Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με Ρουσόπουλο – Στο επίκεντρο οι προτεραιότητες και οι προκλήσεις του Συμβούλιου της Ευρώπης

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με Ρουσόπουλο – Στο επίκεντρο οι προτεραιότητες  και οι προκλήσεις του Συμβούλιου της Ευρώπης
"Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την επανεισδοχή της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, επέτειος που συμπίπτει με την εκλογή του πρώτου Έλληνα στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης", ανέφερε η Κ. Σακελλαροπούλου
Σχετικά Άρθρα
Για τις προτεραιότητες, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 75 χρόνια του, ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θ. Ρουσόπουλος.
Ο κ. Ρουσόπουλος επισήμανε ότι «είναι μεγάλη τιμή και για μένα και για την πατρίδα μας, νομίζω, αυτή η ομόφωνη, από πέντε μεγάλες πολιτικές παρατάξεις, αποδοχή στο πρόσωπό μου και ελπίζω να τιμήσω αυτή την οδηγία, αυτή την εντολή. Η μάχη, ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως ξέρετε, κυρία Πρόεδρε, είναι αυτό που λέγαμε όταν είμαστε μικροί, όταν κάναμε ποδήλατο, είναι ορθοπεταλιά, δεν σταματάει ποτέ. Αυτή τη μάχη για το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι που δίνει το Συμβούλιο, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 75 του χρόνια. Είναι μια ευτυχής συγκυρία και για την πατρίδα μας που ένας Έλληνας ηγείται της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για αυτή τη συνάντηση».
Ακόμη, την ενημέρωσε για τις προτεραιότητες , τα προβλήματα αυτή την περίοδο και για τις προκλήσεις, οι οποίες είναι πολλές και ενδιαφέρουσες.
«Μία από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επί τη ελεύση της τεχνητής νοημοσύνης και της δημοκρατίας», σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος.
Η κα Σακελλαροπούλου συνεχάρη τον κ. Ρουσόπουλο για την εκλογή του , λέγοντας πως «είναι πολύ τιμητική η εκλογή σας και έχει έναν έντονο συμβολισμό, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την επανεισδοχή της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, επέτειος που συμπίπτει με την εκλογή του πρώτου Έλληνα στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, γεγονός που θεωρώ πολύ σημαντικό».
«Διάβασα και βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την εισαγωγική σας ομιλία. Οι προτεραιότητες που έχετε θέσει, όπως είπατε, είναι πραγματικά σημαντικές: ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που αποτελούν πάντα προτεραιότητα κάθε δημοκρατικής, φιλελεύθερης κοινωνίας, αλλά δυστυχώς πλήττονται συνεχώς. Ο αγώνας αυτός αποτελεί πράγματι, όπως και ο αγώνας για τη δημοκρατία, μια συνεχή διεκδίκηση. Είμαι βέβαιη ότι θα τον συνεχίσετε και εσείς και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας, για το καλό όλων μας», πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης