Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τεμπονέρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Οι δικές μου ρίζες δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση

Τεμπονέρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Οι δικές μου ρίζες δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση
«Καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ» επεσήμανε από το βήμα του συνεδρίου ο Διονύσης Τεμπονέρας
Σχετικά Άρθρα
«Οι δικές μου ρίζες είναι στέρεες και διαχρονικές, δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση», είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας μιλώντας στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ουσιαστικά υποννοώντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές.
«Στη δική μας ζωή μάθαμε να παλεύουμε για τις ιδέες και τις αρχές μας, κοιτώντας ανθρώπους κατάματα. Ό,τι και να έχουμε να πούμε το λέμε με το πρόσωπο μας καθαρό. Καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ, ούτε και τα χρειαζόμαστε, γιατί τις μάχες μας τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση μέσα στην κοινωνία, χωρίς να ζητάμε μερτικό», σχολίασε. Πρόσθεσε στο ίδιο πλαίσιο ότι «το δικό μας το εγώ το προσφέρουμε στο μεγάλο εμείς, το προσφέρουμε στην μεγάλη αυτή υπόθεση της Αριστεράς που στέκεται πάνω από θέσεις και αξιώματα». Τόνισε ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι, προερχόμαστε από τα σπλάχνα της κοινωνίας από το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, από την καθημερινή βιοπάλη στη δουλειά, μέσα στη στέρηση και την αδικία, όπως μάθαμε σε όλη τη ζωή μας να υπερασπιζόμαστε το δίκιο των ανθρώπων. Εμείς άλλωστε το μάθαμε πιο νωρίς από κάποιους άλλους».
Ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε ότι «σεβόμαστε απόλυτα την βούληση των μελών και των φίλων του κόμματος ώστε να μην κυνηγάμε χίμαιρες, δεν έχουμε πολιτικές ανασφάλειες, είμαστε γεμάτοι από αγάπη για το συνάνθρωπο και ήδη πολύ πλούσιοι από τις εμπειρίες του αγώνα. Μάθαμε όμως να συμμετέχουμε και όχι να εξουσιοδοτούμε». Σημείωσε ότι απέναντι του βλέπει συντρόφους και όχι αντιπάλους. «Αντίπαλος μου είναι μόνο τα προβλήματα του κόσμου. Αντιλαμβάνομαι το ρόλο μου στην Ιστορία ως ένα μικρό ελάχιστο κρίκο που θα φέρει πιο κοντά το όνειρο για μια κοινωνία αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Η αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες, αλλά κοινωνικά υποδείγματα». Πρόσθεσε ότι «έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή» και πως «αν χρειαστεί για να προχωρήσει αυτή η υπόθεση να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε». Είπε ότι ο αγώνας της δικής του γενιάς είναι να αντιλαμβάνεται ότι «πρέπει να συμβάλλουμε δημιουργικά κι αποφασιστικά στην ενίσχυση της δημοκρατικής παράταξης. Δεν θα αφήσουμε να μπει η αριστερά στο περιθώριο, δεν θα χαρίσουμε ούτε μία σπιθαμή Δημοκρατίας στους φασίστες».
Ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι κορυφαία στιγμή δημοκρατίας και της πολιτικής και πως «η στιγμή αυτή δεν αφορά πρόσωπα, αλλά ιδέες, αξίες, αρχές και πολιτικά σχέδια. Αφορά όλη την κοινωνία» και «δεν έχουμε το δικαίωμα να τους απογοητεύσουμε».
Σημείωσε ότι η αγωνία του δημοκρατικού κόσμου είναι προφανής, θέτοντας το ερώτημα αν υπάρχει άλλος δρόμος: «Μπορεί ο δημοκρατικός κόσμος να συνεννοηθεί μεταξύ του; ‘Κάνετε αντιπολίτευση όλοι μαζί εναντίον του Μητσοτάκη', είναι οι φράσεις που ακούς σε κάθε καφενείο, σε κάθε σπίτι. Πώς απαντούν σε αυτή την αγωνία οι δημοκρατικές δυνάμεις; Στοιβάζονται στη δημοσκοπική ζώνη του 10% με 12%, διαγωνιζόμενοι ποιος θα είναι δεύτερος, τρίτος, τέταρτος».
«Η ανάγκη για ένα δημοκρατικό μέτωπο δεν είναι μια άσκηση στο χαρτί, είναι το εργαλείο της ώσμωσης, είναι ο τόπος της μεγάλης δημοκρατικής συνεννόησης. Είναι η ανάγκη που έρχεται από τα σπλάχνα της κοινωνίας, είναι η λύση στο μεγάλο πρόβλημα. Δεν έχουμε δικαίωμα να αρνηθούμε την ευθύνη, οφείλουμε να γίνουμε μέρος της απάντησης της Ιστορίας, χρειαζόμαστε ένα πολιτικό σχέδιο που θα απαντά στα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας. Το πιο σημαντικό δεν είναι το ποιος θα είναι ο επικεφαλής, αλλά το πώς και για ποιους θα δώσουμε την μεγάλη μάχη. Οφείλουμε να πάρουμε θέση», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης