Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς και Βενιζέλος... θέλουν να γίνουν Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2025 και πιέζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για στήριξη

Σαμαράς και Βενιζέλος... θέλουν να γίνουν Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2025 και πιέζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για στήριξη
Φήμες λένε ότι ο Α. Σαμαράς υπογείως στηρίζει το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου που έχει μία βάση στην Πελοπόννησο
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν σκοπεύει να χαμηλώσει τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση πόσο μάλλον τώρα που παρουσιάζονται στην επικαιρότητα θέματα όπως οι τουρκικές προκλήσεις, η αδιαλλαξία των Σκοπίων καθώς και η αλβανική επιθετικότητα κατά των ομογενών στην Βόρεια Ήπειρο.
Στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού κυριαρχεί μία τάση δικαίωσης γι’ αυτά που υποστήριζε πάντα αλλά και μία μεγάλη δόση κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που ακολούθησε μία εξωτερική πολιτική στηριζόμενη στον κατευνασμό και την οπισθοχώρηση των συμφερόντων μας και στα 3 μέτωπα.

Αισθάνεται δικαιωμένος για τα εθνικά θέματα

Ο Α. Σαμαράς π.χ θέλει να καταγγελθεί η Συμφωνία των Πρεσπών ενώ βρίσκει αχρείαστη την Διακήρυξη των Αθηνών με την Τουρκία, καθώς υποστηρίζει ότι πρέπει να λυθεί πρώτα το Κυπριακό προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ των δύο χωρών.
Η θετική άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την δεύτερη θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου έχει δημιουργήσει μία άρνηση στον πρώην πρωθυπουργό που ως τώρα δεν έχει παρεβρεθεί σε καμία προεκλογική συγκέντρωση στελεχών της ΝΔ και οι φήμες λένε ότι υπογείως στηρίζει το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου που έχει μία βάση στην Πελοπόννησο.
Όσο για το αν στηρίξει τη Σακελλαροπούλου, αυτό δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια.

Ο Βενιζέλος κλαδεύει συνεχώς τον Ανδρουλάκη

Την ίδια ώρα ο Βαγγέλης Βενιζέλος πυροβολεί αδιακρίτως τη σημερινή ηγεσία στην Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος να θυμίσουμε είχε στηρίξει την σημερινή πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, προσπαθώντας μάλιστα να την οικειοποιηθεί πολιτικά επειδή ανήκει στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Όμως, ο Βαγγέλης Βενιζέλος επιζητάει ένα ανώτερο αξίωμα.
Κάποια στιγμή ήταν κοντά με τον Κ. Μητσοτάκη όμως, η κριτική του σε πολλά ζητήματα κούρασε και απομακρύνθηκαν.

Ο Κύκλος Ιδεών και το κεντρώο κόμμα

Επίσης, ο Βενιζέλος θεωρεί ότι ο Ανδρουλάκης τον οδήγησε σιγά σιγά εκτός κόμματος, δεν τον συμβουλεύτηκε ποτέ και δεν τον αξιοποίησε και κάπου σημαντικά παρόλο που ο Βενιζέλος ήταν που τον έφερε στο προσκήνιο κάνοντάς τον γραμματέα του κόμματος.
Ο Βενιζέλος πορεύεται με τον Κύκλο Ιδεών τον όμιλο πολιτικής σκέψης που διατηρεί και υποστήριζε πάντα την σύμπραξη κεντρώων δυνάμεων σε ένα νέο κεντρώο κόμμα.
Πρόσφατα άδεια στον Ανδρουλάκη που υποστήριξε ότι η συνάντηση Μητσοτάκη-Εrdogan δεν έπρεπε να γίνει ενώ μέσα στο κόμμα διατηρεί κάποιους σημαντικούς συμμάχους.
Το συμπέρασμα είναι ότι η κουβέντα και οι παρασκηνιακές συνομιλίες για την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2025 έχουν ανοίξει για τα καλά και θα δούμε περισσότερα μετά τις ευρωεκλογές.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης