Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχαηλίδου – Κοινωνικός Τουρισμός: Δωρεάν διακοπές ή με πολύ χαμηλό κόστος έως και 12 ημέρες για 300.000 συμπολίτες μας

Μιχαηλίδου – Κοινωνικός Τουρισμός: Δωρεάν διακοπές ή με πολύ χαμηλό κόστος έως και 12 ημέρες για 300.000 συμπολίτες μας
Από 1η Σεπτεμβρίου να εφαρμοστεί πιλοτικά η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και στον τουρισμό
Σχετικά Άρθρα
«Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τον κοινωνικό τουρισμό. Για 300.000 συμπολίτες μας οι οποίοι μπορούν να κάνουν έως και 12 ημέρες είτε δωρεάν διακοπές, είτε με πάρα-πάρα πολύ χαμηλό κόστος. Υπάρχει ειδική πρόνοια για τις οικογένειες που έχουν πολλά παιδιά, για τις μονογονεϊκές, για τα άτομα με αναπηρία που μπορούν να παίρνουν και τον συνοδό τους μαζί. Το πρόγραμμα είναι μεγαλύτερο από ποτέ», δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Η κα Μιχαηλίδου σε συνέντευξή της στο Κανάλι 1 εξήγησε ότι «φέτος αυξήσαμε τις ημέρες διακοπών στις 6 ημέρες, από 5, στις μη πληγείσες περιοχές με μια μικρή συμμετοχή του ωφελούμενου. Στις πληγείσες περιοχές, στη Βόρεια Εύβοια, στη Θεσσαλία, στον Έβρο, οι συμπολίτες μας μπορούν να πάνε διακοπές τελείως δωρεάν ακόμα και πεντάστερο ξενοδοχείο έως 12 ημέρες, ενώ οι επιχειρηματίες στις περιοχές αυτές επιδοτούνται ακόμα πιο πολύ.
Στο πρόγραμμά μας συμμετέχουν και τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία ενώ καλύπτουμε πλέον και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Μια οικογένεια με εισόδημα που ξεπερνάει τις 30.000 ευρώ μπορεί να υπαχθεί στο πρόγραμμά μας και να κάνει διακοπές με πάρα πολύ χαμηλό, είτε και καθόλου κόστος».
«Η πλατφόρμα ανοίγει σήμερα και το πρόγραμμα ξεκινά τον Ιούλιο, ένα μήνα νωρίτερα από πέρυσι που ξεκινούσε τον Αύγουστο. Από τον Ιούλιο λοιπόν οι δικαιούχοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για ένα χρόνο όποτε επιθυμούν. Δηλαδή μπορεί να πάνε τον Ιούλιο, τον Αύγουστο διακοπές, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα», πρόσθεσε.

Περιοδεία στο Νότιο Αιγαίο

«Έχουμε επισκεφτεί πολλά νησιά, νησιά στα οποία ήδη έχει ξεκινήσει ο τουρισμός. Η σεζόν πια δεν είναι 3 μήνες, είναι από 5 έως 6 στα νησιά μας, στη Σύρο, στη Νάξο, στην Ρόδο, στην Κω, στα νησιά τα οποία επισκεπτόμαστε. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι έχουμε κάνει στροφή 180 μοίρες. Εκεί που το μεγάλο πρόβλημα της χώρας ήταν η ανεργία, αυτή τη στιγμή το μεγάλο πρόβλημα είναι σε ανταγωνιστικούς, σε εξωστρεφείς τομείς, να βρούμε κόσμο. Να βρούμε κόσμο να εργαστεί. Αυτό μας λένε όλοι οι εργοδότες. Για αυτό λοιπόν πάμε και βλέπουμε τους ξενοδόχους, μιλούμε με αυτούς, μιλούμε με τους ανθρώπους της εστίασης και αυτό που προσπαθούμε συνεχώς να κάνουμε είναι μεταρρυθμίσεις όπως αυτές που κάνουμε με την ΔΥΠΑ, για την κατάρτιση του κόσμου, για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που έχει η αγορά εργασίας», ανέφερε η υπουργός.

Για πλατφόρμα jobmatch

Υπογράμμισε ότι «η πλατφόρμα jobmatch που διασυνδέει εργαζόμενους και επιχειρήσεις από την εστίαση και τον τουρισμό, είναι πάρα πολύ απλή και εύκολη στη χρήση της».
Όπως εξήγησε, «ο ενδιαφερόμενος κατεβάζει την εφαρμογή στο κινητό του βάζει τα στοιχεία του, δηλώνει τη γεωγραφική Περιφέρεια στην οποία ενδιαφέρεσαι να εργαστεί, τις θέσεις εργασίας που επιθυμεί και το εισόδημα το οποίο θέλει να έχει και ο εργοδότης έρχεται σχεδόν εντός 24ωρου σε επαφή μαζί του για να κάνει την πρώτη συνέντευξη. Είναι μια πολύ εύκολη εφαρμογή που πρέπει να τη διαδώσουμε ακόμα παραπάνω. Είναι σημαντικό ο κόσμος να καταλάβει ότι η ΔΥΠΑ προσφέρει δουλειές, δεν προσφέρει μόνο επιδόματα».

Ψηφιακή κάρτα Εργασίας

«Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στη βιομηχανία και στο λιανεμπόριο ξεκινά την 1η Ιουλίου. Παράλληλα, έχουμε ανοίξει τη διαβούλευση με τους ανθρώπους του τουρισμού, έτσι ώστε από 1η Σεπτεμβρίου να εφαρμοστεί πιλοτικά η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και στον τουρισμό, προκειμένου από τα Χριστούγεννα να λειτουργήσει υποχρεωτικά η ψηφιακή κάρτα και στον τουρισμό», ανέφερε σχετικά η υπουργός.

Για τον Πύργο Πειραιά

«Έχουμε μεγάλα εγκαίνια. Μετά από τόσα χρόνια που βλέπαμε τον Πύργο σχεδόν να παραπαίει, είναι πλέον το στολίδι της πόλης μας. Έχει μία πρόσοψη και μία αρχιτεκτονική καταπληκτική. Οπότε αύριο έχουμε και τα εγκαίνια του στολιδιού , όχι μόνο του λιμανιού θα έλεγα, αλλά αρχιτεκτονικά του στολιδιού και της πόλης όλης», υπογράμμισε η κα Μιχαηλίδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης