Τελευταία Νέα
Πολιτική

Opinion Poll: Πτώση ΝΔ (31,5%) στη Θεσσαλονίκη, 2ος με ... φόρα ο Βελόπουλος (13,9%), καταποντισμός ΠΑΣΟΚ στα αστικά κέντρα

Opinion Poll: Πτώση ΝΔ (31,5%) στη Θεσσαλονίκη, 2ος με ... φόρα ο Βελόπουλος (13,9%), καταποντισμός ΠΑΣΟΚ στα αστικά κέντρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ κλειδώνει «σίγουρο» διψήφιο ποσοστό και στα δύο αστικά κέντρα, ενώ απεναντίας το ΠΑΣΟΚ καταποντίζεται σε μονοψήφιες καταγραφές, όντας 4ο κόμμα στην πρωτεύουσα και 5ο κόμμα στη Θεσσαλονίκη
Τις πολιτικές τάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll, αναδεικνύοντας τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται η Νέα Δημοκρατία στη συμπρωτεύουσα, αλλά και την παράλληλη άνοδο του Κυριάκου Βελόπουλου στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Την ίδια στιγμή σε αμφότερα τα αστικά κέντρα ο ΣΥΡΙΖΑ κλειδώνει «σίγουρο» διψήφιο ποσοστό, ενώ απεναντίας το ΠΑΣΟΚ καταποντίζεται σε μονοψήφιες καταγραφές, όντας 4ο κόμμα στην πρωτεύουσα και 5ο κόμμα στη Θεσσαλονίκη.

Εκτίμηση ψήφου για τις Ευρωεκλογές - Δήμος Αθηναίων

1_659.JPG

Η εκτίμηση ψήφου στο Δήμο Αθηναίων φέρνει τη Νέα Δημοκρατία πρώτη με διαφορά 20,2 ποσοστιαίων μονάδων και ποσοστό 35,5%.
Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,3%, το Κομμουνιστικό Κόμμα που καταγράφει 9,5%, ενώ 4ο πλασάρεται το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ με 8,7%.
Πιο χαμηλά, έπονται η Ελληνική Λύση (6,8%), η Πλεύση Ελευθερίας (4,9%), η Νίκη (3,5%) και η Νέα Αριστερά (3,2%).
Οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί, μεταξύ των οποίων το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη και οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου αδυνατούν να «πιάσουν» καταγραφή άνω του 3%.

Πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές - Δήμος Αθηναίων

2_472.JPG

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην πρόθεση ψήφου για την ΑΘήνα, καθώς η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 28,9% των ερωτώμενων, ο ΣΥΡΙΖΑ το 12,4%, το ΚΚΕ είναι τρίτη δύναμε με 7,7% και ακολουθείται από την Ελληνική Λύση (5,6%) και την Πλεύση Ελευθερίας (4%).
Όλοι υπόλοιποι σχηματισμοί κινούνται κάτω του 3%.
Ωστόσο, αξίζει να υποσημειωθεί το υψηλό ποσοστό των αναποφασιστών, που ... αναδεικνύονται «αξιωματική αντιπολίτευση» με 14,6%

Εκτίμηση ψήφου για τις Ευρωεκλογές - Δήμος Θεσσαλονίκης

3_282.JPG

Διαφορετική κομματική γεωμετρία σχηματίζεται στο Δήμο Θεσσαλονίκης, αφού η Νέα Δημοκρατία περιορίζεται στο 31,5%, ένα ποσοστό ενδεικτικό για το πολιτικό κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα, ιδίως μετά την ψήφιση κυβερνητικών νομοσχεδίων τα οποία θίγουν τα συντηρητικά ακροατήρια των εν λόγω περιοχών.
Διόλου τυχαίο ότι στη συμπρωτεύουσα η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου εκτοξεύεται στο 13,9% και ανέρχεται στη δεύτερη θέση.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, αποσπώντας το 13,5% των προτιμήσεων, ακολουθεί τέταρτο το ΚΚΕ με 8,9%, ενώ το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ περιορίζεται στο 7,4%.
Ισχυρό ποσοστό καταγράφει και η Νίκη με 6,9%, η οποία ακολουθείται από την Πλεύση Ελευθερίας (4,9%) και τους Δημοκράτες (3,1%).
Κανένα άλλο κόμμα δεν συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 2% στην «κάλπη της πόλης».

Πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές - Δήμος Θεσσαλονίκης

4_171.JPG

Ακολούθως, η εκτίμηση ψήφου στο Δήμο Αθηναίων αναδεικνύει τη Νέα Δημοκρατία πρώτη με διαφορά 13 ποσοστιαίων μονάδων και ποσοστό 23,2%.
Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 10,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφει 9,9%, ενώ 4ο πλασάρεται το ΚΚΕ με 6,5%.
Πιο χαμηλά, έπονται το ΠΑΣΟΚ (5,4%), η Νίκη (4,5%), η Πλεύση Ελευθερίας (3,6%) και οι Δημοκράτες (2,3%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης