Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καυστικός και πάλι ο Κουτσούμπας: Tυχοδιωκτάκος και ... απατεωνίσκος ο Κασσελάκης

Καυστικός και πάλι ο Κουτσούμπας: Tυχοδιωκτάκος και ... απατεωνίσκος ο Κασσελάκης
«Τη μια μέρα λέει ότι το ΝΑΤΟ είναι "ιερή αμυντική συμμαχία" την άλλη να πηγαίνει στο Μουσείο του Νίκου Μπελογιάννη» τονίζει ο γγ του ΚΚΕ για τον Στέφανο Κασσελάκη
Σφοδρή επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ ερωτηθείς -με αφορμή και σχετική ανακοίνωση του Περισσού- «αν έχει το δικαίωμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος ενός αριστερού κόμματος, να επικαλείται τον Νίκο Μπελογιάννη».
Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του ερωτηθείς, με αφορμή και σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, «δεν έχει το δικαίωμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος ενός αριστερού κόμματος, να επικαλείται τον Μπελογιάννη;» τόνισε καυστικά:
«Προεκλογικά, είναι "τυχοδιωκτάκος" και "απατεωνίσκος" ο κ. Κασσελάκης τη μια μέρα να λέει ότι το ΝΑΤΟ είναι "ιερή αμυντική συμμαχία" και την άλλη να πηγαίνει στο Μουσείο του Νίκου Μπελογιάννη που εκτελέστηκε λόγω του ότι θεωρούσε το ΝΑΤΟ κίνδυνο για τους λαούς, εκτελέστηκε για τις πολιτικές που σήμερα ο κ. Κασσελάκης εξωραΐζει».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε, «λέει ότι "πρέπει να πάμε την Ελλάδα στην Ευρώπη" και εννοεί ότι πρέπει να πάμε στην αγκαλιά των αντιλαϊκών αποφάσεων και των λόμπι της διαφθοράς, ψηφίζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με άλλα τέτοιου είδους αριστερά κόμματα, ότι τα λόμπι της διαφθοράς είναι "απαραίτητο στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας".
Κατήγγειλε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δίνει άλλοθι για "αυτοάμυνα" στο Ισραήλ για να βομβαρδίζει και να σκοτώνει 20.000 παιδιά τους τελευταίους μήνες και εκατοντάδες χιλιάδες όλα τα προηγούμενα χρόνια ως κράτος-κατακτητής της Παλαισινιακής γης και την ίδια ώρα πηγαίνει στην Παλαιστίνη προεκλογικά, ενώ όλοι ξέρουν ότι όταν πήγε στις ΗΠΑ ετοιμαζόταν να συναντήσει το πιο αντιδραστικό ισραηλινό λόμπι που υπάρχει εκεί».
«'Αρα αυτό το κόμμα πως να το πεις αριστερά; Άλλωστε εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ και με την προηγούμενη ηγεσία, κάναμε κριτική, πάλι δεν θεωρούσαμε ότι είναι αριστερά, έτσι όπως την εννοεί ο κόσμος» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν ανησυχεί για τον "πολυκερματισμό" της αντιπολίτευσης και την ύπαρξη πολλών κομμάτων που διεκδικούν να μπουν στην ευρωβουλή, απάντησε «δεν με ανησυχεί αυτό, με ανησυχούν οι πολιτικές αυτών των κομμάτων».
Όπως εξήγησε, «θεωρούμε ότι η ψήφος του ελληνικού λαού που θέλει πραγματικά να αμφισβητήσει τις πολιτικές της ΕΕ και να δώσει ένα μάθημα στην κυβέρνηση της ΝΔ που "μπήκε καβάλα στ' άλογο" του 41% και έφερε τόσα αντιλαϊκά μέτρα πριν κάν κλείσει χρόνος, και την πολιτική κομμάτων που έκαναν δήθεν αντιπολίτευση και ψήφιζαν, άλλος κατά 55%-60%, άλλος κατά 75% τα νομοσχέδια της ΝΔ, πρέπει αποφασιστικά να ενισχύσει το ΚΚΕ, τη μόνη αντιπολίτευση που είδε ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια, και μέσα στη Βουλή και έξω απ' αυτήν εκεί που κυρίως που κρίνονται τα πάντα και μπορεί να πιέσει ο εργαζόμενος για κάποιες ανάσες ανακούφισης».

Η Ελλάδα πρέπει να σπάσει τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, απαντώντας στην ερώτηση «γιατί να ψηφίσει κάποιος ένα κόμμα που έχει ως βασική άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ΕΕ», είπε «γιατί η ΕΕ δεν είναι η Ευρώπη των λαών, δηλαδή για τα συμφέροντα των πολλών, είναι η ΕΕ των πολέμων, των λόμπι της διαφθοράς, των μονοπωλίων, της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της ακρίβειας.
Οι πολιτικές της οδηγούν σε βάσανα και ταλαιπωρία τους λαούς και παρά τα όσα έλεγαν άλλα κόμματα, όχι εμείς, ότι όταν θα μπαίναμε στην ΕΕ θα είχαμε ευημερία και ισότητα, βλέπουμε να μεγαλώνουν οι ανισότητες μεταξύ των χωρών και οι λαοί να περνούν από το κακό στο χειρότερο όλο και πιο δύσκολα, γιατί χειρότερη γίνεται αυτή η ΕΕ».
«Γι' αυτό εμείς λέμε», τόνισε στη συνέχεια, «"πρέπει να σπάσουμε αυτά τα δεσμά", να αποδεσμευτούμε από αυτή την ένωση των μονοπωλίων και βέβαια οι λαοί μπορούν να οικοδομήσουν μια άλλη ευρωπαϊκή ένωση, αλλά αυτό είναι θέμα συσχετισμού δυνάμεων, πρέπει να το αποφασίσουν οι ίδιοι δηλαδή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών, η Ευρωπαϊκή Ένωση του σοσιαλισμού, αυτό δηλαδή που προτείνουμε εμείς, όπως και η Ελλάδα του σοσιαλισμού και του ελληνικού λαού, θα είναι μια ένωση που θα έχει ως προμετωπίδα της, την αλληλεγγύη, τη φιλία, την ισοτιμία, την προάσπιση των δικαιωμάτων των λαών».
Είπε ότι το ΚΚΕ θέλει να είναι ισχυρό «και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, για να τις αποκαλύπτουμε έγκαιρα, να τις εμποδίζουμε αν μπορούμε, να τις καθυστερούμε. Εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις είναι το Ευρωκοινοβούλιο και στη συνέχεια έρχονται στα εθνικά κοινοβούλια και η κάθε κυβέρνηση υλοποιεί αυτές τις αντιλαϊκές αποφάσεις. Είναι κρίσιμο ζήτημα να είναι το ΚΚΕ πολύ ισχυρό γιατί δεν έχει δεσμεύσεις, δεν έχει εξαρτήσεις από τα λόμπι, από την ΕΕ, από την Κομισιόν και μπορεί με καθαρό μυαλό και καθαρές θέσεις να ασκεί κριτική, να ενημερώνει και να προετοιμάζει τον ελληνικό λαό έτσι ώστε αυτά που έρχονται και τις επιπτώσεις τους να μπορεί να τα αντιπαλεύει».

Δεν συμφωνούμε με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, δεν συμφωνούμε με τους αστικούς θεσμούς

«Ούτε στην Ελλάδα συμφωνούμε με αυτό το πολιτικό σύστημα στα πλαίσια του καπιταλισμού, δεν συμφωνούμε με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, δεν συμφωνούμε με τους αστικούς θεσμούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καθόμαστε στη γωνία και παρακολουθούμε σαν παρατηρητές τα γεγονότα. Συμμετέχουμε ενεργά και εκεί που διαμορφώνονται οι αποφάσεις και εκεί που ανατρέπονται αυτές, που είναι οι δρόμοι του αγώνα» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.
Στην ερώτηση «γιατί ο ψηφοφόρος να μην ψηφίσει ένα πιο φιλοευρωπαϊκό αριστερό κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε «γιατί το 47% του ελληνικού λαού θέλει να καταδικάσει την πολιτική της ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τέτοιου είδους κόμματα είναι "με τα μπούνια" με αυτή την ΕΕ των πολέμων, των μνημονίων, των αντιλαϊκών πολιτικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί "ιερή αμυντική συμμαχία" το ΝΑΤΟ, θεωρεί ότι μπορούν οι δυνάμεις της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας που κατέστρεψε οικονομίες, λαούς και δικαιώματα λαών, να κάνουν καλύτερη την ΕΕ μέσα από επιμέρους βελτιώσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης