Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ιδιοκτήτης αλλοδαπής εταιρείας, ο Κασσελάκης: Εάν ο νόμος με αφορά, θα πουλήσω τις εταιρείες μου - Βέλη κατά του Μάρη

Ιδιοκτήτης αλλοδαπής εταιρείας, ο Κασσελάκης: Εάν ο νόμος με αφορά, θα πουλήσω τις εταιρείες μου - Βέλη κατά του Μάρη
Ο Στέφανος Κασσελάκης διαμηνύει πως όλοι γνωρίζουν πως είναι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό
Τα περί ιδιοκτησίας εταιρείας στο εξωτερικό επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, επισημαίνοντας ωστόσο πως όλοι γνώριζαν τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στο εξωτερικό. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, δήλωσε πως εάν ο ίδιος εμπίπτει στον νόμο για το ασυμβίββαστο, αν και δεν είναι βουλευτής, θα πουλήσει τις εταιρείες του.
«Όλοι γνωρίζουν πως είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπου ζούσα μέχρι πρόσφατα, για 21 ολόκληρα χρόνια.
Θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών. Εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν είμαι βουλευτής.
Εφ' όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα «πουλήσω» ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος» αναφέρει ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα social media σχολιάζοντας τις σχετικά αποκαλύψεις.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύει τα βέλη του κατά του επιχειρηματία, Δημήτρη Μάρη (ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της 24 Media, στην οποία ανήκει το www.news247.gr). «Σε κάθε περίπτωση, ο Μάρης δε θα αγοράσει φτηνά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη προσπάθησε» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Stef.JPG
Οι αποκαλύψεις για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στο εξωτερικό

Εν μέσω έντονων διεργασιών για τις νέες εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ, η ιστοσελίδα www.news247.gr αποκάλυψε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ιδιοκτήτης αλλοδαπής εταιρείας. Πρόκειται για την εταιρεία από την οποία προήλθε το δάνειο για την πληρωμή των εργαζομένων στο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.
«Στις 21.12.2023 η Osios LLC δανειοδοτεί την Left Media AE με 230.000 ευρώ μέσω λογαριασμού της Osios LLC στην UBS Financial Services Inc, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ. Στη δανειακή σύμβαση, ως διεύθυνση της Osios LLC αναγράφεται η διεύθυνση 88 SW 7th ST, MIAMI, FL 33130 USA, ενώ στη σφραγίδα αναφέρεται “Corporate Seal, 2017, DELAWARE”.
Τη σύμβαση για λογαριασμό της Osios LLC υπέγραψε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, με την ιδιότητά του ως μοναδικός εταίρος της εταιρίας, όπως ακριβώς αναφέρεται στη σύμβαση» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Παράλληλα, τονίζεται ότι σύμφωνα με την «ελληνική νομοθεσία, απαγορεύεται ρητά για οποιοδήποτε πρόσωπο να έχει ταυτόχρονα την ιδιότητα του Προέδρου πολιτικού κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή και αυτή του ιδιοκτήτη ή του διαχειριστή αλλοδαπής εταιρίας.
Ο νόμος, δε, προβλέπει αυστηρές ποινές για τα πρόσωπα που παραβιάζουν τις σχετικές διατάξεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης