την Κίνα, με την Ινδία, αλλά είμαστε μέρος της Δύσης και αυτό θέλουμε να φαίνεται και από την πλευρά της Δύσης».
«Έχουμε λοιπόν, μία διεθνή παρουσία σήμερα με έναν άνθρωπο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική, απολαμβάνει υψηλό κύρος», είπε χαρακτηριστικά.

Μεταρρυθμίσεις και ακρίβεια

Περαιτέρω, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «το μεταρρυθμιστικό έργο έχει ξεκινήσει με ορμή».
Κάνονατς αναφορά στο θέμα της ακρίβειας, τόνισε πως «εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, προκειμένου ο κόσμος να έχει μεγαλύτερο εισόδημα. Όταν λοιπόν ο πληθωρισμός υποχωρήσει, οι αυξήσεις θα μείνουν, ενώ οι καινούργιες αυξήσεις που θα έλθουν θα είναι πάνω σε αυτά που έχουμε δώσει τώρα, ώστε στο τέλος της 4ετίας να έχουμε στα 950 ευρώ τον κατώτατο μισθό και 1.500 ευρώ μέσο μισθό, που είναι και ο στόχος».
«Κοιτάζουμε στοχευμένες ενισχύσεις εκεί που υπάρχει πιο μεγάλη ανάγκη, πραγματοποιούμε ελέγχους στην αγορά, προκειμένου να μην υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας και πέφτουν "καμπάνες" από το αρμόδιο υπουργείο», συμπλήρωσε.
Όπως είπε, «η ακρίβεια είναι ένα εισαγόμενο και δύσκολο φαινόμενο, αφού αν υπήρχε μία εύκολη λύση θα την είχαν εφαρμόσει και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Για ευρωεκλογές

Με το βλέμμα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι «έχουν ιδιαίτερη σημασία, όχι για να επιβεβαιωθεί η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ, διότι αυτό είναι δεδομένο, αφού η διαφορά από το δεύτερο κόμμα θα είναι πολύ σημαντική, αλλά για να αποδειχθεί ότι βαδίζουμε σε ένα κλίμα πολιτικής εμπιστοσύνης απέναντι στην κυβέρνηση και αυτό είναι πολύ σημαντικό να αποτυπωθεί στην κάλπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης