Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στους δρόμους οι αγρότες - Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου με επίκεντρο τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα

Στους δρόμους οι αγρότες - Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου με επίκεντρο τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα
Το απόγευμα στις 18:30 η σύσκεψη στο Μαξίμου
Σχετικά Άρθρα
(upd) Τα αιτήματα των αγροτών που έχουν βγει με τα τρακτέρ στους δρόμους σε αρκετές περιοχές της χώρας θα βρεθούν στο μικροσκόπιο διευρυμένης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το απόγευμα της Κυριακής 28/1.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Aνάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και οι συναρμόδιοι υπουργοί.
Στο μεταξύ, οι αγρότες παραμένουν στους δρόμους με τα τρακτέρ, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στη σύσκεψη που θα γίνει στο Μαξίμου για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Αγροτικές κινητοποιήσεις - Στην πλατεία της Λάρισας τα τρακτέρ

Οι αγρότες της Θεσσαλίας ,στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για τις καταστροφές που υπέστησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και για την καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεών τους, κατέκλυσαν με τα τρακτέρ την κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου θα παραμείνουν για ένα 24ωρο, ενώ  θα μετακινηθούν και προς τον κόμβο Πλατυκάμπου.
Τα κομβόι ξεκίνησε από διάφορα σημεία έξω από την πόλη και κατέληξε με κορναρίσματα στο κέντρο της Λάρισας.
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο 24ωρο αποφασίστηκε τα αγροτικά μηχανήματα να βρεθούν στον αστικό ιστό της πόλης, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο οι συνάδελφοί τους να ενισχύσουν τα μπλόκα και κυρίως στον κόμβο του Πλατύκαμπου.
Οι Λαρισαίοι αγρότες συντονίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέσω της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων και βρίσκονται σε σχεδιασμό κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους.
Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότερα τρακτέρ από διάφορες περιοχές του νομού συγκεντρώνονται στον κόμβο του Πλατύκαμπου, δίπλα στην εθνική οδό.
Πορεία στο κέντρο της Λάρισας θα πραγματοποιήσουν και τη Δευτέρα 29/1, στο πλαίσιο του αγροτικού συλλαλητηρίου, ενώ μέχρι την Τρίτη 30/1 θα οριστεί η σύνθεση της επιτροπής που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό ή τον αρμόδιο υπουργό.
larisa_3.JPG
«Συγκεντρωνόμαστε σήμερα εδώ στη Λάρισα και αύριο το μεσημέρι είναι το συλλαλητήριο. Καλούμε τους πολίτες της Λάρισας, αλλά και την κυβέρνηση να ανοίξει τα μάτια της και το μυαλό της ότι έχουμε πρόβλημα και ζητάμε απαντήσεις και λύσεις. Θέλουμε και οικονομικά στοιχεία. Να βοηθηθούν οι πλημμυροπαθείς και να αλλάξει η ΚΑΠ που είναι καταστροφή. Όσο για όσους λένε κάποιοι υποκινούνται από κόμματα, είναι η μεγαλύτερη βλακεία που λέχθηκε τα τελευταία χρόνια», ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρ. Σιδηρόπουλος.

Στη Βόρεια Ελλάδα - Κλειστός για δύο ώρες ο κόμβος των Νέων Μουδανίων

Σε κινητοποιήσεις και οι αγρότες στη βόρεια Ελλάδα, που διεκδικούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, όπως την άμεση λήψη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής.
Στη Χαλκιδική οι αγρότες απέκλεισαν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής στα Μουδανιά, ζητώντας λύσεις, ενώ τους απασχολεί κατά κύριο λόγο το ζήτημα της ακαρπίας.
Τα αγροτικά μπλόκα ενισχύονται καθημερινά, ενώ στα εγκαίνια της Agrotica την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου οι αγρότες σχεδιάζουν μεγάλη κινητοποίηση μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και θα επιχειρήσουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λ. Αυγενάκη.
Σύσκεψη των μπλόκων της Κεντρικής Μακεδονίας έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 29/1.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης