Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Οριακά στον «πήχη» του 33% η ΝΔ και προβάδισμα 18,7% από τον 2o ΣΥΡΙΖΑ (17,4%) – Στο 11,4% πέφτει το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Marc: Οριακά στον «πήχη» του 33% η ΝΔ και προβάδισμα 18,7% από τον 2o ΣΥΡΙΖΑ (17,4%) – Στο 11,4% πέφτει το ΠΑΣΟΚ
Ο δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τη διαφορά του από το ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζει την πτωτική του πορεία
Σχετικά Άρθρα
Λίγο πάνω από τον «πήχη» του 33%, όπως τον έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, βρίσκεται η ΝΔ σε δημοσκόπηση της Marc εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.
Στην έρευνα, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η ΝΔ έχει προβάδισμα 18,7% από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, που αυξάνει τη διαφορά του από το ΠΑΣΟΚ στις 3,3 ποσοστιαίες μονάδες.
Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές 2024, η ΝΔ λαμβάνει 33,4%, έναντι 14,7% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,4%, η Ελληνική Λύση με 9,8%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 5,3%, η Νίκη με 3,4% η Νέα Αριστερά με 2,5%, οι Σπαρτιάτες (που ο Άρειος Πάγος απαγόρευσε τη συμμετοχή τους στις εκλογές) με 2,4%, το ΜέΡα25 με 2,4%, η Φωνή Λογικής με 2,2% και οι Δημοκράτες με 1,7%.
ektimisi.jpg
Καθοριστικός ο ρόλος των αναποφάσιστων

Ο καθοριστικός παράγοντας που θα κρίνει την έκβαση της αναμέτρησης είναι ο τρόπος με τον οποίο θα κατανεμηθεί το 10% του εκλογικού σώματος, το οποίο εξακολουθεί να δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει.
Από το προφίλ της συγκεκριμένης δεξαμενής ψηφοφόρων που διερεύνησαν οι αναλυτές της εταιρείας μετρήσεων προκύπτει ότι στην πλειονότητά τους αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι (26,2%) και κεντροαριστεροί (21,8%), ενώ έχουν ποικίλη κομματική προέλευση έχοντας ψηφίσει Ν.Δ. (28%), ΣΥΡΙΖΑ (24%) και ΠΑΣΟΚ (16,7%), γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κρίσιμη μάχη θα δοθεί -κι αυτή τη φορά- για την επικράτηση στον χώρο του Κέντρου.

anapofasistoi.jpg

Πτωτικά το ΠΑΣΟΚ, ανεβαίνει η Ελληνική Λύση


Πτωτικά, εξακολουθεί να πορεύεται το ΠΑΣΟΚ που απώλεσε 4 εκατοστιαίες μονάδες από τον περασμένο Ιανουάριο και βρίσκεται μακριά από την επιδίωξη του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη να αναδειχθεί σε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Υπό προϋποθέσεις, μάλιστα, η κινδυνεύει να χάσει και την τρίτη θέση αν δεν ανακοπεί η τάση ανόδου που παρουσιάζει η Ελληνική Λύση, η οποία κέρδισε 3 μονάδες το τελευταίο τρίμηνο και μπορεί -μαζί με τη Φωνή Λογικής- να συμμετάσχει στην απόσπαση των ψήφων των Σπαρτιατών.
Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, ότι στην εκτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών η ανώτατη τιμή την οποία υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, που είναι το 11,1%, είναι μεγαλύτερη από την κατώτατη τιμή του 10%, όπου υπολογίζεται ότι μπορεί να βρεθεί η εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης