Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης: Τώρα είναι η ώρα - Ή όλα ή τίποτα - Γιατί δεν γίνεται να μην πάμε σε εκλογές

Κασσελάκης: Τώρα είναι η ώρα - Ή όλα ή τίποτα - Γιατί δεν γίνεται να μην πάμε σε εκλογές
Οι εσωκομματικές εκλογές είναι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί η εσωστρέφεια ,ανέφερε ο Στ. Κασσελάκης
«Τώρα είναι η ώρα, ή όλα ή τίποτα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας από το βήμα του 4ου συνεδρίου του κόμματος, λέγοντας ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Ο ίδιος επιμένει στο να στηθούν κάλπες για ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στις 10 Μαρτίου, αλλά και για και άμεσες καταστατικές αλλαγές.
Αφού σημείωσε ότι «βουλευτές και στελέχη μου ζητούν να μην πάμε σε εκλογές», εξήγησε ότι αυτό δεν γίνεται.
«Πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες» διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως θα ήταν σαν να δίνει φωνή στην εσωστρέφεια.
«Ο ιστορικός ηγέτης της παράταξης μας, αν και από μακριά, ζητά νέα κάλπη για πρόεδρο. Η συντρόφισσα Όλγα Γεροβασίλη θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος απέναντι μου. Πώς γίνεται να τη ζητάει ο νυν πρόεδρος, ο τέως πρόεδρος και υπάρχει ήδη κι άλλη υποψηφιότητα για πρόεδρος, και πώς αλήθεια θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες; Θα ήταν σαν να κρύβομαι πίσω από μία απόφαση ματαίωσης εκλογών για να κρατήσω τη θέση μου, θα ήταν σα να δίνω φωνή στην εσωστρέφεια αντί να μιλήσουν τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι να τερματιστεί η εσωστρέφεια μια για πάντα».
«Από χθες σύνεδροι που νοιάζονται, πονούν το ΣΥΡΙΖΑ, με απόλυτη ανιδιοτέλεια, μαζεύουν υπογραφές για τη μη διενέργεια νέας εκλογής προέδρου. Το εκτιμώ ειλικρινά πάρα πολύ. Μία συντρόφισσα η Αθήνα δακρύζοντας πριν αποχωρήσω χθες το βράδυ με πλησίασε με αγκάλιασε και μου ζήτησε να μην πάμε σε νέες εκλογές προέδρου. Μου ζήτησε να προστατέψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και μου ράγισε την καρδιά μου, ειλικρινά», είπε και πρόσθεσε ότι «δίπλα στην Αθήνα, δίπλα σε τόσους από σας βουλευτές και στελέχη μας που επίσης πονούν το ΣΥΡΙΖΑ, επίσης με απόλυτη ανιδιοτέλεια, δηλώνουν ότι ‘δε χρειάζεται εκλογές, έχουμε πρόεδρο τον εμπιστευόμαστε και προχωράμε'. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, μέσα από τη ραγισμένη καρδιά μου. Επιτρέψτε μου όμως να σας εξηγήσω γιατί αυτό δυστυχώς δεν γίνεται»,.
Ο κ. Κασσελάκης διάβασε το εξής: «‘αντί να σερνόμαστε σε μία παρατεταμένη κρίση που οδηγεί σε νέα εκλογική συρρίκνωση μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κράτησαν και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και την παράταξη μας, στα μέρη μας», εξηγώντας πως «αυτό είναι απόσπασμα από την προχθεσινή ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα», επισήμανε.
«Θέλω να ξέρετε ότι θα σεβαστώ ό,τι αποφασίσετε. Αλλά εγώ την αλήθεια μου εδώ μέσα θα την πω», ξεκαθάρισε.
«Τη δεύτερη φορά βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία», σημείωσε.
«Δώστε καθαρές λύσεις τώρα, εκλογή προέδρου στις 10 Μαρτίου, ώστε ο νικητής να έχει χρόνο για τη δύσκολη μάχη των ευρωεκλογών, για ανοικτό ορίζοντα για τις εθνικές εκλογές, για να συγκροτήσει τον βαθιά πληγωμένο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς μαχαιρώματα, χωρίς ασφυκτικές προσθεσμίες, χωρίς ενδιάμεσες προθεσμίες, χωρίς αυθαίρετους όρους», κατέληξε.
kass5_1.JPG
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη:

"Ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ πάρα πολύ! Δεν έχετε ιδέα πόσο το εκτιμώ! Σας ευχαριστώ! Κι εγώ σας αγαπάω, εξίσου, αν όχι και περισσότερο! Και ξέρετε πολύ καλά τι δεν θα κάνω ποτέ!
Συντρόφισσες και σύντροφοι, άλλαξα την ώρα της ομιλίας μου για να σας απευθυνθώ τώρα. Γιατί τώρα είναι η ώρα. Τώρα είναι η ώρα για όλα ή για τίποτα. Από χθες, σύνεδροι που νοιάζονται, που πονούν τον ΣΥΡΙΖΑ, με απόλυτη ανιδιοτέλεια, μαζεύουν υπογραφές για τη μη διενέργεια νέας εκλογής Προέδρου. Ειλικρινά το εκτιμώ πάρα πολύ.
Επιτρέψτε μου να με ακούσετε, θα σας μιλήσω απ’ την καρδιά μου, με την αλήθεια μου όπως πάντα. Μια συντρόφισσα, η Αθηνά, δακρύζοντας πριν να αποχωρήσω χτες το βράδυ, με πλησίασε, με αγκάλιασε και μου ζήτησε να μην πάμε σε νέες εκλογές Προέδρου. Μου ζήτησε να προστατεύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και μου ράγισε την καρδιά μου. Ειλικρινά.
Δίπλα στην Αθηνά, δίπλα σε τόσους από εσάς, βουλευτές και στελέχη μας που επίσης πονούν τον ΣΥΡΙΖΑ, επίσης με απόλυτη ανιδιοτέλεια, δηλώνουν ότι δεν χρειάζονται εκλογές. Έχουμε Πρόεδρο, τον εμπιστευόμαστε και προχωράμε. Σας ευχαριστώ μέσα απ’ την καρδιά μου. Μέσα από τη ραγισμένη καρδιά μου. Σας ευχαριστώ με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Επιτρέψτε μου, με ταπεινοφροσύνη, να σας εξηγήσω γιατί αυτό δυστυχώς δε γίνεται.
Θέλω να σας διαβάσω -το λέω με πάσα ταπεινοφροσύνη- θέλω να σας διαβάσω, πρώτον: «Αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κράτησαν και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και την παράταξή μας, στα μέλη μας».
Αυτό είναι απόσπασμα από την προχθεσινή ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα. Θέλω να ξέρετε ότι θα σεβαστώ ό,τι αποφασίσετε. Αλλά εγώ την αλήθεια μου εδώ μέσα θα την πω.
Όντως, δεν με κρατάει κανείς. Όντως. Εσείς με κρατάτε. Το μεγάλο συλλογικό «εμείς» με κρατάει.
Δεύτερο, σας διαβάζω: «Οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο του Προέδρου. Η απάντησή μου σε αυτή την πρόκληση είναι ότι είμαι παρούσα». Αυτό είναι απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία της συντρόφου μας, της Όλγας Γεροβασίλη.
Φίλες και φίλοι, σας καλώ να ανοίξουμε όλοι τα μάτια και να ψηφίσουμε όχι με βάση αυτό που θα θέλαμε ή θα ευχόμασταν, αλλά με βάση την πραγματικότητα που έχουμε απέναντί μας.
Ο ιστορικός ηγέτης της Παράταξης μας, αν και από μακριά, ζητά νέα κάλπη για Πρόεδρο. Η συντρόφισσα Όλγα Γεροβασίλη θέτει υποψηφιότητα για Πρόεδρος απέναντί μου. Πώς γίνεται να τη ζητάει ο τέως Πρόεδρος και υπάρχει ήδη και άλλη υποψηφιότητα για Πρόεδρο; Και πώς αλήθεια θα μπορούσα να μείνω Πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες;
Θα ήταν σαν να κρύβομαι πίσω από μια απόφαση ματαίωσης εκλογών για να κρατήσω τη θέση μου. Θα ήταν σαν να δίνω φωνή στην εσωστρέφεια, αντί να μιλήσουν τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και έτσι να τερματιστεί η εσωστρέφεια μια για πάντα.
Την Πέμπτη μπήκα στο Συνέδριο ολόκληρος. Πληγωμένος μεν από την καθημερινή αμφισβήτηση μηνών, ειδικά από την αμφισβήτηση μέσω σκόπιμων διαρροών, αλλά ολόκληρος. Πώς μπορώ να βγω από το Συνέδριο την Κυριακή κομμένος κομματάκια;
Την Πέμπτη μπήκα ως ο Πρόεδρος που δεν του επιτρέπουν τα ρωτάει τα μέλη χωρίς την άδειά τους. Πώς μπορώ να βγω την Κυριακή με τον ιστορικό ηγέτη μας να γράφει επί λέξει «θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από αυτούς που με εξέλεξαν» και να κάνω ότι δεν συμβαίνει τίποτα; Με συνυποψήφια μάλιστα την Αντιπρόεδρο της Βουλής, για να ηγηθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση;
Λέτε, πάλι εκλογές; Σε ψηφίσαμε πριν από τέσσερεις μήνες. Κουραστήκαμε λέτε, βαρεθήκαμε λέτε. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Λέτε. Έχετε δίκιο, έχετε χίλια δίκια. Εσείς ψηφίσατε, όμως κάποιοι δεν άκουσαν, κάποιοι δεν σας άκουσαν!
Εάν χρειάζεται να φωνάξουμε δυο φορές για να μας ακούσουν εκείνοι οι λίγοι που έχουν χάσει την πολιτική τους ακοή, τότε θα φωνάξουμε δυο φορές. Τι να γίνει; Δυο φορές. Διότι η δεύτερη φορά είναι αλλιώς.
Εάν την πρώτη φορά κάποιος βγήκε επειδή τον φύτεψαν, τη δεύτερη δεν ξαναβγαίνει. Τη δεύτερη φορά, βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία. Και ανθίζεις μαζί με την κοινωνία, μαζί με τα μέλη, μαζί με τους φίλους και τις φίλες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Λένε ήδη «όχι εκλογές στις 10 Μαρτίου, αλλά σε ένα μήνα, όπως προβλέπει το καταστατικό». Αν και γνωρίζουν ότι το συνέδριο μπορεί να αποφανθεί ως το ανώτατο όργανο του κόμματος. Επίσης, γνωρίζουν ότι επιτρέπεται από το καταστατικό μας επιτάχυνση των διαδικασιών, αφού επίκειται η διενέργεια εκλογών εθνικής κλίμακας.
Άλλωστε, η Όλγα Γεροβασίλη είναι ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του κόμματός μας με πολυετή θητεία, με πολυετή δημόσιο λόγο, είναι γνωστή στο πανελλήνιο ήδη. Για να δούμε όμως τι ζητούν όσοι θέλουν έναν μήνα προεκλογική περίοδο για εσωκομματικές εκλογές.
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου σήμερα. Ένας μήνας μετά, Κυριακή 24 Μαρτίου, παραμονή 25ης, άρα αποκλείονται. Πάμε λοιπόν για εκλογές στις 31 Μαρτίου.
Πάνω από ένα μήνα η χώρα χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση. Πάνω από ένα μήνα διαφωνούντες στα κανάλια, για να μη μείνει τίποτα όρθιο. Και ύστερα Πάσχα και στο καπάκι προεκλογική περίοδος ευρωεκλογών για βέβαιη αποτυχία.
Προφανώς, κάποιοι έχουν σχέδιο να πάμε στις ευρωεκλογές με εμένα να λιώνω τα παπούτσια μου ανά τη χώρα, ανά την Ελλάδα, κι εκείνους να βγαίνουν καθημερινά στα κανάλια να κονταίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ!
Δείτε ποιοι χειροκροτάνε! Δείτε και σηκωθείτε όρθιοι! Πάρτε το κόμμα στα χέρια σας! Δικό σας είναι. σηκωθείτε όρθιοι! Δείτε! Αλλά εγώ είμαι αυτός ο οποίος δεν τιμά το κόμμα. Κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Ευχαριστώ ναύαρχε, το εκτιμώ πολύ ναύαρχε Αποστολάκη!
Κάποιοι θέλουν να χρεώσουν σ’ εμένα την αποτυχία για να πάμε σ’ ένα νέο ρινγκ. Πάλι στο ρινγκ. Κι εμείς τι κάνουμε, σύντροφοι και συντρόφισσες; Τι κάνουμε όλοι εμείς απέναντι σε αυτούς τους λίγους, που κάθονται σε μερικές από τις πρώτες σειρές, μέσα σ’ ένα στάδιο που χειροκροτά θερμά το πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο ανέλυσα ενδελεχώς επί 90 λεπτά; Έχουν σταυρώσει τα χέρια! Τι κάνουμε;
Τι κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους λίγους που θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους ταγούς και τους καθοδηγητές και εξεγείρονται όταν ο Πρόεδρος ζητάει να ακούσει εσάς που κάθεστε πίσω και πάνω στη γαλαρία, πάνω στις κερκίδες; Εσάς, που έχετε ματώσει, πονέσει και πληγωθεί γι' αυτό το κόμμα. Όμως ποτέ δεν σας ρώτησαν για τίποτα.
Τι κάνουμε εμείς οι πολλοί που ήρθαμε από τη Μακεδονία, που ήρθαμε από τη Θεσσαλία, την Κρήτη, το Διδυμότειχο, τη Γαύδο, τη Διασπορά, απέναντι σε αυτούς τους λίγους, τους πολύ λίγους που ήρθαν εδώ περνώντας από διαδρόμους, γεύματα και ναι, μυστικούς δείπνους;
Τι κάνουμε, συντρόφισσες και σύντροφοι, εμείς οι πολλοί, που στην πλάτη μας παίζουν εδώ και μήνες σκάκι, επίδοξοι βασιλιάδες και βασίλισσες; Να σας πω τι κάνουμε;
Σας ευχαριστώ πολύ. Μην ανησυχείτε, δεν έχω χέρια πάνω μου. Κανείς δεν έχει χέρια πάνω μου και ούτε πρόκειται να έχω ποτέ.
Στη δημοκρατία, αγαπητοί φίλοι και φίλες, συντρόφισσες και σύντροφοι δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ούτε στη εσωκομματική δημοκρατία υπάρχουν αδιέξοδα. Άρα ακούστε με, σας παρακαλώ, σας αγαπώ πάρα πολύ, ακούστε με, κάντε την καρδιά σας πέτρα, κάντε ένα κουράγιο ακόμη και δώστε καθαρές λύσεις τώρα. Εκλογή Προέδρου στις 10 Μαρτίου, ώστε ο νικητής να έχει χρόνο για τη δύσκολη μάχη των ευρωεκλογών και ανοιχτό ορίζοντα για τις εθνικές εκλογές. Να ανασυγκροτήσει τον βαθιά πληγωμένο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς μαχαιρώματα, χωρίς ασφυκτικές προθεσμίες, χωρίς ενδιάμεσες προθεσμίες, χωρίς αυθαίρετους όρους.
Όσον αφορά εμένα, ήμουν πάντα καθαρός απέναντι σας. Εκλογές στις 10 Μαρτίου και άμεσες καταστατικές αλλαγές. Τις έχει ανάγκη το κόμμα. Αυτό θα δώσει το μέλλον στο κόμμα.
Πρόεδρος που θα πάει από την εσωκομματική σύγκρουση κατευθείαν στις ευρωεκλογές, δεν μπορώ να γίνω. Πρόεδρος υπό προθεσμία, που θα του βάλουν την κλεψύδρα ανάποδα να τρέχει, μετρώντας εβδομάδες ενώ θα προσπαθεί… Τι θα προσπαθεί; Να κλείσει πληγές ετών, όπως ήδη έχω προσπαθήσει πάρα πολύ από την πρώτη μέρα που εξελέγην. Προσπάθησα, πιστέψτε με, από την πρώτη μέρα και με την “Ομπρέλα” και με όλους προσπάθησα, με όλους, με όλες.
Και κυρίως: Πρόεδρος που δεν πέρασε από νέα κάλπη, ενώ το ζήτησε με επιχειρήματα ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ υπάρχει προσωποποιημένη εσωτερική αντιπολίτευση που διεκδικεί την ηγεσία, δεν μπορώ να γίνω.
Μπορώ όμως να γίνω Πρόεδρος στις 10 Μαρτίου με ορίζοντα εθνικών εκλογών. Με τη θέλησή σας, με ξεκάθαρη εντολή να μετασχηματίσω τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο κόμμα με αποδοτικό μηχανισμό, ακόμη κι αν τραντάξει τα οφίτσια, μάλλον ακριβώς για να τραντάξει τα οφίτσια. Και να φέρει την αναγκαία δομική διεύρυνση, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ έμπρακτα να γίνει η μία, μεγάλη, Προοδευτική Συμμαχία, η οποία θα κερδίσει τη διεφθαρμένη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δομική διεύρυνση.
Και αυτό τον ορίζοντα, των εθνικών εκλογών, σας ζητώ να δώσετε σε εμένα. Και σε περίπτωση που η συντρόφισσα Όλγα Γεροβασίλη κερδίσει τις εκλογές, να ξέρετε ότι θα της ζητήσω αυτή την εξουσιοδότηση, δέκα φορές πιο δυνατά αν εκλεγεί εκείνη Πρόεδρος. Ορίζοντα μέχρι τις εθνικές εκλογές, για να έχει ο Πρόεδρος χρόνο, για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ χρόνο, για να έχει ο λαός μας χρόνο. Για να αρχίσει επιτέλους να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για το τζάκι του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι για εμάς.
Πέρα από τον χρόνο, για να έχει ο Πρόεδρος την ξεκάθαρη εντολή ριζικής ανανέωσης. Την ξεκάθαρη εντολή ριζικής ανανέωσης, που χρειάζεται για να πετύχει τον συλλογικό μας στόχο: μια σύγχρονη Αριστερά η οποία να λύνει τα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας.
«Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας» έλεγε το σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα. Ναι, χίλιες φορές ναι. Όμως με τα χέρια λυμένα, όχι με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη.
Νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επανίδρυση, νέα όργανα, αξιοπιστία, αξιοκρατία, ανάσα δημοκρατίας τώρα, λύτρωση τώρα, αντεπίθεση τώρα απέναντι σε ό,τι σε καίει, απέναντι σε ό,τι σου τρώει την ψυχή.
Να είστε καλά. Σας αγαπώ πάρα πολύ, δεν θα σας προδώσω ποτέ. Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας και θα μεγαλώσουμε και θα νικήσουμε. Όλοι μαζί ενωμένοι, καθαρές λύσεις.
Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ!".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης