Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Βόμβα» μια ανάσα πριν τις Ευρωεκλογές: Ο υποψήφιος της ΝΔ Ορέστης Ομράν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για λογοκλοπή

«Βόμβα» μια ανάσα πριν τις Ευρωεκλογές: Ο υποψήφιος της ΝΔ Ορέστης Ομράν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για λογοκλοπή
Η υπόθεση έφτασε τελικά στα δικαστήρια και το Πρωτοδικείο με την απόφαση 3504/2019 του Πρωτοδικείου απεφάνθη ότι ο Ορέστης Ομράν οικειοποιήθηκε δολίως αποσπάσματα από επιστημονικό κείμενο τρίτου, τα οποία ενσωμάτωσε σε άρθρο που δημοσίευσε ως δικό του το 2017
Θρίλερ λίγα 24ωρα πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου μετά την αποκάλυψη ότι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Ορέστης Ομράν – Κουκουβιτάκης έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για λογοκλοπή και συκοφαντική δυσφήμιση.
Ο υποψήφιος της ΝΔ Ορέστης Ομράν – Κουκουβιτάκης, με την απόφαση 3504/2019, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διαπίστωσε ότι έκλεψε αποσπάσματα συγγραφής δικηγόρου που οικειοποιήθηκε, υπογράφοντας ο ίδιος ως δήθεν δικά του σύμφωνα με το ieidiseis.
Όπως αναφέρει μάλιστα με το δικαστήριο, η προσβολή των πνευματικών δικαιωμάτων του δικηγόρου ήταν δόλια από τον Ορέστη Ομράν.
Η υπόθεση εκδικάστηκε και από το Εφετείο Αθηνών το οποίο τον καταδίκασε ερήμην και έκτοτε δεν ασκήθηκε κάποιο ένδικο μέσο κατά αυτής. Εξ ου και η απόφαση είναι τελεσίδικη και αμετάκλητη.
Να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Ορέστης Ομράν – Κουκουβιτάκης, είχε ζητήσει αναβολή της εκδίκασης στο Εφετείο ισχυριζόμενος ότι οι νέοι δικηγόροι του είχαν πρόσφατα αναλάβει την υπόθεσή του αλλά το Εφετείο απέρριψε το αίτημα και προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης ερήμων του κατηγορουμένου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η ιστορία ξεκινά στα τέλη του 2015, όταν ο δικηγόρος Ορέστης Ομράν μαζί με έναν συνεργάτη του, έβαλαν αγγελία μέσω της οποίας ζητούσαν επιστημονικό συνεργάτη με αντικείμενο τη σύνταξη ενός συλλογικού έργου με τίτλο «Protection an Challenges of Trade Secrets in the European an International legal order».
Ένας δικηγόρος, που τότε ζούσε στο Βερολίνο, ανταποκρίθηκε στην αγγελία τον Ιανουάριο του 2016. Κατέληξαν σε συμφωνία για τη συγγραφή δύο από τα επτά κεφάλαια του συλλογικού έργου και θα αναφερόταν το όνομά του ως συγγραφέα των συγκεκριμένων κεφαλαίων στο έργο.
Ο Ορέστης Ομράν και ο συνεργάτης του «εξαφανίστηκαν». Για περισσότερο από έναν χρόνο δεν απαντούσαν στα email που έστελνε ο δικηγόρος που προσέλαβαν μέσω της αγγελίας.
Τελικά, τον Μάιο του 2017, εμφανίστηκαν και τον ενημέρωσαν ότι τον επόμενο μήνα επρόκειτο να παραδώσουν το συλλογικό έργο προς δημοσίευση από τον εκδοτικό οίκο «Oxford Univercity Press».
Λίγο καιρό μετά, όμως, ο δικηγόρος - συγγραφέας των δύο κεφαλαίων - ανακάλυψε ότι ο Ορέστης Ορμάν είχε δημοσιεύσει άρθρο που εμφανιζόταν ο ίδιος ως συγγραφέας.
Η υπόθεση έφτασε τελικά στα δικαστήρια και το Πρωτοδικείο με την απόφαση 3504/2019 του Πρωτοδικείου απεφάνθη ότι ο Ορέστης Ομράν οικειοποιήθηκε δολίως αποσπάσματα από επιστημονικό κείμενο τρίτου, τα οποία ενσωμάτωσε σε άρθρο που δημοσίευσε ως δικό του το 2017.
Η ίδια απόφαση έκανε δεκτό ότι ο Ορέστης Ομράν τέλεσε σε βάρος τρίτου το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, δηλαδή ισχυρίστηκε εν γνώσει του - δόλια - ψεύδη που προσέβαλαν την προσωπικότητα τρίτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης