Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Φλωρίδης «ξέχασε» ότι είναι υπουργός Δικαιοσύνης - Παραλήρημα για Τέμπη: «Θα πετούσαμε στη θάλασσα τα χώματα αν θέλαμε συγκάλυψη»

Ο Φλωρίδης «ξέχασε» ότι είναι υπουργός Δικαιοσύνης - Παραλήρημα για Τέμπη: «Θα πετούσαμε στη θάλασσα τα χώματα αν θέλαμε συγκάλυψη»
Οι δηλώσεις είναι απαράδεκτες για υπουργό Δικαιοσύνης, την ώρα που οι 57 νεκροί ζητούν δικαίωση, παραπάνω από έναν χρόνο μετά την σιδηροδρομική τραγωδία
Απαράδεκτες δηλώσεις έλαβαν χώρα στην Ολομέλεια της Βουλής από τον Γιώργο Φλωρίδη κατά την απάντηση Επίκαιρης Ερώτησης του τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη, με αφορμή τη δήλωση του υπουργού πως «είναι για τα μπάζα όσοι πολιτικοί μιλούν για μπάζωμα».
«Όποιος ήθελε συγκάλυψη με τα χώματα θα τα πέταγε στη θάλασσα. Δεν θα τα πήγαινε δίπλα και μάλιστα σε ιδιωτικό χώρο να τα βλέπει ο ιδιώτης» ισχυρίστηκε ο Γιώργος Φλωρίδης, κατηγορώντας παράλληλα την αξιωματική αντιπολίτευση πως «μετατρέπεται σε παρακολούθημα Βελόπουλου».
Οι δηλώσεις είναι απαράδεκτες για υπουργό Δικαιοσύνης, την ώρα που οι 57 νεκροί ζητούν δικαίωση, παραπάνω από έναν χρόνο μετά την σιδηροδρομική τραγωδία.
«Μιλάνε τα χώματα. Το λένε όλοι οι εμπειρογνώμονες. Οι πάντες λένε ότι το ξυλόλιο ήταν αυτό που προκάλεσε τη διπλή έκρηξη. Και μας λέει ο Υπουργός ότι είμαστε για τα μπάζα; Και ο Πρωθυπουργός δεν τον βάζει στην άκρη;» αντέτεινε σε έντονο ύφος ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, με τον υπουργό Δικαιοσύνης να καταλήγει λέγοντας πως η επίμαχη φράση αφορούσε μόνο τους «κατασκευαστές μύθων» και όχι το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και ειδικώς για την εξέλιξη των ερευνών, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι ο φάκελος της ανάκρισης θα απαντήσει όλα τα ερωτήματα και εξήγησε ότι εκ μέρους της κυβέρνησης έγιναν όλες οι ενέργειες τόσο για να επιταχυνθεί η έρευνα όσο και να προχωρήσει η δικαστική διερεύνηση, απεναντίας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τις διατάξεις που συνέτειναν προς αυτό το αποτέλεσμα.
Συγκεκριμένα ο κ. Φλωρίδης είπε ότι:
- Πρώτον: τον περασμένο Ιούλιο ο ανακριτής υπέβαλε αίτημα για ρύθμιση που θα του επέτρεπε να ανοίξει όλες τις συνομιλίες που αφορούσαν το σιδηροδρομικό δυστύχημα, η ρύθμιση αυτή ήρθε στη Βουλή και ενώ εξηγήθηκε στα κόμματα ο λόγος που έρχεται η ρύθμιση αυτή, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δεν την ψήφισε. «Είναι η υποκρισία σας που αποκαλύπτετε και σας κάνει να φωνάζετε» είπε χαρακτηριστικά στο σημείο αυτό.
- Δεύτερον: από τους Ποινικούς Κώδικες, αφαιρέθηκαν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις η έκδοση βουλεύματος ώστε τέτοιες υποθέσεις να οδηγούνται γρήγορα στο ακροατήριο. «Δεν το ψηφίσατε ούτε αυτό» είπε ο κ. Φλωρίδης απευθυνόμενος προς τον ερωτώντα βουλευτή.
- Τρίτον, η κυβέρνηση έχοντας υπόψη την πικρή εμπειρία στην υπόθεση για το Μάτι, που δεν βρισκόταν αίθουσα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας προσπαθεί να εντοπίσει και να διαμορφώσει την κατάλληλη αίθουσα ώστε να γίνει η δίκη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης