Τελευταία Νέα
Πολιτική

Είσοδος στα γήπεδα από 9/4 με εισιτήριο στο Gov.gr Wallet - Βρούτσης: Θα ισχύει και το παλιό σύστημα για τη μεταβατική περίοδο

Είσοδος στα γήπεδα από 9/4 με εισιτήριο στο Gov.gr Wallet - Βρούτσης: Θα ισχύει και το παλιό σύστημα για τη μεταβατική περίοδο
"Aρχίζουμε με το καινούργιο σύστημα ταυτοποίησης μέσα από το Wallet,  όπου βάζουμε το εισιτήριό μας με πολύ εύκολο τρόπο, απλά σκανάρουμε το QR Code ή το Barcode του εισιτηρίου που μπαίνει στο ψηφιακό πορτοφόλι μας και με αυτό μπαίνουμε στο γήπεδο», ανέφερε ο Δ.  Παπαστεργίου
Σχετικά Άρθρα
Επιστροφή στις κερκίδες των φιλάθλων  για τους αγώνες της Super League 1 και του ελληνικού Κυπέλλου,με το εισιτήριο στο Gov.gr Wallet, από τις 9 Απριλίου.
«Από 9 Απριλίου ξεκινάει η ταυτοπροσωπία με τη νέα σύγχρονη μεθοδολογία που έχει φτιάξει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεταβατικό στάδιο, ώστε οι φίλαθλοι να εξοικειωθούν με το θέμα της νέας τεχνολογίας και θα πάμε με δυο δρόμους, θα εφαρμόζεται και ο νέος νόμος για την ταυτοπροσωπία αλλά θα ισχύει και το παλιό σύστημα», εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο EΡΤΝews.
Υπογράμμισε πως θα πρέπει να ξέρουν όλοι οι φίλαθλοι ότι «η Ελλάδα έχει πλέον τα πιο σύγχρονα γήπεδα από θέμα ασφάλειας όσον αφορά στην τεχνολογία την οποία εισαγάγαμε».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου , έκανε λόγο για μια καινούργια πραγματικότητα για τους φιλάθλους, αναφερόμενος στο νέο σύστημα ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων και την είσοδό τους στα γήπεδα.
«Σε απόλυτη συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και την Super League ξεκινάμε από 9 Απριλίου. Δεν ξεκινάμε χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι θα είναι μια καινούργια πραγματικότητα για τους φιλάθλους. Συνεπώς, αρχίζουμε με το καινούργιο σύστημα ταυτοποίησης μέσα από το Wallet όπου βάζουμε το εισιτήριό μας με πολύ εύκολο τρόπο, απλά σκανάρουμε το QR Code ή το Barcode του εισιτηρίου που μπαίνει στο ψηφιακό πορτοφόλι μας και με αυτό μπαίνουμε στο γήπεδο», πρόσθεσε ο κ. Παπαστεργίου, διευκρινίζοντας πως εάν δεν έχουμε καταλάβει ή δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να κατεβάσουμε το Wallet, συνεχίζουμε να μπαίνουμε με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο του έγχαρτου εισιτηρίου της ταυτοποίησης στην είσοδο».
Εξήγησε ότι «οι φίλαθλοι έχουν να κάνουν μόνο ένα βήμα, να κατεβάσουν το Wallet. Ήδη στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας που είναι ένα προαπαιτούμενο βήμα, έχουν εγγραφεί περίπου οι μισοί Έλληνες. Συνεπώς, πρέπει να κατεβάσουμε το Gov.gr.Wallet και από κει πέρα η είσοδος του εισιτηρίου -απλού ή διαρκείας- είναι απλά ένα βήμα δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Όποιος έχει το εισιτήριο διαρκείας στα χέρια του το βάζει στο gov.gr wallet και από κει και πέρα ταυτοτοποιείται το όνοματεπώνυμό του, το κινητό τηλέφωνό του, το οποίο είναι και το μέσο ταυτοποίησης».
Επανέλαβε σε ό,τι αφορά στους ανήλικούς πως αν είναι κάτω από 15 ετών συνοδεύεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του και έτσι, το εισιτήριό του στο κινητό του πατέρα ή του κηδεμόνα, ενώ στην περίπτωση που είναι άνω των 15 ετών θα μπορεί ο ίδιος ο ανήλικος να εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας και να κατεβάσει το gov.gr.wallet. Για οποιαδήποτε απορία παρέπεμψε στο tickets.gov.gr.
Ο Μηνάς Λυσάνδου, πρόεδρος της Super League, ανέφερε ότι «το ποδοσφαίρο συμμετέχει ενεργά, όλες οι πλευρές θέλουν το ίδιο, ανταλλάσσουμε απόψεις, βάζει ο καθένας την τεχνογνωσία του».

Η διαδικασία

Μετά την αγορά, το εισιτήριο θα «αποθηκεύεται» στο Gov.gr Wallet ή αλλιώς στο ψηφιακό πορτοφόλι, που θα πρέπει όλοι οι φίλαθλοι να έχουν «κατεβάσει» στο κινητό τους.
Για όσους δεν έχουν κατεβάσει ακόμα στο κινητό τους το Gov.gr Wallet, για να το κάνουν θα πρέπει προηγουμένως να έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας - Ε.Μ.Επ., «μπαίνοντας» στο emep.gov.gr και να έχουν καταχωρίσει τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας τους.
Η διαδικασία είναι απλή και τα στοιχεία που θα χρειαστεί να καταχωρίσουν είναι: αριθμός κινητού τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), αριθμός σταθερού τηλεφώνου, ταχυδρομική διεύθυνση διαμονής και πλήρης διεύθυνση επικοινωνίας, σε περίπτωση που αυτή διαφέρει από τη διεύθυνση διαμονής.
Η αρχική καταχώριση γίνεται μέσω της επιλογής «Δήλωση-Επιβεβαίωση Αριθμού Κινητού Τηλεφώνου» και αποστέλλεται κωδικός μίας χρήσης (One Time Password) με sms, τον οποίο εισάγουν για την επαλήθευση κατοχής του αριθμού κινητού τηλεφώνου. Στη συνέχεια, ακολουθεί επιβεβαίωση της κατοχής του αριθμού κινητού από πιστωτικό ίδρυμα του οποίου είναι χρήστες e-banking ή από πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Στην περίπτωση που ο αριθμός κινητού τηλεφώνου δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε από πιστωτικό ίδρυμα, ούτε από πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μεταβεί σε ΚΕΠ ή σε κάποια έμμισθη προξενική αρχή για να δηλώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του.
Σχετικά με τους ανήλικους που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να καταχωρίσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο Ε.Μ.Επ., αρκεί να διαθέτουν και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
Σε ό,τι αφορά διαδικασία για την είσοδο στις κερκίδες των γηπέδων , ολοκληρώνεται σε τρία βήματα: Αγορά εισιτηρίου, μπαίνουμε στο Gov.gr Wallet και πληκτρολογούμε ή σκανάρουμε τον κωδικό του εισιτηρίου μας, το οποίο αυτομάτως προστίθεται στο ψηφιακό μας πορτοφόλι, εμφανίζεται το QR code ή το barcode, το οποίο είναι πλέον στο Gov.gr Wallet .
Σημειώνεται ότι από τις 9/4 και μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, οι φίλαθλοι θα εισέρχονται στα γήπεδα είτε με το εισιτήριό τους στο Gov.gr Wallet, είτε με τον τρόπο που ισχύει έως σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης