Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης καρατομεί το… λιμάνι – Ισχυρός ο Σκέρτσος, αναζητείται ο αντι - Μπρατάκος, ειδική αποστολή σε Βορίδη

Ο Μητσοτάκης καρατομεί το… λιμάνι – Ισχυρός ο Σκέρτσος, αναζητείται ο αντι - Μπρατάκος, ειδική αποστολή σε Βορίδη
Ο Πρωθυπουργός θέλει να κάνει ένα γενναίο restart και αυτό να γίνει πριν τις ευρωεκλογές, ώστε να δείξει στην κοινωνία ότι πήρε το μήνυμά της μπας και στις κάλπες δεν αποτυπωθεί η μεγάλη δυσαρέσκεια
Ανασχηματισμό και φυγή από την εσωστρέφεια που άνοιξε στη ΝΔ το θέμα των Τεμπών και η πρόταση δυσπιστίας, θα επιχειρήσει το αμέσως προσεχές διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σκοπό να αλλάξει τον δημόσιο λόγο.
Πηγές που μίλησαν με το ΒΝ ανέφεραν ότι στο Μαξίμου έχουν κεντράρει συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη τα οποία πέραν όλων των άλλων, έχουν πολύ καλή σχέση με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτό το τελευταίο πλέον ο Μητσοτάκης θέλει να το ελέγξει γιατί αποτελεί μία κρίσιμη παράμετρος πλέον.
Ο Β.Μαρινάκης, θεωρούν, θα είναι εχθρός της κυβέρνησης και θα στηρίξει την αντιπολίτευση.

Καρατόμηση των υπουργών που έχουν σχέση με το… λιμάνι


Ένα από αυτά ο Λευτέρης Αυγενάκης θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα καρατομηθεί αφού ούτως ή άλλως, υπάρχουν και μεγάλα παράπονα από τους αγρότες.
Και όχι μόνο.
Συγκεκριμένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αλλαγές σε τουλάχιστον 5 υπουργεία και τουλάχιστον 2 καρατομήσεις υπουργών.
Ο Πρωθυπουργός θέλει να κάνει ένα γενναίο restart και αυτό να γίνει πριν τις ευρωεκλογές, ώστε να δείξει στην κοινωνία ότι πήρε το μήνυμά της μπας και στις κάλπες δεν αποτυπωθεί η μεγάλη δυσαρέσκεια.

Τι θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου – Νέος ισχυρός άνδρας ο Σκέρτσος


Στα του Μεγάρου Μαξίμου, οι παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου έχουν δημιουργήσει αλλαγές στις ισορροπίες.
Το νομοθετικό έργο που είχε επ’ ώμου ο Παπασταύρου θα το αναλάβει ο Μάκης Βορίδης και ο Στέλιος Κουτνατζής, ο οποίος είναι ο γραμματέας της κυβέρνησης.
Ο Βορίδης θα έχει την υψηλή επιστασία και ο Κουτνατζής την σύνταξη.
Νέος ισχυρός άνδρας του Μαξίμου φαίνεται ότι θα είναι ο Άκης Σκέρτσος ο οποίος κινείται πάντα μεθοδικά και προσεκτικά.

Ναι μεν αλλά για Μυλωνάκη


Στο Μαξίμου, υπήρξε σκέψη να αναβαθμιστεί ο Γιώργος Μυλωνάκης που είναι ο γενικός γραμματέας της Βουλής όμως, υπάρχουν αντιδράσεις καθώς θεωρείται ένα πρόσωπο που, παρόλο που είναι πιστό στον Μητσοτάκη, έχει δημιουργήσει έχθρες μέσα στην κυβέρνηση.
Αν δεν αναβαθμιστεί ο Μυλωνάκης, τότε θα αναζητηθεί ένα πρόσωπο που θα παίξει το ρόλο του Μπρατάκου, δηλαδή του απολύτως εξ απορρήτων του Μητσοτάκη.
Ωστόσο, έχουν ακουστεί και άλλα ονόματα.
Για παράδειγμα, ένα όνομα που ακούστηκε από κάποιες πλευρές είναι ο Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο, έχει επαφές με επιχειρηματικά κέντρα και κυρίως είναι αναλυτής δημοσκοπήσεων.
Αλλά και το όνομα του Γιώργου Γεραπετρίτη, το οποίο είναι μπαλαντέρ.
Πέρα όμως, από τα υπουργικά πρόσωπα, θα δούμε αρκετές αλλαγές στις θέσεις των υφυπουργών με την ενσωμάτωση ολοένα και περισσότερων δεξιών στελεχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης