Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Μαρινάκης (ΝΔ): Η ΕΡΤ σήμερα προάγει την αξιοπιστία, την ενημέρωση και τον πολιτισμό

Π. Μαρινάκης (ΝΔ): Η ΕΡΤ σήμερα προάγει την αξιοπιστία, την ενημέρωση και τον πολιτισμό
...«και σέβεται τους εργαζομένους της»
Σχετικά Άρθρα
Απάντηση σε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Σεμίνας Διγενή για τα ζητήματα εργαζομένων στην ΕΡΤ, έδωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Αναφέρθηκε στις αρκετά σημαντικές έως μεγάλες σε κάποιους επιμέρους τομείς επιτυχίες που έχει σημειώσει η ΕΡΤ τα τελευταία δύσκολα χρόνια των πολλαπλών
εισαγόμενων κρίσεων.
Επεσήμανε ότι: «Οι επιτυχίες δεν είναι επιτυχίες μόνο της Κυβέρνησης, με την έννοια ότι δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο κυβερνητικών αποφάσεων όσο της Διοίκησης της ΕΡΤ, της υπομονής και της σκληρής δουλειάς των εργαζομένων, οι οποίες αποτυπώνονται σε πάρα πολλά διαφορετικά επίπεδα», ενώ ανέφερε:
«Έχουμε μια δημόσια τηλεόραση, η οποία από την εποχή της πλήρους απαξίωσης και της κομματικοποίησης –μία ΕΡΤ που, επιτρέψτε μου την έκφραση, θύμιζε κανάλι σοβιετικού τύπου αναπαραγωγής προπαγάνδας της κυβέρνησης- έχει μετατραπεί σε μια δημόσια τηλεόραση η οποία προάγει την αξιοπιστία, την ενημέρωση και τον πολιτισμό, σέβεται τους εργαζόμενους και κάνει βήματα τα οποία δεν έγιναν για ολόκληρες δεκαετίες».
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, επιπλέον τόνισε πως χρειάζονται πάντα περισσότερα για τους εργαζόμενους και δήλωσε πως αυτό προσπαθεί να κάνει η Κυβέρνηση σε μια περίοδο πολλών εισαγόμενων κρίσεων, τονίζοντας: «Η διαφορά της Κυβέρνησης με την Αντιπολίτευση είναι ότι αυτά που λέει, τα κάνει πράξη και αυτά που λέει, τα κοστολογεί και τα εφαρμόζει, γιατί πάρα πολύ απλά μπορούν να εφαρμοστούν. Είναι σίγουρο ότι εφόσον συνεχιστεί αυτή η πορεία της χώρας -και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί- σε ένα κλίμα σταθερότητας μόνο τέτοιες ειδήσεις θα έχουμε.
Η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην εξουσία και, για παράδειγμα, κατάφερε να υπογράφουν επί των ημερών της συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην ΕΡΤ που είχαν να υπογραφούν από το 2007. Κατάφερε να δώσει αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και στους υπαλλήλους της ΕΡΤ, που είχαν να δοθούν δεκατέσσερα χρόνια. Αυτά γιατί δεν έγιναν όλα αυτά τα χρόνια; Σίγουρα ένας λόγος, μία αιτία είναι η κρίση. Ένας άλλος λόγος είναι ότι πολλές φορές βάζουμε μπροστά ως πολιτικό σύστημα -και δεν αναφέρομαι στην παράταξη και την κυβέρνηση που εκπροσωπώ- τις ιδεοληψίες μας από την πράξη.
Εμείς έχουμε αποφασίσει να βάλουμε τις πράξεις μπροστά από όλα τα υπόλοιπα προς όφελος των εργαζομένων, όπου και αν αυτοί εργάζονται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης