Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πόλεμος» Κασσελάκη με το Πρώτο Θέμα και απειλές για αγωγές - Οι καταγγελίες για το σπίτι στη Νέα Υόρκη και τις offshore

«Πόλεμος» Κασσελάκη με το Πρώτο Θέμα και απειλές για αγωγές - Οι καταγγελίες για το σπίτι στη Νέα Υόρκη και τις offshore
Καταγγελίες του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη, για το σπίτι στη Νέα Υόρκη και τις offshore
Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη και το Πρώτο Θέμα, μετά και από τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη, για το σπίτι στη Νέα Υόρκη και τις offshore.

Με μία σκληρή ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει προσφυγή του Στέφανου Κασσελάκη στη δικαιοσύνη:

1. Το πληρωμένο πιστόλι του Μαξίμου, το Πρώτο Θέμα, και ο δημοσιογράφος κ. Δημάδης (γνωστός από το σκάνδαλο peruka-gate) επιδόθηκαν σήμερα σε μια ακόμη απελπισμένη προσπάθεια να ρίξουν λάσπη στον Στέφανο Κασσελάκη. Και είναι τέτοιο το μένος τους, που δεν μπήκαν καν στον κόπο να αναγράψουν έστω τη σωστή τοποθεσία του ακινήτου.
2. Ο Στέφανος Κασσελάκης σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά του μέσου και του δημοσιογράφου, καθώς και εναντίον οποιουδήποτε άλλου επιμείνει στα συγκεκριμένα ψέματα.
3. Να ανοίξει ο Πρωθυπουργός ΤΩΡΑ την ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε και οι δύο να καταθέσουν τα Πόθεν Έσχες τους για το 2023.
Ο Πρωθυπουργός κυβερνάει. Γιατί δεν ανοίγει την πλατφόρμα; Κρύβει κάτι ο ίδιος ή επιχειρεί να κρατήσει δέσμιο τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;


Τι καταγγέλλουν Πρώτο Θέμα και Δημάδης

Το protothema.gr παρέθεσε μια σειρά από δημόσιες πληροφορίες, στη βάση και δημοσίων εγγράφων αμερικανικής προέλευσης, τα οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας δημοσιογράφος που δεν ανήκει στο δυναμικό του Πρώτου Θέματος, όπως αναφέρει.
Ο κ. Κασσελάκης μπορεί να έχει ενστάσεις για το…ακριβές της τοποθεσίας του σπιτιού του στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, η διεύθυνση, όμως, που αναγράφεται σε μια σειρά δημοσίων εγγράφων, αλλά και σε πλατφόρμες ενοικίασης και διαχείρισης του εν λόγω ακινήτου δεν αμφισβητείται, όπως τονίζει το δημοσίευμα.
Πιο συγκεκριμένα, 461 Woodstock Rd, Millbrook, NY 12345.
Από εκεί και πέρα, από το ρεπορτάζ, προκύπτει μια σειρά δεδομένων: Η εταιρία Whimsy Woods LLC, στην οποία εμφανίζεται να μεταβιβάζεται το σπίτι το 2023, εμφανίζει διεύθυνση στο επίμαχο έγγραφο 88 SW, 7 St, 3806, Miami, FL 33130, δηλαδή ένα κτίριο στο Μαϊάμι της Φλόριντα.
Την ίδια διεύθυνση έχει και η εταιρία OSIOS LLC, η οποία αναγράφεται στη δανειακή σύμβαση, με βάση την οποία ο κ. Κασσελάκης δάνεισε 230.000 στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Δεκέμβριο. Και με βάση το έγγραφο που αποκάλυψε ο κ. Δημάδης, ο κ. Κασσελάκης έχει την ίδια διεύθυνση στο Μαϊμι με τις προαναφερθείσες εταιρίες.«Νιάου – νιάου στα κεραμίδια», εν ολίγοις.
Στο «Πόθεν Έσχες» του που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Κασσελάκης τη Δευτέρα αποδέχεται ότι είναι ιδιοκτήτης της OSIOS LLC.
Το protothema.gr δεν έγραψε ότι ο κ. Κασσελάκης είναι και ιδιοκτήτης της Whimsy Woods LLC.
Με δεδομένη, όμως, την ταύτιση των διευθύνσεων και τη μη αναγραφή στοιχείων ιδιοκτήτη της εν λόγω εταιρίας, αλλά και την πράξη μεταβίβασης από τον κ. Κασσελάκη σε αυτή με ημερομηνία 24/03/2023, τίθεται το ερώτημα αν είναι ή δεν είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιοκτήτης της Whimsy Woods LLC.
Διότι, σε κάθε περίπτωση, στο Πόθεν Έσχες του εμφανίζεται ο ίδιος, ως φυσικό πρόσωπο, ως ιδιοκτήτης του επίμαχου ακινήτου, ενώ στη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι το κόστος δανεισμού για την αγορά του σπιτιού εξυπηρετείται από τα μισθώματα, σημειώνει το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος.

Τι έγραψε ο Θάνος Δημάδης

Ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης ανάρτησε στο Χ έγγραφα από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία στις 28 Μαρτίου 2022, ο κ. Κασσελάκης αγοράζει το σπίτι στη Νέα Υόρκη με δάνειο ύψους 1.620.000 δολαρίων.
Τα χρήματα για την αγορά του σπιτιού εμφανίζεται να τα πήρε με δανεισμό και από την τράπεζα Cross Country Mortgage.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης