Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: 'Οσο είμαι Υπουργός Υγείας φάρμακο σε ασθενή που το χρειάζεται δεν θα κόβεται ποτέ και για κανέναν λόγο

Γεωργιάδης: 'Οσο είμαι Υπουργός Υγείας φάρμακο σε ασθενή που το χρειάζεται δεν θα κόβεται ποτέ και για κανέναν λόγο
"Ό,τι πρέπει να γράφεται θα γράφεται και ό,τι πρέπει να δίνεται θα δίνεται", τόνισε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
«Όσο είμαι εγώ υπουργός Υγείας, φάρμακο σε ασθενή που το χρειάζεται δεν θα κόβεται ποτέ και για κανέναν λόγο», ξεκαθάρισε ο Άδ. Γεωργιάδης.
Ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης μιλώντας στο Action 24, με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρει ότι «κόβονται φάρμακα για καρκινοπαθείς», ανέφερε πως «η Ένωση των Ογκολόγων επισήμως μας είπε ότι πρέπει να ενεργοποιήσουμε τα ογκολογικά συμβούλια γιατί θεωρούν ότι πολλά φάρμακα που γράφονται δεν θα έπρεπε να γράφονται. Το ότι η Ένωση Ογκολόγων έχει ζητήσει να ενεργοποιήσουμε τα ογκολογικά συμβούλια, δηλαδή να ελέγχεται αν καλώς γράφεται ή όχι ένα φάρμακο, σημαίνει ότι εμείς οι πολιτικοί, ο Υπουργός εν προκειμένω κόβει τα φάρμακα; Δεν κόβονται τα φάρμακα. Ό,τι πρέπει να γράφεται θα γράφεται και ό,τι πρέπει να δίνεται θα δίνεται».
Σύμφωνα με τον υπουργό, «το ότι όμως, επισήμως η επιστημονική κοινότητα των γιατρών λέει ότι πρέπει να υπάρχει ένας μεγαλύτερος έλεγχος στη συνταγογράφηση ορισμένων πολύ ακριβών φαρμάκων, γιατί σε πολλές περιπτώσεις κατά τη γνώμη τους τα φάρμακα που γράφονται δεν θα έπρεπε να γράφονται, αυτό δεν έχει να κάνει με εμένα. Επαναλαμβάνω, όσο είμαι εγώ υπουργός Υγείας, φάρμακο σε ασθενή που το χρειάζεται δεν θα κόβεται ποτέ και για κανέναν λόγο».
Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Οικολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα ογκολογικά συμβούλια αποτελούν διεθνή και ελληνική πρακτική και αναγκαιότητα για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών. Πρέπει να ενισχυθούν και να υποστηριχθούν οργανωτικά από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, να ενεργοποιηθούν, όπου δεν έχουν ακόμα ενεργοποιηθεί και να εφαρμόζονται για όλους τους ασθενείς με καρκίνο.

Για δεύτερη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη στην Ελλάδα

«Προχθές έγινε στο Λαϊκό νοσοκομείο η δεύτερη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη, από μητέρα σε κόρη. Η δότρια είναι καλά και ήδη βγήκε από το νοσοκομείο και η κόρη, επίσης, πάει πάρα πολύ καλά», ανέφερε σχετικά ο κ. Γεωργιάδης.
« Έχουμε τη δεύτερη μεγάλη επιτυχία του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Λαϊκό νοσοκομείο και στον καθηγητή κύριο Σωτηρόπουλο, καθώς εφαρμόζεται μία τεχνική που αλλάζει τα δεδομένα για τη μεταμόσχευση ήπατος», συμπλήρωσε.

Για Τέμπη

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο θέμα των Τεμπών, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «ο Ανδρουλάκης με τον Κασσελάκη έχουν έναν ανταγωνισμό για το ποιος θα κάνει την πιο ακραία ενέργεια για να εκπροσωπήσει δήθεν τους συγγενείς των νεκρών των Τεμπών. Ο Ανδρουλάκης ανακοινώνει ότι πάει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο Κασσελάκης ανακοινώνει ότι πάει στη Βουλή να κάνει Προκαταρκτική. Πρόκειται περί μιας χυδαίας πολιτικής εκμετάλλευσης μιας ανθρώπινης τραγωδίας. Η παρουσία του κ. Ανδρουλάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τι σημαίνει; Ότι πιστεύει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν κάνει καλά τη δουλειά της και χρειάζεται η παρουσία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για να κινηθεί η δικαιοσύνη; Αυτό πιστεύει;».

Περί ευρωεκλογών του Ιουνίου

«Σε αυτές τις ευρωεκλογές πρέπει να τονιστεί και κάτι ακόμα: η πρόσφατη συμπεριφορά των ευρωκοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στο περίφημο ψήφισμα κατά της Ελλάδος», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
«Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορούμε να στέλνουμε στην Ευρώπη ανθρώπους που ψηφίζουν να κοπούν κονδύλια στην Ελλάδα, το θεωρώ εξωφρενικό. Δηλαδή στέλνεις κάποιον να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της Ελλάδος και αυτός για να κάνει αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη, προτάσσει ένα ψήφισμα το οποίο λέει ότι πρέπει να κοπεί η χρηματοδότηση στην Ελλάδα; Δηλαδή να κοπεί η χρηματοδότηση από τους αγρότες, από τους συνταξιούχους ή από τους ελεύθερους επαγγελματίες;», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης