Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φιάσκο η επιστολική ψήφος, μόνο 20.000 ομογενείς εγγράφηκαν - Γυρνάνε την πλάτη στην κυβέρνηση μετά το σκάνδαλο με την Άννα-Μισέλ

Φιάσκο η επιστολική ψήφος, μόνο 20.000 ομογενείς εγγράφηκαν - Γυρνάνε την πλάτη στην κυβέρνηση μετά το σκάνδαλο με την Άννα-Μισέλ
Η πλατφόρμα για την Επιστολική ψήφο δεν πάει καλά, δεν έχουν εγγραφεί πάνω από 50.000 Έλληνες και μόνο οι 20.000 είναι ομογενείς που μένουν στο εξωτερικό
Σε φιάσκο οδηγείται η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να απευθυνθεί στους ομογενείς και να φέρει νέες ψήφους από το κοινό του εξωτερικού.
Όπως φαίνεται η πλατφόρμα για την Επιστολική ψήφο δεν πάει καλά. Στην πλατφόρμα δεν έχουν εγγραφεί πάνω από 50.000 Έλληνες και μόνο οι 20.000 είναι ομογενείς που μένουν στο εξωτερικό.
Δηλαδή από τα εκατομμύρια της ομογένειας, μόνο 20 χιλιάδες έχουν ενδιαφερθεί για να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές.
Κοινώς, η πλατφόρμα εξελίσσεται σε φιάσκο και έχει τις αιτίες του.
Καταρχάς, το σκάνδαλο με τα email των ομογενών που βρέθηκαν στα χέρια της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου δημιούργησε αντιπάθεια στην ίδια την διαδικασία της ψηφοφορίας από τους ομογενείς.
Πολλοί είδαν μετά από λίγα λεπτά που τούς έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών μήνυμα για την πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου, να λαμβάνουν μήνυμα από το γραφείο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.
Ακόμα χειρότερο είναι το μεγάλο ψέμα που επιχείρησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, ότι τα email τα μάζεψε ένα ένα με προσωπική επαφή.
Κάποιοι φυσικά, δεν είχαν δει ούτε μία φορά στη ζωή τους την ευρωβουλευτή.

Σταμάτησαν οι εγγραφές μετά το σκάνδαλο των διαρροών email

Είναι αλήθεια, ότι η ροή των εγγραφών στην πλατφόρμα έπεσε μετά το σκάνδαλο των διαρροών από συνεργάτη του πρώην γενικού γραμματέα Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη. Για να φανταστείτε τις πρώτες μέρες είχαμε 8.000 εγγραφές και μετά το σκάνδαλο έρχονται με το σταγονόμετρο. Η οσμή του σκανδάλου ότι κάποιοι μπορούσαν να βάλουν χέρι στα προσωπικά δεδομένα των ομογενών, γέννησε αμφιβολία για την ίδια την διαδικασία και πλέον οι Έλληνες του εξωτερικού δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχει ενδιαφέρον

Ασχέτως, αυτού οι ομογενείς της Αμερικής και του Καναδά δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την διαδικασία των ευρωεκλογών. Οι ευρωεκλογές δεν λένε κάτι γι’ αυτούς, πολλοί δε, δεν πιστεύουν στην ευρωπαϊκή ένωση ως θεσμό. Οι μόνοι που ενδιαφέρονται για το ζήτημα των ευρωεκλογών είναι οι έλληνες (και αυτοί όχι όλοι) που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες. Γι’ αυτό και οι περισσότερες εγγραφές είναι από αυτούς. Πάντως, το υπουργείο Εσωτερικών σκέφτεται να συνεχίσει την καμπάνια του για τις εγγραφές σε όλα τα ΜΜΕ.

Οι δηλώσεις Κούλογλου για μπίζνες πίσω από τα email

Πολιτικά, όμως, θα πρέπει να πούμε ότι το σκάνδαλο με τα email θεωρείται ότι είναι ευρύτερο.
Δεν είναι μία απλή διαρροή αλλά όπως υποστηρίζει και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, ότι «κάποιοι έκαναν μπίζνες πίσω από αυτά τα emails», δηλαδή πουλώντας τα προσωπικά δεδομένα.
Και σε αυτή την κατηγορία εμπλέκει και την κ. Ασημακοπούλου που του έκανε μήνυση.
Πάντως, στην συνείδηση του κόσμου, πολλοί θεωρούν ότι είναι πολιτικά υπόλογη και η υπουργός Νίκη Κεραμέως που διαχρονικά καλύπτεται από τον Πρωθυπουργό.
Εν πάσει περίπτωση, το συμπέρασμα είναι ένα.
Ο Κ.Μητσοτάκης είχε ποντάρει πολλά στη ψήφο των ομογενών, είχε σχεδιάσει ταξίδια στο εξωτερικό, πήγε Καναδά και Αμερική, όμως δεν μπορεί να στηριχθεί σε αυτή τη ψήφο για να κερδίσει στις εκλογές.
Θα πρέπει να μιλήσει στο ήδη δυσαρεστημένο κοινό από τα συνεχή προβλήματα της καθημερινότητας…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης