Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Ξεκατίνιασμα» στην πλάτη 57 νεκρών στα Τέμπη - Σφήνα Δημάδη κατά Τάιλερ, Ακρίτα κατά Μαρέβα και ο σύζυγος… Μητσοτάκης

«Ξεκατίνιασμα» στην πλάτη 57 νεκρών στα Τέμπη - Σφήνα Δημάδη κατά Τάιλερ, Ακρίτα κατά Μαρέβα και ο σύζυγος… Μητσοτάκης
Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη θα υποβάλει μήνυση κατά της Έλενας Ακρίτα
Σχετικά Άρθρα
Τη στιγμή που οι 57 νεκροί στα Τέμπη «αναμένουν» δικαίωση, τη στιγμή που οι αποκαλύψεις σχετικά με κυβερνητικούς -και με- χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα, έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας και με παράπλευρες απώλειες, στο πολιτικό σκηνικό επικρατεί ένας μικρός… χαμός για τελείως... διαφορετικούς λόγους.
Όλα άρχισαν όταν ο δημοσιογράφος, Θάνος Δημάδης, έσπευσε να υπερασπιστεί -μέσω social media- τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, στον απόηχο των δημοσιευμάτων περί sms στο κινητό τηλέφωνο του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, σχετικά με την επίσκεψη των δύο εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού (Σταύρος Παπασταύρος και Γιάννης Μπρατάκος) στην οικία του εφοπλιστή το βράδυ της Κυριακής 24 Μαρτίου. Για την ιστορία, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη ουδέποτε διαψεύστηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, αντιθέτως επειδή «η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έδωσε το λάθος μήνυμα» οι κκ. Παπασταύρος και Μπρατάκος παραιτήθηκαν. Ο κ. Δημάδης, λοιπόν, έσπευσε να υπερασπιστεί τη σύζυγο του πρωθυπουργού εκτοξεύοντας βέλη κατά του Τάιλερ Μακμπέθ, συντρόφου του Στέφανου Κασσελάκη. «Το "λάθος" της Μαρέβας Μητσοτάκη στην Ελλάδα είναι ότι δεν γεννήθηκε Τάιλερ. Εδώ που τα λέμε είναι μεγάλο το ρίσκο που πήρε να είναι γυναίκα, επιχειρηματίας, ανεξάρτητη οικονομικά. Πληρώνει σήμερα ακριβά αυτές τις επιλογές. Αν είχε γεννηθεί Τάιλερ ας πούμε, να είναι άεργος και να κρέμεται από το παντελόνι του άντρα της, να σέρνεται σαν βαλιτσάκι από τον σύζυγό της σε κομματικές συνάξεις σε ταβέρνες και συνέδρια σε ρόλο κλακαδόρου, να τον ακολουθεί παντού, να είναι η σκιά του, να φοράει κολλητά παντελόνια που να αναδεικνύουν τους γλουτούς της, να γλυκοκοιτάζει τον άντρα της μπροστά στις κάμερες και να δηλώνει έτσι ότι είναι η δούλα και κυρά του υπεύθυνη για το κατούρημα του σκύλου τους» αναφέρει -μεταξύ άλλων- στην ανάρτηση του ο κ. Δημάδης.
Dimadis.JPG
Η σκυτάλη πέρασε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, η οποία απάντησε -επίσης μέσω social media- ότι «το λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα» αφήνοντας σαφείς αιχμές για την περιουσιακή κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού, για «περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρείες», για «πολιτικό παιχνίδι», για «sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες» και πολλά άλλα.
Akrita1.JPG
Η τελευταία ανάρτηση της κ. Ακρίτα προκάλεσε την αντίδραση και του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος αν και υποστήριξε ότι το θέμα είναι… προσωπικό, τελικά με τις κινήσεις του, το ανήγαγε σε… πολιτικό. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη θα υποβάλει μήνυση κατά της Έλενας Ακρίτα.
«Σε συνέχεια της χθεσινής συκοφαντικής ανάρτησης της Βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα, το περιεχόμενο της οποίας επανέλαβε και σήμερα, η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη θα προβεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά το αστικό και ποινικό δίκαιο, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς της.
Θεωρούμε αυτονόητο πως το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της κυρίας Ακρίτα, προκειμένου να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της» αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση.
Από την πλευρά του, δε, ο πρωθυπουργός, σε ρόλο... συζύγου, πια, δήλωσε ότι «θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ (σσ. τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη)».
Mitso.webp
Και βέβαια το γαϊτανάκι συνεχίζεται με την Έλενα Ακρίτα να δίνει συνέχεια σήμερα (2/4/2024), αναφέροντας -μεταξύ άλλων- «Αφού το θέμα είναι «οικογενειακό» κι όχι πολιτικό, γιατί ανακοινώνει το πρωθυπουργικό γραφείο τη μήνυση και όχι ο δικηγόρος της κ. Μητσοτάκη; Γιατί δεν βγαίνει μπροστά ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί αλλά βάζει μπροστά τον άντρα της;
Κατάχρηση εξουσίας λεγεται αυτό αλλά δεν το μάθατε από μένα».
Ακριτα_1.JPG

Η… δικαίωση που -ένα χρόνο μετά- δεν έχει έρθει

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι συγγενείς των 57 θυμάτων στα Τέμπη αναζητούν ακόμα… Δικαιοσύνη.
Τις επόμενες ημέρες, οι συγγενείς αναμένεται να καταθέσουν νέες μηνύσεις κατά εκπροσώπων αρχών, που διαχειρίστηκαν το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη τις πρώτες ώρες και τις πρώτες μέρες.
Οι συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος μιλούν για συγκάλυψη ως προς τον τρόπο διαχείρισης του δυστυχήματος. Μάλιστα, επικαλούνται και την ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας από την πλευρά των εμπειρογνωμώνων που προσέφεραν ακόμη και εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.
Αναλυτικά η επιστολή των εμπειρογνωμόνων:
«Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως δεν είναι πρέπον για τον ηγέτη ενός δημοκρατικού και έννομου κράτους της Ευρώπης, ο ηγέτης του μέσα στο κοινοβούλιο να προσβάλει τους εμπειρογνώμονες που οι γονείς και συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών ανέθεσαν το έργο να βρουν απαντήσεις στο γιατί και πώς πέθαναν οι άνθρωποί τους…..57 τουλάχιστον συμπολίτες μας!
Ψάχνουν τις απαντήσεις γιατί αυτές που έδωσαν οι κρατικοί μηχανισμοί και υπηρεσίες δεν ικανοποίησαν, δεν απάντησαν και δεν έπεισαν!
Όπως δεν έπεισαν 1.500.000 τουλάχιστον, συμπολίτες μας που έβαλαν τις «μη σημαντικές τους υπογραφές» κατά εκλεγμένων κυβερνητικών λειτουργών .
Σας πληροφορούμε και διαβεβαιώνουμε πως πάρα πολλοί από αυτούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν στρατευτεί με κάποιες από τις ομάδες των εμπειρογνωμόνων που προσβάλλατε.
Αυτοί είναι καθηγητές, επιστήμονες, επαγγελματίες , ειδικοί σε χώρους με δεξιότητες, ικανότητες, προσόντα και δίκτυα υποστήριξης, γνώστες τεχνολογίας. Κάποιοι από αυτούς έχουν ανεκτίμητης αξίας εμπειρία, γνώση , ατσάλινη απόρθητη ηθική και αρχές! Πολλοί από αυτούς στην τέχνη τους είναι στην κορυφή του κόσμου!
Αυτοί οι άνθρωποι αγαπάνε την Ελλάδα και θέλουν να είναι περήφανοι για την χώρα που και εσείς υπηρετείτε κατόπιν εντολής των κατοίκων της.
Των κατοίκων της που ανησυχούν για το πως το κράτος και κάποιοι από τους διορισμένους λειτουργούς του, δεν λειτουργούν.
Συνεχίζουμε προς ενημέρωσή σας, ότι αυτές οι ομάδες έχουν βρει τα αίτια. Έχουν βρει τους μηχανισμούς που δημιούργησαν τις αιτίες θανάτου, έχουν βρει τις αποδείξεις και τώρα ερευνούν όλα τα μικρά τελευταία πλοκάμια της υπηρεσιακής ανεπάρκειας (τουλάχιστον) .
Η έρευνα κύριε Πρωθυπουργέ είναι δυναμική. Εξελίσσεται καθημερινά, μεγαλώνει και μαζεύοντας αδιάσειστα στοιχεία.
Η τεχνολογία που έχει συσσωρευτεί πίσω από εθελοντές εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα, είναι η αιχμή του δόρατος παγκοσμίως.
Όλο αυτό γίνεται απολύτως ανιδιοτελώς με απώτερο σκοπό την δικαίωση αλλά και την δημιουργία των συνθηκών στην πατρίδα μας που θα είναι ισάξιες τουλάχιστον στις δημοκρατικές εξελιγμένες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, με ανεξάρτητες αρχές που λειτουργούν με βάση την νομοθεσία, δεν επηρεάζονται, ερευνούν , φροντίζουν τους πολίτες, εξελίσσουν την χώρα και θα κάνουν όλους όσους λένε πως είναι Έλληνες ομογενείς του εξωτερικού να είναι περήφανοι και να μην χρειάζεται να δικαιολογήσουν αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.
Θα ήταν καλό λοιπόν να κάνετε και εσείς αυτό που συμβουλεύετε, να περιμένετε να βγάλει το πόρισμά της η δικαιοσύνη, οι πραγματογνώμονες διορισμένοι και οι επί πληρωμή, αλλά και οι πραγματογνώμονες που δουλεύουν αφιλοκερδώς , γιατί σίγουρα στο τέλος κάποιοι θα εκτεθούν !
Επίσης σας πληροφορούμε πως η τεχνολογία αλλά και οι δημιουργοί της που στοιχίζονται συνεχώς πίσω από αυτή την έρευνα, υπηρετούν (κάποιοι από αυτούς) και συμβουλεύουν συναδέλφους σας, ισόβαθμούς σας εκτός Ελλάδας , που μαθαίνουν, βλέπουν και αξιολογούν συμπεριφορές ικανότητες αλλά και καταστάσεις. Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι χώρες έχουν σύνορα αλλά η πληροφορία , η γνώση και η τεχνολογία δεν έχει και δεν ακολουθεί διαταγές όσο και επιδέξιες και αν είναι αυτές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης