Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως για τα emails Ασημακοπούλου σε απόδημους: Δεν ήμουν υπουργός τότε - Δύο έρευνες σε εξέλιξη

Κεραμέως για τα emails Ασημακοπούλου σε απόδημους: Δεν ήμουν υπουργός τότε - Δύο έρευνες σε εξέλιξη
«Δεν ήμουν υπουργός τότε, μιλάμε για μία συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία εγώ ήμουν υπουργός παιδείας και μετά, υποψήφια στον βόρειο τομέα Αθηνών», είπε η Ν. Κεραμέως
Σχετικά Άρθρα
«Ξέρουμε πλέον τι έχει συμβεί», υπογράμμισε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στην υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.
Όπως ανέφερε η κα Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1, «Έλληνες που είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν το 2023, κάποιοι εξ αυτών, είχαν δοθεί τα e-mail τους από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, στον γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ, Νίκο Θεωδορόπουλο κι από εκείνον στην Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου».
«Είναι σαφές ότι έγινε αυτή η διαρροή. Έχουμε δύο έρευνες σε εξέλιξη» και μάλιστα, «για πρώτη φορά γίνεται καθολικός έλεγχος στο υπουργείο Εσωτερικών», καθώς «μιλάμε για μία έκνομη ενέργεια, από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο», πρόσθεσε η υπουργός.
Σε ερώτηση για όσα τα προσάπτονται για ευθύνες για τη διαρροή, η κα Κεραμέως τόνισε «δεν ήμουν υπουργός τότε, μιλάμε για μία συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία εγώ ήμουν υπουργός παιδείας και μετά, υποψήφια στον βόρειο τομέα Αθηνών».
Σχετικά με τις ευθύνες, σημείωσε «ο κ.Σταυριανουδάκης έχει πλέον παραιτηθεί, ενώ ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν είναι πλέον στην παράταξη».

Για επιστολική ψήφο

Η κα Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι «το ζήτημα αυτό δεν αφορά εκλογική διαδικασία, δεν αφορά την επιστολική ψήφο. Μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από 8 μήνες. Είναι κάτι που αφορά τα προσωπικά δεδομένα».
Σημείωσε δε, πως στην επιστολική ψήφο «έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 30.000 Έλληνες και ένα 57% είναι Έλληνες του εσωτερικού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης