Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μόνο με θαύμα το 33% για ΝΔ στις ευρωεκλογές, o ΣΥΡΙΖΑ στο 16% - 17%, το ΠΑΣΟΚ 13% - Σφαγή μεταξύ Λατινοπούλου και Πατριωτών

Μόνο με θαύμα το 33% για ΝΔ στις ευρωεκλογές, o ΣΥΡΙΖΑ στο 16% - 17%, το ΠΑΣΟΚ 13% - Σφαγή μεταξύ Λατινοπούλου και Πατριωτών
Βελόπουλος 4ος και σφαγή σε Φωνή Λογικής και Πατριώτες
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες η κατάσταση στα κομματικά επιτελεία είναι η εξής:
Στη Νέα Δημοκρατία έχουν πάρει πλέον χαμπάρι ότι το 33% είναι αδύνατο, για την ακρίβεια είναι ταβάνι, δεν μπορούν να το ξεπεράσουν και για να φτάσουν σε αυτό το νούμερο θα πρέπει να κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός.
Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχει μία κάμψη στην πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ που σημαίνει ότι οι πολίτες αντί να έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν, πλέον βρίσκονται πιο κοντά στην αποχή.
Τι φοβούνται στην ΝΔ;

Ο καύσωνας θα επηρεάσει την αποχή

Ότι ο καύσωνας που έρχεται και θα κρατήσει για 5 μέρες, μπορεί να αναγκάσει όχι μόνο τους νεότερους αλλά και τους πιο ηλικιωμένους να κάτσουν σπίτι και να μην ψηφίσουν για λόγους υγείας.
Δεν είχαν όλοι την σύνεση να μπουν στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου.
Η αποχή επηρεάζει όλα τα κόμματα.
Τη ΝΔ ίσως λιγότερο, οι περισσότεροι αναποφάσιστοι προέρχονται από την ΝΔ, δεν έχουν αποφασίσει να στηρίξουν άλλο κόμμα. Αναλυτές και δημοσκόποι βλέπουν ένα ποσοστό ανάμεσα στο 31%-32,5% και αυτό είναι μία επίδοση που τηρουμένων των αναλογιών, θα έπρεπε να χαροποιεί τη ΝΔ.
Μεγάλο παζλ πως θα κινηθούν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ –

Απεργία από μεγάλα στελέχη

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλο ερωτηματικό.
Διότι μπορεί να φτάσει και το εθνικό του ποσοστό δηλαδή το 17,8%, όμως, μπορεί να πέσει στη ζώνη του 14%.

Τι φοβούνται στον ΣΥΡΙΖΑ;

Πρώτα από όλα θεωρούν ότι θα τους στοιχίσει το θέμα του πόθεν έσχες του Κασσελάκη.
Δεύτερον, είναι γνωστό ότι μεγάλα στελέχη απέχουν από την εκλογική διαδικασία.
Πρόσωπο πολύ κοντά στον Κασσελάκη τόνιζε στο ΒΝ ότι λείπουν από τα τηλεοπτικά πάνελ μεγάλα ονόματα, όπως η Ο.Γεροβασίλη, ο Γ.Ραγκούσης, η Ρ.Δούρου και πολλοί άλλοι.
Ο Κασσελάκης έχει κάνει έναν προεκλογικό αγώνα μόνος του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ευάλωτος στην αποχή, διότι αφορά περισσότερους δικούς του δυνητικούς ψηφοφόρους.

Οι αναποφάσιστοι βρίσκονται μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λιγότεροι προς ΣΥΡΙΖΑ

Υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι αναποφάσιστοι βρίσκονται μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ περισσότερο και πολύ λιγότερο του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Κρήτη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτο κόμμα, πολύ μακρια από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ. Όλα είναι ανοικτά.
Όπως λένε, δημοσκόποι και στελέχη, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για το καλύτερο ή το χειρότερο.
Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να έχει ανακτήσει δυνάμεις σε κάποιες περιφέρειες, διατηρεί μία σταθερή συσπείρωση όμως δεν μπορεί να εισχωρήσει παραπάνω.
Οι δημοσκόποι το βλέπουν με ταβάνι το 13,8-14%, όχι παραπάνω και μπορεί υπό όρους να παλέψει με αυτά τα ποσοστά για την δεύτερη θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βελόπουλος 4ος και σφαγή σε Φωνή Λογικής και Πατριώτες

Ο Βελόπουλος διατηρεί μία πολύ καλή συσπείρωση, υπάρχουν περιοχές που υπερέχει των άλλων κομμάτων πλην της ΝΔ. Παρουσιάζει καλύτερα ποσοστά και εισχώρηση σε μεγαλύτερα κοινά από το ΚΚΕ και το πιθανότερο είναι να είναι 4ο κόμμα, όμως, με ποσοστό κάτω από 10%.
Το ΚΚΕ διατηρείται σε καλά ποσοστά με ένα μάλλον υποτονικό προεκλογικό αγώνα.
Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον έχουν τι θα κάνουν τα μικρά κόμματα.
Οι Δημοκράτες παρόλο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μπορούν να πετύχουν και ένα 3,1%, είναι πολύ δύσκολο να εισέλθουν.
Δεν θα μπούνε μάλλον.
Στα δεξιά υπάρχει ένα διαγκωνισμός ψηφοφόρων ανάμεσα στη Φωνή Λογικής και του Πατριώτες του Εμφιετζόγλου.
Οι δεύτεροι από την στιγμή που έλαβαν στήριξη από Κασιδιάρη έχουν αυξηθεί ραγδαία και το μόνο που μένει να δούμε είναι εάν θα προλάβουν μέχρι τις ευρωεκλογές να ξεπεράσουν το 3%.
Η Φωνή Λογικής έχει κάνει μία μικρή ζημιά στον Βελόπουλο, δηλαδή του έκοψε το διψήφιο ποσοστό αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι θα εισέλθει.

Θα βγάλει ευρωβουλευτή η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας

Στα αριστερά, όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει μεγάλη μάχη μεταξύ της Πλεύσης Ελευθερίας, της Νέας Αριστεράς και του ΜΕΡΑ25 για την είσοδο στην ευρωβουλή με περισσότερες πιθανότητες να την κερδίσουν τα δύο πρώτα κόμματα.
Η Πλεύση και η Νέα Αριστερά εισπράττουν τους αριστερούς ψηφοφόρους που διώχνει η παρουσία του Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΜΕΡΑ 25 θα παραμείνει εκτός.
Υπάρχει περίπτωση να δούμε το πρώτο κόμμα να παίρνει και 7 έδρες αν μπούνε περισσότερα μικρά κόμματα, αναλόγως βέβαια το εκλογικό μέτρο.
Υπάρχει, όμως, σχεδόν αδύνατη περίπτωση να πάρει και 9 εάν ξεπεράσει κάποια ποσοστά και τα μικρά κόμματα δεν περάσουν το φράγμα του 3%.

Μαξιμιλιανός

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης