Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Επίθεση» της Κεχαγιά (ΣΥΡΙΖΑ) κατά Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Η υπερφορολόγηση δημιούργησε υπερέσοδα

tags :
«Επίθεση» της Κεχαγιά (ΣΥΡΙΖΑ) κατά Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Η υπερφορολόγηση δημιούργησε υπερέσοδα

Τι ανέφερε για το… κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Άρθρα

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα οικονομικά νομοσχέδια που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, ασκώντας παράλληλα σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό:
«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης στέλνει επιστολή παρωδία στην πρόεδρο της Κομισιόν Der Leyen για να υπάρξει παρέμβαση στις πολυεθνικές για την ακρίβεια στη χώρα μας για την οποία σημειωτέον  αρνείται να κάνει το παραμικρό, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση καταθέτει προτάσεις Νόμου για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια όπως επίσης και για το φορολογικό.  
Ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε να γράψει αρκετά πράγματα σ’ αυτήν την επιστολή όπως την ακρίβεια στα καύσιμα, τη διαρροή των emails,  το Κράτος Δικαίου, το έγκλημα των Τεμπών.
Η πρόταση νόμου για την ακρίβεια περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μηδενικό ΦΠΑ για είδη διατροφής όπως κρέας, γάλα, άλλα βρεφικά προϊόντα, λάδι, λαχανικά και μείωση του ΦΠΑ στο 21% που αποτελεί τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, από το 24%  που ισχύει .
Η πρόταση Νόμου για το φορολογικό που κατατέθηκε την προηγούμενη Πέμπτη περιλαμβάνει χαμηλότερους συντελεστές για εισοδήματα έως 100.000 ευρώ και μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις με κέρδη έως 220.000 ευρώ στο 17%.
Περιλαμβάνει επίσης την κατάργηση της παράλογης προκαταβολής φόρου.
Σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ  η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει μειωμένο ΕΝΦΙΑ για 5,8 εκατομμύρια φορολογούμενους και για ακίνητη περιουσία έως 500.000 ευρώ.
Όλες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένες.
Ακούμε τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος  για την ακρίβεια που αδυνατεί να αντιμετωπίσει έστειλε επιστολή στην Κομισιόν να λέει ότι θα στείλει τη φορολογική μας πρόταση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Σκοπεύει η κυβέρνηση να επαναλάβει αυτά που έκανε το 2023 πριν από τις εθνικές εκλογές κοστολογώντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση ενός πίνακα σε μία σελίδα Α4 που δεν έφερε καμία υπογραφή του ΓΛΚ;
Ας εξηγήσει πρώτα ο κ. Μητσοτάκης, το οικονομικό του επιτελείο και η ΝΔ των 500 εκατομμυρίων ευρώ χρέους με ποιους τρόπους και γιατί καταγράφηκαν υπερέσοδα 4 δισεκ. από φόρους το 2022 και 2023 μέσω της αφαίμαξης του ελληνικού λαού κι αν το επιθυμεί ας ζητήσει και μία γνωμοδότηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τις φορολογικές πρακτικές της κυβέρνησής του.
Ας ζητήσει γνωμοδότηση και από την κυρία Der Leyen για τα υπερέσοδα που προήλθαν από την υπερφορολόγηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης