Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παραμένει βουλευτής της ΝΔ στη Φλώρινα ο Σταύρος Παπασωτηρίου - Η απόφαση του Εκλογοδικείου

Παραμένει βουλευτής της ΝΔ στη Φλώρινα ο Σταύρος Παπασωτηρίου - Η απόφαση του Εκλογοδικείου
Στην ένστασή τους υποστήριξαν ότι ο κ. Παπασωτηρίου έχει κώλυμα εκλογιμότητας
Βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ παραμένει ο Σταύρος Παπασωτηρίου, καθώς το Εκλογοδικείο απέρριψε την ένσταση του α΄ αναπληρωματικού βουλευτή της ίδιας εκλογικής περιφέρειας Ιωάννη Αντωνιάδη κ.λπ. κατά του εκλεγέντα βουλευτή.
Αναλυτικότερα, ο α' αναπληρωματικός βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Ιωάννης Αντωνιάδης (έλαβε 4.312 σταυρούς) και οι εκλογείς Ιωάννης Παπαδημητρίου, Χρήστος Κουσίδης και Χρήστος Παναγιωτίδης με ένστασή τους στράφηκαν κατά της εκλογής του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου (έλαβε 4.457 σταυρούς).

Ο λόγος που είχε γίνει ένσταση κατά του βουλευτή Φλώρινας, Παπασωτηρίου

Στην ένστασή τους υποστήριξαν ότι ο κ. Παπασωτηρίου έχει κώλυμα εκλογιμότητας.
Αυτό γιατί ενώ ήταν διοικητής και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, δεν παραιτήθηκε από τη θέση του 18 μήνες πριν από τη διεξαγωγή του εκλογών όπως προβλέπεται από την εκλογική νομοθεσία. Το Εκλογοδικείο έκρινε ότι η έδρα του νοσοκομείου είναι στην Πτολεμαΐδα και δεν εκτείνεται στην περιφέρεια της Φλώρινας και απέρριψε την ένσταση.
Ακόμη, το Εκλογοδικείο με άλλη απόφασή του απέρριψε την ένσταση του εκλογέα Ηλία Βουνισέα κατά του κόμματος «Σπαρτιάτες».
Ο κ. Βουνισέας ζητούσε να απαγορευθεί η χρήση του ονόματος «Σπαρτιάτες», καθώς επιφέρει σύγχυση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης