Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπόκαρης (Πρόεδρος Δασολόγων) στον Σκυλακάκη (ΥΠΕΝ): Να κάνετε προσλήψεις για να σωθούν τα δάση μας

Μπόκαρης (Πρόεδρος Δασολόγων) στον Σκυλακάκη (ΥΠΕΝ): Να κάνετε προσλήψεις για να σωθούν τα δάση μας
Προ των ευθύνων του έθεσε τον ΥΠΕΝ ο Νίκος Μπόκαρης
Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη, με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Δ.Δ.Υ), κ. Νίκο Μπόκαρη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 21 Μαΐου 2024.
Η συνάντηση έγινε εκτάκτως, μετά την αποδοχή του αιτήματος της Π.Ε.Δ.Δ.Υ και με αφορμή τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου, στην οποία έχει προσκληθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο Υπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Δ.Υ να μεταφέρει στο Σώμα των Δασολόγων τις ευχές του για καλή επιτυχία στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, για την πραγματοποίηση ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου και για τη λήψη αποφάσεων, οι οποίες θα είναι χρήσιμες για τον κλάδο των Δασολόγων και τις Δασικές Υπηρεσίες.
Ο κ. Σκυλακάκης και ο κ. Μπόκαρης συζήτησαν για τον ρόλο των Δασικών Υπηρεσιών στις σημερινές, περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διοικητικές απαιτήσεις που διαμορφώνουν μια νέα πραγματικότητα, η οποία συνδέεται με την αποτελεσματική προστασία των δασών, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την οικονομική ανάπτυξη της ορεινής υπαίθρου, με την αξιοποίηση των δασικών πόρων.
Από τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Δ.Υ τέθηκαν θεσμικά και οικονομικά αιτήματα, που αποτελούν την αιχμή των διεκδικήσεων του Σωματείου των Δασολόγων, καθώς και θέματα που συνδέονται με την αποτελεσματική λειτουργία των Δασικών Υπηρεσιών (π.χ. οι απαραίτητες προσλήψεις επιστημόνων, η νομική και θεσμική θωράκιση της λειτουργίας τους, με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, κ.λπ.) και ζητήθηκαν σχετικές δεσμεύσεις από τον Υπουργό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης