Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σοβαρό επεισόδιο στα Ιεροσόλυμα παρουσία Κώτσηρα - Ελεύθερος ο Έλληνας αστυνομικός, με παρέμβαση ΥΠΕΞ - Τι συνέβη

Σοβαρό επεισόδιο στα Ιεροσόλυμα παρουσία Κώτσηρα -  Ελεύθερος ο Έλληνας αστυνομικός, με παρέμβαση ΥΠΕΞ - Τι συνέβη
Το Υπουργείο Εξωτερικών διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε το περιστατικό και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες
Ελεύθερος αφέθηκε από τις Ισραηλινές Αρχές, μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Έλληνας αστυνομικός που τέθηκε σε κράτηση κατά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ.
Πρόκειται για τον προσωπικό φρουρό του Έλληνα πρόξενου, τον οποίο συνέλαβαν Ισραηλινοί αστυνομικοί το Μ. Σάββατο μέσα στον ναό , παρουσία μάλιστα της ελληνικής αντιπροσωπείας υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κώτσηρα.
Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα με παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών ο Έλληνας αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.
Το Υπουργείο Εξωτερικών διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε το περιστατικό και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες.

Η σύλληψη

Τη στιγμή της σύλληψης κατά τη διάρκεια της τελετής της αφής του Αγίου Φωτός υπήρχαν μέσα στον ναό εκατοντάδες προσκυνητές και κανείς δεν φαίνεται να αντέδρασε.
Ο αστυνομικός φέρεται να είχε κάποιο διαπληκτισμό και μετά συνελήφθη.
Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Έλληνας αστυνομικός συνελήφθη μετά από καταγγελία για καυγά.
s3_7.JPG
Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη σύλληψη του Έλληνα αστυνομικού, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ζήτησε την άμεση παροχή διευκρινίσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το πρωτοφανές περιστατικό συλλήψεως μέλους της φρουράς του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα από τις ισραηλινές δυνάμεις στον Πανάγιο Τάφο, κατά τη διάρκεια της τελετής Αφής του Αγίου Φωτός.
Μάλιστα, κάλεσε τον Υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία και υπογράμμισε πως αναμένει την, ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή πλευρά.​
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκης, καταδίκασε αυτή την επιθετική πράξη μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ.
κασσ_13.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης