Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Ψηφίζεται στις 15 Φεβρουαρίου

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Ψηφίζεται στις 15 Φεβρουαρίου
Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου
Κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (01/02/2024) το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο που προβλέπει τον πολιτικό γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία.
Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.
Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου καλούνται στην επιτροπή οι αρμόδιοι φορείς.
Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου και θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 και 15 Φεβρουαρίου.
Όπως αναφέρεται στην Αιτιολογική Έκθεση του νομοσχεδίου, «η ρύθμιση θεσμοθετεί στην ελληνική έννομη τάξη τον γάμο μεταξύ δύο προσώπων ανεξάρτητα από το φύλο τους, προκειμένου να επιτευχθούν η ισότητα στον γάμο και η νομική προστασία οικογενειών.
Η θεσμοθέτηση της ισότητας στον γάμο δημιουργεί και ισότητα στα δικαιώματα παιδιών ομόφυλων ζευγαριών, που ήδη υπάρχουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης