Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε Κατάρ και Κουβέιτ ο Γεραπετρίτης μετά το Λουξεμβούργο, για τη διαμόρφωση πλαισίου ειρήνευσης στη Μ. Ανατολή

Σε Κατάρ και Κουβέιτ ο Γεραπετρίτης μετά το Λουξεμβούργο, για τη διαμόρφωση πλαισίου ειρήνευσης στη Μ. Ανατολή
Τι δήλωσε ο Γ. Γεραπετρίτης κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σχετικά Άρθρα
Μετά τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που γίνεται στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης θα μεταβεί στο Κατάρ και το Κουβέιτ "ώστε να προσπαθήσουμε από κοινού όλοι να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ειρήνευσης στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής και να σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή, η οποία συντελείται".
Αυτό δήλωσε ο υπουργός από το Λουξεμβούργο, όπου θα συζητηθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία, για τον οποίο θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων, μέσω τηλεδιάσκεψης, των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba και Rustem Umerov.
Θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι, επίσης, η κατάσταση στο Σουδάν, η οποία θα συζητηθεί παρουσία του Προσωπικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Σουδάν, Ramtane Lamamra.
Επιπλέον, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει στο Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου Ευρωπαϊκής Ένωσης-Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Δήλωση Γεραπετρίτη

Ο κ. Γεραπετρίτης κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε πως συνέρχεται σήμερα "σε μια πραγματικά οδυνηρή συγκυρία για την υφήλιο, με την κρίση στη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία, την Υποσαχάρια Αφρική.
Κρίσεις, οι οποίες έχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά. Διαρκώς επιδεινώνουν τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα των κρίσεων αυτών και από την άλλη πλευρά, διαρκώς διαμορφώνουν συνθήκες κινδύνου για την εξάπλωσή τους και την επέκταση σε πεδία και χώρες ανά την υφήλιο".
Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι. Ήδη έχει κάνει πολλά. Θα επιλέξει είτε να βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων με περισσότερο ενεργή παρουσία, είτε θα παραμείνει στην κατάσταση αυτή", πρόσθεσε και κατέληξε λέγονατς πως "στο πλαίσιο ακριβώς των ειρηνευτικών προσπαθειών που γίνονται, αμέσως μετά το Συμβούλιο θα ταξιδέψω στις χώρες του Κόλπου, στο Κατάρ και το Κουβέιτ, ώστε να προσπαθήσουμε από κοινού όλοι να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ειρήνευσης στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής και να σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή, η οποία συντελείται".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης