Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρτζόπουλος (υφ. Υγείας): Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει - Η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση

Βαρτζόπουλος (υφ. Υγείας): Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει - Η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση»
(upd) Εντύπωση προκαλούν τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, για τη θέση της γυναίκας και τη γυναικοκτονία σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο Livemedia.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».
Πριν από λίγες εβδομάδες είπε πως «σε όλη την πανίδα, το σε κάθε μορφή ενβίου όντος το αρσενικό είναι πιο επιθετικό, γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση.
Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens.
Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».


ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο πρωθυπουργός οφείλει να απομακρύνει τον υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο

Την απομάκρυνση του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση ζητά με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου αναφέρει: "Η ανατριχιαστική και χυδαία τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας, ψυχιάτρου στο επάγγελμα, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, για τις γυναικοκτονίες, υπερβαίνει τα όρια της ανοχής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνση του από την κυβέρνηση και τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας".
Την άμεση αποπομπή του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση αλλά και την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή δηλώσεις του, ζήτησε με ανάρτησή του και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.
Σε ανάρτησή του στο X επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι οι αναφορές του υφυπουργού «υποτιμούν τη γυναικεία φύση» και δίνουν «βιολογικό άλλοθι» στις δολοφονίες γυναικών:
"Ως εδώ, κ. Μητσοτάκη.
Έχετε καλύψει φιλοναζί υποψήφια, χουντικό υποψήφιο, ομοφοβικό βουλευτή.
Τώρα, ως εδώ.
Κανένα «41%» δε σας δίνει το δικαίωμα να κρατήσετε στη θέση του υφυπουργού υγείας έναν άνθρωπο ο οποίος δίνει βιολογικό άλλοθι στις γυναικοκτονίες και υποτιμά τη γυναικεία φύση.
Ζητώ την άμεση αποπομπή του κ. Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση και από την Κ.Ο. της Ν.Δ.
Αν ο κ. Μητσοτάκης τον κρατήσει βουλευτή του, ας εξηγήσει στις γυναίκες ψηφοφόρους της Ν.Δ. γιατί θεωρεί ότι «οι γυναίκες είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτουν», όπως πιστεύει ο υφυπουργός του - και φυσικά όχι ο Φρόυντ".

Νέα Αριστερά: Ο Μητσοτάκης οφείλει να διώξει άμεσα τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο

Στις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου αναφέρεται με ανακοίνωση της η Νέα Αριστερά στρέφοντας τα πυρά της και κατά του πρωθυπουργού.
Στην ανακοίνωση της αναφέρει: "Ο κ. Βαρτζόπουλος εκτός από υφυπουργός Υγείας είναι και ψυχίατρος. Οι ανατριχιαστικές δηλώσεις του που αναπαράχθηκαν σήμερα στο διαδίκτυο δεν μπορεί να του ξέφυγαν, να συνιστούν μια επιπόλαιη διατύπωση".
Ακολούθως υποστηρίζει: "Ο κ. Βαρτζόπουλος ξεδιπλώνει ένα ανατριχιαστικό θεωρητικό κατασκεύασμα βασισμένο στον βιολογισμό. Αναγνωρίζει βιολογικά αίτια στην επιθετικότητα, στην κατανομή των ρόλων μεταξύ των φύλων - ο άνδρας είναι εκ φύσεως επιθετικός, η γυναίκα είναι προορισμένη να τίκτει. Κατά τον υφυπουργό, η γυναικοκτονία έχει μια βάση βιολογική. Ενώ η εφηβική βία, κι αυτή με βιολογικά αίτια, πρέπει να ελεγχθεί και να διοχετευτεί προς τον εχθρό της πατρίδας, αλλά και τον εχθρό της κοινωνίας (sic!).
Με λίγα λόγια ο κ. Βαρτζόπουλος ξεπλένει δολοφόνους και υποστηρίζει απόψεις τις οποίες σήμερα δέχεται μόνο η πιο ακραία εκδοχή της ακροδεξιάς και οι νεοναζί".
Κλείνοντας ρώτα: "Μπορεί τέτοιες απόψεις να είναι αποδεκτές σήμερα, σε μια ευρωπαϊκή χώρα; Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον διώξει άμεσα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί τον βασικό χορηγό της ακροδεξιάς".

ΠΑΣΟΚ: Καλούμε τη ΝΔ να αποδοκιμάσει άμεσα τις απόψεις του υφυπουργού της

"Οι θέσεις του υφυπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλου ότι «η γυναικοτονία έχει μια βιολογική βάση» και ότι η επιθετική συμπεριφορά των ανδρών έχει βιολογικά χαρακτηριστικά δεν στερούνται μόνο επιστημονικής βάσης, αλλά είναι αναχρονιστικές και άκρως επικίνδυνες, εφόσον δικαιολογούν τέτοιες ειδεχθείς ενέργειες και οπλίζουν το χέρι πιθανών μελλοντικών γυναικοκτόνων", αναφέρει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γκλαβίνας, προσθέτοντας:
"Λίγες μόνο μέρες μετά τη δολοφονία της Κυριακής στους Αγ. Αναργύρους, καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να αποδοκιμάσει άμεσα τις απόψεις του υφυπουργού της".

ΚΚΕ: Ο υφυπουργός Υγείας έχει κάνει τον σκοταδισμό, επιστήμη

Τις απαράδεκτες δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δ. Βαρτζόπουλου, ο οποίος ισχυρίστηκε προκλητικά ότι «η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση» καταδίκασε η βουλευτής του ΚΚΕ, Βιβή Δάγκα, μιλώντας στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.
"Έχει κάνει τον σκοταδισμό επιστήμη, φτάνοντας να ρίχνει την ευθύνη για τα αποκρουστικά περιστατικά βίας κατά των γυναικών στο βιολογισμό", σημείωσε η Βιβή Δάγκα, υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για τον ίδιο που έριξε τις ευθύνες για το σύνθετο ζήτημα της βίας στα σχολεία, στα γονίδια και στις αβοήθητες οικογένειες.
"Και αυτά λίγες μέρες μετά την δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων γιατί «το περιπολικό δεν είναι ταξί», που επιβεβαιώνει ότι για τα πρωτόκολλα της ΕΕ και των κυβερνήσεων είναι εχθρός ο λαός που αγωνίζεται, αλλά μένει απροστάτευτη η ανθρώπινη ζωή", πρόσθεσε. Εξήγησε πως αυτό συμβαίνει γιατί λογαριάζουν με τη λογική του «κόστους – οφέλους» όλα τα αναγκαία μέτρα ολόπλευρης προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία.

Τι απαντά ο ίδιος: Προβοκατόρικες ερμηνείες

Σε ανάρτησή του μετά την κριτική που δέχτηκε, ο κ. Βαρτζόπουλος αναφέρει:
"Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής. Εκείνο το οποίο είπα και εννοώ είναι το αυτονόητο, ότι υπάρχουν διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων, ότι το αρσενικό έχει συνήθως σημαντικότερη σωματική δύναμη, άρα είναι πιο επικίνδυνο στην επιθετικότητά του από το θηλυκό. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να υπάρχουν και ιδιαίτερες προβλέψεις και ιδιαίτεροι μηχανισμοί περιορισμού της ενδεχόμενης, εννοείται για πολλούς κοινωνικούς και άλλους λόγους, επιθετικότητας και βιαιότητας εις βάρος των γυναικών. Άρα η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απολύτως σωστή και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται απόλυτα και αποτελεσματικά".
Και προσθέτει: "Εννοούσα δηλαδή, είπα και υποστηρίζω ακριβώς το αντίθετο από τις αυθαίρετες και προβοκατόρικες ερμηνείες. Και για να μη ξεχνιόμαστε: Πότε υπήρξε στο παρελθόν τόσο οργανωμένη προσπάθεια προστασίας της γυναίκας από τη βία εναντίον της;
-Νέες δομές υποδοχής της ΕΛΑΣ
-Panic Button
-Τηλεφωνική γραμμή SOS
-Δομές φιλοξενίας και υποστήριξης

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει στην πράξη τι πιστεύει!" καταλήγει η ανάρτηση του υφυπουργού Υγείας.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης