Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης κατά πάντων: Ο λαϊκισμός ξανασηκώνει κεφάλι - Ο Κασσελάκης έχει ξεπεράσει τον Πολάκη - Πράσινος ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ

Μητσοτάκης κατά πάντων: Ο λαϊκισμός ξανασηκώνει κεφάλι - Ο Κασσελάκης έχει ξεπεράσει τον Πολάκη - Πράσινος ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδίδει χαρακτηριστικά «εθνικής κάλπης», στις ευρωεκλογές
Σχετικά Άρθρα
Πυρά κατά πάντων, εκτόξευσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσδίδοντας στις ευρωεκλογές, χαρακτήρα «εθνικών εκλογών».
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός -μιλώντας στον Σκάι- ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται την κούραση του κόσμου από τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. «Θέλω να κάνω έκκληση. Αξίζει τον κόπο η συμμετοχή σε αυτή την κάλπη. Πολύ σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Παρα τον καλό καιρό και την κούραση να υπάρξει συμμετοχή. Δεν θα ήθελα το βράδυ των εκλογών να λέμε ότι είμαστε όλοι χαμένοι επειδή είχαμε μεγάλη αποχή», συμπλήρωσε.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το σύνθημα της ΝΔ είναι «σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη».
«Ψηφίζουμε για το αν θα έχουμε νέο Ταμείο Ανάκαμψης, αν θα έχουμε νέο κοινό ταμείο για την άμυνα, τι θα γίνει με τους αγρότες μας. Όλα αυτά έχουν επιπτώσεις για το τι θα γίνει στην πατρίδα. Όμως είναι εθνική κάλπη από την οποία θα βγουν και πολιτικά συμπεράσματα», σημείωσε βάζοντας τον πήχη για τη ΝΔ δυο ποσοστό που πήρε στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Ο λαϊκισμός, τα λεφτόδεντρα… ο Κασσελάκης και ο Πολάκης

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η λέξη «Ευρώπη» δεν υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ είπε ότι κανένα αποτέλεσμα δεν οδηγεί σε εθνική κάλπη.
«Ο λαϊκισμός ξανασηκώνει κεφάλι. Και τα κόμματα στα δεξιά μας και στα αριστερά μας, ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση. Λεφτόδεντρα. Και ως προς το ύφος του πολιτικού λόγου. Αποδεικνύεται ο μαθητής Κασσελάκης να έχει ξεπεράσει τον δάσκαλο Πολάκη. Αν αυτός ο πολιτικός λόγος συνιστά τομή, αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΠΑΣΟΚ έχει καταψηφίσει όλες τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως την αναβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου και την επιστολική ψήφο.
«Δεν βλέπω στο ΠΑΣΟΚ καμία τεράστια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά είναι ένας πράσινος ΣΥΡΙΖΑ με όσα λέει», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ακρίβεια

Κληθείς να κρίνει τον πρώτο χρόνο της δεύτερης τετραετίας , ανέφερε ότι «πάντα μπορούμε καλύτερα». Είπε ότι η ακρίβεια είναι πραγματικό πρόβλημα και η μόνιμη απάντηση είναι η αύξηση των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος.
«Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για να υπάρχει πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη», τόνισε.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί 28% και οι πολίτες που αμείβονται με τον κατώτατο είναι λιγότεροι.
«Έχουμε ακόμα πάρα πολλή δουλειά να κάνουμε», είπε για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος της δεύτερης τετραετίας.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι δεν αρκεί να μειωθεί ο πληθωρισμός αλλά θέλουμε να δούμε μείωση τιμών κάτι που αρχίζουμε να βλέπουμε κατά μέσο όρο τον τελευταίο μήνα στα σούπερ μάρκετ.

Τα σενάρια μετακίνησης σε ευρωπαϊκό πόστο

Όσον αφορά τις φήμες που τον θέλουν να μετακινείται σε μια νευραλγική θέση εντός της Κομισιόν, ξεκαθάρισε πως «δεν πάω πουθενά εγώ στην Ευρώπη, το έχω ξαναπεί. Είναι τιμητικό να γίνεται αυτή η κουβέντα για μένα, έχω ξεκαθαρίσει όμως ότι εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη κι όχι το ανάποδο», ενώ απαντώντας στη ρητορική της αντιπολίτευσης για την «αλαζονεία του 41%», υπογράμμισε: «Να σας θυμίσω όταν οι πολίτες μάς έδωσαν το 41%, το πρώτο που ξόρκισα ήταν η αλαζονεία. Πρώτος εγώ θα κάνω την αυτοκριτική μου και δεν θα ανεχτώ ούτε μισή έκφανση περιφρόνησης για τα προβλήματα των πολιτών. Όταν κάποιος μάς λέει κάποιο ζήτημα, οφείλουμε να τον ακούμε ευγενικά και γλυκά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης