Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγμα μεταξύ Μαξίμου και Μπακογιάννη για την ψήφο στο Κόσοβο - Αιχμές Γεραπετρίτη

Ρήγμα μεταξύ Μαξίμου και Μπακογιάννη για την ψήφο στο Κόσοβο - Αιχμές Γεραπετρίτη
Ο νυν υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι «η θέση της Ελλάδας παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη»
Υπόγεια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της πρώην ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη και του Μεγάρου Μαξίμου, ιδίως κατόπιν της υποβληθείσης έκθεσης της βουλεύτριας της ΝΔ, για την ένταξη του Κοσόβου, στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε στην καθιερωμένη ενημέρωση συντακτών ότι «οι ελληνικές θέσεις παραμένουν οι ίδιες διαχρονικά. Θέλουμε να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο κρατών όπως προβλέπουν οι μεταξύ τους συμφωνίες».
Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου ξεκαθάρισε ότι «η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν έχει αλλάξει. Παραμένει ίδια η θέση της χώρας διαχρονικά, κάτι που έχει αποτυπωθεί σε όλα τα επίπεδα και στο επίπεδο του ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτη και αυτός είναι που εκφράζει την ελληνική θέση απόλυτα».
Επισημαίνεται ότι η έκθεση της κ. Μπακογιάννη στη Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για ένταξη του Κοσόβου στον Οργανισμό, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Κύπρο, δεδομένου ότι μπορεί να παραγάγει ακούσιες συνέπειες με απόληξη στην αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι Κύπριοι βουλευτές καταψήφισαν τη σχετική πρόταση.

Αιχμές από τον Υπουργό Εξωτερικών

Από την πλευρά του ο νυν υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του (Κανάλι Ένα 90,4 FM) υποστήριξε ότι «η θέση της Ελλάδας παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη. Όπως πράξαμε και στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, η Ελλάδα θα απέχει από την ψηφοφορία αυτή. Δεν θα υποστηρίξει δηλαδή το αίτημα για ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης για λόγους πολιτικούς».
Η κ. Μπακογιάννη μετά τις αντιδράσεις, υπαναχώρησε, επισημαίνοντας ότι ούτε η ίδια αναγνωρίζει το Κόσοβο ούτε προκύπτει τέτοιο ζήτημα από την Έκθεσή της στο Συμβούλιο της Ευρώπης, κάνοντας λόγο για ακροδεξιές επιθέσεις που δέχεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης