Τελευταία Νέα
Πολιτική

Kαταγγελία σοκ από Γιώτη (Πατριώτες) – Πυραυλικά συστήματα φορτώνονται από την Ρόδο για Ουκρανία

Kαταγγελία σοκ από Γιώτη (Πατριώτες) – Πυραυλικά συστήματα φορτώνονται από την Ρόδο για Ουκρανία
Το χρονικό του αφοπλισμού των ελληνικών νησιών
Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία στην ίδια την ανώτατη Εισαγγελέα της χώρας Γεωργία Αδειλίνη, προχώρησε ο υποψήφιος του κόμματος των Πατριωτών Αντισυνταγματάρχης (ε.α.) Γιώτης Χαράλαμπος, χρησιμοποιώντας στοιχεία που έφτασαν στα χέρια του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του περιοδείας στα Ακριτικά νησιά.

Το χρονικό του αφοπλισμού των ελληνικών νησιών

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα Πατριώτες, Αντισυνταγματάρχης (ε.α.) Πυροβολικού Γιώτης Χαράλαμπος, προσήλθε στη Γραμματεία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στις 30-5-24, και σύμφωνα με το έγγραφο με Αριθμό Πρωτοκόλλου 4031, κατέθεσε στην Ανώτατη Εισαγγελέα της χώρας Γεωργία Αδειλίνη, στοιχεία που έχει στα χέρια του και αφορούν τη μεταφορά οπλικών και πυραυλικών συστημάτων από το λιμάνι της Ρόδου με πιθανότερο προορισμό την Ουκρανία.
Το έγγραφο της καταγγελίας διέρρευσε χθες στο διαδίκτυο από δημοσιογραφική πηγή και από εκεί μαθαίνουμε όλο το χρονικό της υπόθεσης:
«Σύμφωνα με βίντεο και φωτογραφίες ντοκουμέντα που έχω στην κατοχή μου, αλλά και την προφορική ενημέρωση που έλαβα από κάτοικο – αυτόπτη μάρτυρα – του νησιού, η Ελληνική κυβέρνηση και δη ο Ελληνικός στρατός πραγματοποίησε αποστολή αντιαεροπορικών πυραύλων OSA AK στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, στις 14 Απριλίου 2024, ημέρα Κυριακή, στο λιμάνι της Καμείρου στη Ρόδο φορτώθηκαν από Ελληνικές δυνάμεις του στρατού περί τους 70 πυραύλους για το αντιαεροπορικό σύστημα OSA AK.

Κατά τη στιγμή που το πλοίο «Μιχάλης Κ» κατέφθασε στο λιμάνι, ώρα 8:30 π.μ., την ίδια ακριβώς στιγμή κατέφθασαν δύο οχήματα της στρατονομίας τα οποία απέκλεισαν την πρόσβαση.
Στη συνέχεια αποβιβάστηκαν από το ένα όχημα δύο άτομα τα οποία εισήλθαν στο επίμαχο πλοίο.
Ταυτόχρονα, έξι φορτηγά τύπου Steyr, με το φορτίο τους καλυμμένο, έλαβαν θέση μπροστά από το πλοίο και αμέσως άρχισε με κινηματογραφική ταχύτητα η εκφόρτωση των εν λόγω πυραύλων με τη βοήθεια γερανού από το πλοίο.
Η φόρτωση δεν διήρκησε περισσότερο από τριάντα (30) λεπτά και το πλοίο αναχώρησε αμέσως χωρίς χρονοτριβή.
Η στρατονομία κατά τη διάρκεια της εκφόρτωση των επίμαχων πυραύλων ήταν παρούσα και δεν επέτρεπε την είσοδο στο λιμάνι»

Θέμα Εθνικής Ασφάλειας

Το έγγραφο της καταγγελίας συνεχίζει:
«Επειδή η οποιαδήποτε πρόωρη παραχώρηση, έστω και παρωχημένων οπλικών συστημάτων Ρωσικής προέλευσης, μειώνει σημαντικά την Ελληνική αποτρεπτική ικανότητα, εάν πρώτα αυτά δεν έχουν αντικατασταθεί από νεότερα δυτικά συστήματα που θα έχουν πλήρως ενταχθεί στον Ελληνικό αμυντικό σχεδιασμό.
Και επειδή η οποιαδήποτε παραχώρηση οπλικού συστήματος δύναται να λάβει χώρα, εφόσον έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την αντικατάστασή του, και εφόσον το νεοαποκτηθέν οπλικό σύστημα έχει ενταχθεί στον αμυντικό εξοπλισμό και επιχειρησιακά δύναται να αξιοποιηθεί πλήρως,
Και επειδή στην παρούσα φάση, σύμφωνα με τον Τύπο και τις σχετικές δηλώσεις αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, το μοναδικό πράγμα που έχει γίνει είναι μελέτες και παρουσιάσεις εταιριών σχετικά με δυνητικές επιλογές αντικατάστασης.
Ζητώ ως Έλλην πολίτης να πράξετε τα δέοντα ως προς τη διαλεύκανση της Εθνικής αυτής υπόθεσης, ενώ αιτούμαι εντός 48 ωρών να με καλέσετε με κατεπείγουσες απόρρητες διαδικασίες, προκειμένου να σας προσκομίσω το επίμαχο αποδεικτικό υλικό: βίντεο και φωτογραφίες»

Πλήρης αδιαφορία από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Όσον αφορά την πορεία της έρευνας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μέχρι τη στιγμή αυτή φαίνεται πως έχει αδιαφορήσει πλήρως, παρά τη σοβαρότητα των καταγγελιών.
Ήδη πέρασε μία εβδομάδα από την ημέρα που ο κ. Γιώτης υπέβαλλε την καταγγελία και ζήτησε να κληθεί εντός 48 ωρών προκειμένου να προσκομίσει και το οπτικό υλικό που έχει στην κατοχή του και καμία ενέργεια δεν έχει πραγματοποιηθεί από την πλευρά της Δικαιοσύνης.
Σημειώνεται ότι, οι πολίτες της Ρόδου που έδωσαν στον Χαράλαμπο Γιώτη τις πληροφορίες μαζί με το αντίστοιχο οπτικό υλικό, είχαν προ εβδομάδων ενημερώσει σχετικά με το συγκεκριμένο συμβάν δύο γνωστούς δημοσιογράφους, φίλα προσκείμενους στη μείζονα αντιπολίτευση, οι οποίοι όμως δε φάνηκαν διατεθειμένοι να ερευνήσουν το θέμα και να το φέρουν στη δημοσιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης