Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιακούλη (ΠΑΣ0Κ): Δεν υπάρχει βιολογική βάση στη βία – Θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ο Βαρτζόπουλος

Λιακούλη (ΠΑΣ0Κ): Δεν υπάρχει βιολογική βάση στη βία – Θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ο Βαρτζόπουλος
Τι ανέφερε για τη δικαστική απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι η Ευ. Λιακούλη
«Υπάρχει μια προφανής αναντιστοιχία ανάμεσα στο κατηγορητήριο και τις ποινές», τόνισε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Λάρισας, Ευ. Λιακούλη, σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για την τραγωδία στο Μάτι.
Η κα Λιακούλη μιλώντας στο OPEN ανέφερε ότι «στα 25 χρόνια που είμαι μαχόμενη δικηγόρος και μάλιστα στο ποινικό δίκαιο, τα μάτια μου έχουν δει πολλά. Έχουμε δει τη Δικαιοσύνη να είναι "τυφλή", χωρίς να προσαρμόζεται δηλαδή στο ποιος είναι απέναντι και άλλοτε να έχουμε την αίσθηση ότι τούτο δε συμβαίνει, όπως δηλαδή διαμαρτύρονταν χθες οι συγγενείς των θυμάτων. Για να κρίνουμε μια υπόθεση θα έπρεπε να έχουμε όλο το αποδεικτικό υλικό. Αναμένουμε πλέον να δούμε το αιτιολογικό της απόφασης και είναι θετικό ότι υπάρχει δυνατότητα για άσκηση έφεσης και εκδίκαση στον 2ο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση, η δίκη δεν θα πρέπει να συνδεθεί με τα Τέμπη και επιβάλλεται να μην μπούμε σε μηχανή «ξεπλύματος» ευθυνών στα μάτια των πολιτών”.
Αναφορικά με τις αλλαγές στους ποινικούς κώδικες και τις επιβαλλόμενες ποινές που έφερε αρχικά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια η Κυβέρνηση της ΝΔ, η κα Λιακούλη σημείωσε ότι «η κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ελαστικοποίηση των ποινών. Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία προτάσσει την αυστηροποίηση των ποινών, η οποία όμως προφανώς και δεν αρκεί από μόνη της και δεν φέρνει αποτελέσματα. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για «φονικά» όπως το Μάτι και τα Τέμπη και η συζήτηση να εξαντλείται μόνο στις ποινές, χωρίς να εξετάζουμε την πρόληψη και αν το κράτος, η Κυβέρνηση, οι κρατικοί λειτουργοί έκαναν όσα έπρεπε να κάνουν…».

Θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί ο Βαρτζόπουλος

Περαιτέρω, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ σχολίασε τις δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας Δ. Βαρτζόπουλου για τις γυναικοκτονίες, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Λιακούλη, «οι γυναικοκτονίες έχουν το χαρακτήρα της έμφυλης βίας. Ωστόσο, βλέπουμε ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός αρνούνται να μπει ο όρος γυναικοκτονία στο νομικό κείμενο του Ποινικού μας Κώδικα. Ο κ. Βαρτζόπουλος έθεσε ως βάση των γυναικοκτονιών και της βίας οποιασδήποτε μορφής έναντι των γυναικών, το βιολογικό επίπεδο, που όπως είπε διαφέρει ανάμεσα στα δύο φύλα. Είναι λοιπόν σαν να λέμε, ακόμη και με κτηνώδη τρόπο λόγω ενός βιολογικού -ζωώδους ενστίκτου, κάποιος δικαιολογείται να ασκεί βία επειδή αυτή είναι η φύση του! Αδιανόητες δηλώσεις! Δεν υπάρχει βιολογική βάση στη βία!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης