Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: «Ναι» στο νομοσχέδιο για ελάχιστο συντελεστή φορολόγησης των πολυεθνικών και την τροπολογία για Golden Visa

Βουλή: «Ναι» στο νομοσχέδιο για ελάχιστο συντελεστή φορολόγησης των πολυεθνικών και την τροπολογία για Golden Visa
Το νομοσχέδιο υπερψηφίσθηκε επί της Αρχής από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, τη Νέα Αριστερά και τους Σπαρτιάτες
Σχετικά Άρθρα
Με ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπερψηφίσθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2022/2523 του Συμβουλίου, της 15ης Δεκεμβρίου 2022, σχετικά με την εξασφάλιση παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας των ομίλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και των εγχώριων ομίλων μεγάλης κλίμακας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Pillar II) και άλλες τελωνειακές και φορολογικές διατάξεις», καθώς και η τροπολογία για τους όρους χορήγησης της Golden Visa.
Το νομοσχέδιο υπερψηφίσθηκε επί της Αρχής από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, τη Νέα Αριστερά και τους Σπαρτιάτες. Το καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ «παρών» δήλωσαν Ελληνική Λύση, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας.
Η τροπολογία για το νέο καθεστώς χορήγησης της Golden Visa σε πολίτες τρίτων χωρών σε ότι αφορά επενδύσεις ακίνητης περιουσίας, όπως τροποποιήθηκε, ψηφίσθηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, ενώ «παρών» δήλωσαν ΚΚΕ και Νίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης