Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Μπακογιάννη αδειάζει Μητσοτάκη για Σκόπια: Δεν θα καταγγείλουμε τη συμφωνία, αργήσαμε να κυρώσουμε τα πρωτόκολλα

Η Μπακογιάννη αδειάζει Μητσοτάκη για Σκόπια: Δεν θα καταγγείλουμε τη συμφωνία, αργήσαμε να κυρώσουμε τα πρωτόκολλα
Οξύνονται οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας...

Κυριολεκτικά ένα μπάχαλο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις νέες προκλήσεις από τα Σκόπια και τη συζήτηση που άνοιξε ξανά για καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Όσο και να θέλει ο Μητσοτάκης και η δεξιά πτέρυγα του κόμματος να μας πείσουν για το αντίθετο η Ντόρα Μπακογιάννη – έχοντας και θεσμική θέση λόγω Κοσόβου – έδωσε όχι μόνο το στίγμα της αλλά και την… γραμμή!
Σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά τόνισε πως δεν θα καταγγείλει η Ελλάδα τη συμφωνία των Πρεσπών, παρά τις συνεχείς παραβιάσεις της συμφωνίας και παραδέχθηκε πως τα πρωτόκολλα με τα Σκόπια άργησαν να έρθουν προς κύρωση στην ελληνική βουλή.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς θα καταγγείλουμε τη Συμφωνία αυτή, η κυρία Μπακογιάννη είπε: «Δεν θα την καταγγείλουμε, την καταγγέλλουν αυτοί αν πρόκειται να μην την τηρήσουνε. Αν δεν τηρήσουν την Συμφωνία αυτομάτως το σύνολο των χωρών που θεωρεί ότι αυτή η Συμφωνία υπερισχύει του συντάγματός τους και πέραν αυτού το όνομα είναι κομμάτι του συντάγματός τους, θα βρεθούν απέναντι σε όλες τις χώρες δεν θα βρεθούν μόνο απέναντι στην Ελλάδα».
Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι είναι διαπραγματευτικό όπλο το γεγονός ότι δεν έχουμε κυρώσει τα μνημόνια συνεργασίας που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε: «Δεν θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία. Μπορώ να δεχτώ την κριτική ότι αργήσαμε γιατί τα πρωτόκολλα αυτά λύνουν θέματα τα οποία αφορούν και στην Ελλάδα από εκεί και πέρα όμως βεβαίως είναι παντελώς αστεία η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης