Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν λέει «Όχι» σε όλα, αλλά σε όσα μαυρίζουν και θάβουν τις ζωές των ανθρώπων

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν λέει «Όχι» σε όλα, αλλά σε όσα μαυρίζουν και θάβουν τις ζωές των ανθρώπων
«Να πάει ακόμη πιο ψηλά το ΚΚΕ, η μόνη πραγματική αντιπολίτευση»
Σχετικά Άρθρα
Επιτυχία για το ΚΚΕ στη κάλπη της Κυριακής 9/6 «είναι να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του ΚΚΕ που εκφράστηκε όλα τα τελευταία χρόνια» στο εργατικό-λαϊκό και φοιτητικό κίνημα και στις εκλογικές αναμετρήσεις, υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή (7/6) του συνέντευξη στον ρ/σ «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5».
«Και να πάνε όλοι να ψηφίσουν, είναι κρίσιμες οι εκλογές, πρέπει να πάνε να ψηφίσουν και να ψηφίσουν σωστά. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ» τόνισε.
Κληθείς να σχολιάσει το ότι «ο κύριος Μητσοτάκης, αν δεν υπήρχαν, θα έπρεπε να εφεύρει την αντιπολίτευση που έχουμε σήμερα» απάντησε «έπρεπε να εφεύρει όχι το σύνολο της αντιπολίτευσης, έπρεπε να εφεύρει τον Κασσελάκη, τον Ανδρουλάκη, τον Βελόπουλο, την Κωνσταντοπούλου. Όλους αυτούς θα έπρεπε να τους εφεύρει, διότι απέδειξαν ότι τουλάχιστον τα πέντε προηγούμενα χρόνια και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο σε ποσοστό από 55% έως 95% αυτά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ψήφισαν τα ίδια με την ΝΔ».
«Η πραγματική αντιπολίτευση όλα αυτά τα χρόνια, αναγνωρίζεται μόνο στο ΚΚΕ. Την παραμικρή κατάκτηση που έχει ο λαός μας αυτό το διάστημα, το παραμικρό αντιλαϊκό έργο που εμποδίστηκε ήταν από την αποφασιστική συμβολή των βουλευτών και ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, από την αποφασιστική συμβολή του ΚΚΕ» πρόσθεσε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη στάση του ΚΚΕ τόνισε ότι «δεν είναι "όχι" σε όλα, διότι υπάρχει πολιτική πρόταση. Λες "όχι" σε αυτό που μαυρίζει, που θάβει τις ζωές των ανθρώπων μας».
Ερωτηθείς για «πόθεν έσχες» των Κασσελάκη και Μητσοτάκη, σημείωσε ότι «αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες έχει ξεπεράσει τα όρια και της κοροϊδίας και της υποκρισίας. Έχει μπαϊλντίσει ο κόσμος, ξέρει ότι είναι ζάμπλουτοι, ξέρει τι υπηρετούν. Το θέμα είναι ότι υπηρετούν συγκεκριμένες πολιτικές».
Μιλώντας για τις συμμαχίες της χώρας, είπε, αναφέροντας πολλά παραδείγματα, ότι «το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν προστατεύουν τη χώρα σε κανένα τομέα», ενώ επισήμανε αναφερόμενος στην ΕΕ: «Η Κύπρος μένει διχοτομημένη υπό κατοχή 50 χρόνια -φέτος κλείνουν 50 χρόνια- και είναι κράτος της ΕΕ και μας προστατεύει η μεγάλη συμμαχία της ΕΕ;»
«Να μη μιλάμε στο ΚΚΕ για συμμάχους, να μιλάμε σε αυτούς που κυβέρνησαν για τις επιλογές που έκαναν τόσα χρόνια, που συνεχίζουν να τις κάνουν και να βυθίζουν πιο βαθιά την Ελλάδα στον κίνδυνο του πολέμου, δηλαδή να δώσει ο λαός, τα παιδιά μας το αίμα τους αύριο με συγκρούσεις διαφορετικών συμφερόντων για τους συμμάχους μας» υπογράμμισε.
«Κι εμείς έχουμε συμμάχους. Κι εμείς όταν πάμε στη Γερμανία, στη Γαλλία, στη Μ. Βρετανία, στην Ιταλία, στον Καναδά, στις ΗΠΑ συναντούμε συμμάχους. Συναντούμε τους εργαζόμενους της Amazon για παράδειγμα, συναντούμε τους φοιτητές που κάνουν καταλήψεις, συναντούμε δυνάμεις οι οποίες παλεύουν και αγωνίζονται» πρόσθεσε.
Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «εμείς καταγγείλαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν την ψηφίσαμε. Και αυτό θα κάνουμε και τώρα. Εμείς λέμε να βγει και η Βόρεια Μακεδονία και η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και όλες οι χώρες. Να καταγγελθούν αυτές οι Συμφωνίες και η ΕΕ».
Εμείς θα καταψηφίσουμε και τα τρία Μνημόνια που είναι σε εκκρεμότητα. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους, αυτοί που τους χωρίζουν είναι αυτοί οι δήθεν σύμμαχοι, αυτές οι συνθήκες κι αυτές οι συμφωνίες. Αυτό μας χωρίζει» τόνισε.
Απαντώντας στην παρατήρηση ότι «η ελληνική πολιτική δεν θέλει αυτή τη στιγμή να φέρει την πολιτική του Ισραήλ απέναντι στην ελληνική πλευρά, αναγνωρίζοντας την Παλαιστίνη», σημείωσε ότι «143 κράτη σε όλο τον κόσμο απ' τα εκατόν ογδόντα τόσα, έχουν αναγνωρίσει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Η ελληνική βουλή έχει πάρει ομόφωνη απόφαση για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους».
«Το διεθνές ποινικό δικαστήριο λέει ότι "ο Netanyahu είναι εγκληματίας πολέμου" και πρέπει να συλληφθεί. Το διεθνές δικαστήριο του ΟΗΕ λέει ότι πρέπει, και δίνει εντολή, στο Ισραήλ να σταματήσει τώρα τους βομβαρδισμούς στη Rafah και να ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους και η κυβέρνηση όχι μόνο σωπαίνει, αλλά την ίδια ώρα συνεχίζει να κάνει προκλητικές, στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο με το Ισραήλ, να μην καταγγέλλει καμιά συμφωνία μαζί του, συνεχίζει να μην αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος, ενώ υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Βουλής».
«Είναι δυνατόν να έχουν σκοτωθεί 40.000 άνθρωποι μέσα σε λίγους μήνες, εκ των οποίων τα 20.000 να είναι αθώα παιδιά, γιατί, λέει, η Hamas έκανε επίθεση, σκοτώθηκαν 500, 1000, 1.500 -κακώς σας λέω εγώ-, και υπάρχει το δήθεν δικαίωμα της αυτοάμυνας; Αλλά αυτό δικαιολογείται τις πρώτες μέρες. Πως εξηγείται αυτό το ζήτημα; Πως μπορεί να το ανεχτεί ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος, εν ονόματι ότι έχουμε δήθεν οικονομικές σχέσεις και συμφωνίες; Τις καταγγέλλεις τις συμφωνίες...» υπογράμμισε.
Σχετικά με την «ανυπαρξία κινητοποιήσεων στην Ευρώπη», απάντησε χαρακτηριστικά «Λάθος πληροφόρηση έχετε».
Αναφέρθηκε στη συνέχεια σε σειρά μεγάλων πολύμορφων κινητοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη, σημειώνοντας «είναι πολύ μεγάλες οι κινητοποιήσεις. Το ότι θάβονται από τα Μέσα Ενημέρωσης και το πως προβάλλονται είναι άλλο ζήτημα».
«Αυτή τη συζήτηση που κάνουμε στην Ελλάδα "τι θα κάνουμε μόνοι μας, τι θα γίνει, αν θα είμαστε μόνοι μας πως θα κινητοποιηθούμε" την κάνουν όλοι οι λαοί, στα Βαλκάνια, στο Παρίσι, στη Γερμανία, στη Βρετανία, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στις ΗΠΑ, στις χώρες της Ασίας, παντού. Αυτή η κουβέντα γίνεται. Για το πώς θα ανοίξουμε νέο δρόμο και το ΚΚΕ δείχνει αυτόν τον δρόμο» επισήμανε καταλήγοντας στη συνέντευξή του ο Δ. Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης