Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο νικητής των ευρωεκλογών είναι η πατριωτική Δεξιά – Θα αθροίσει πάνω από 20%, είναι η πραγματική αντιπολίτευση του Μητσοτάκη

Ο νικητής των ευρωεκλογών είναι η πατριωτική Δεξιά – Θα αθροίσει πάνω από 20%, είναι η πραγματική αντιπολίτευση του Μητσοτάκη
Αν είχαμε συνθήκες εθνικών εκλογών, πόλωσης και διαμαρτυρίας, τα δεξιά κόμματα θα μπορούσαν να αθροίσουν ένα ποσοστό κοντά στο 30%
O πραγματικός νικητής αυτών των εκλογών θα είναι η πατριωτική Δεξιά.
Ο άξονας του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα έχει γυρίσει προς τα δεξιά. Και η Ελλάδα γυρνάει αργά.
Στην Ευρώπη αποτελούν ήδη κυρίαρχη δύναμη τα πατριωτικά κόμματα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ουγγαρία είναι οι σηματωροί και έρχονται δυνατά και στην Γερμανία, τη Σουηδία και την Ολλανδία.
Στην Ελλάδα οι δεξιοί είναι συμβιβασμένοι, στηρίζουν τη ΝΔ ακόμα καθώς υπάρχει 2-3 βουλευτές που προέρχονται από την δεξιά πτέρυγα. Ποια δεξιά; Του Καρατζαφέρη.
Ψήφισαν όλοι μνημόνια. Ακόμα και ο Κυριάκος Βελόπουλος που βρίσκεται ψηλά, έχει ψηφίσει μνημόνια. Επί Σαμαρά ήταν μέσα στη ΝΔ. Οπότε, υπάρχει Δεξιά και Δεξιά στην Ελλάδα…

Μπορεί και 30% όλα τα κόμμα δεξιά της ΝΔ

Εν πάση περιπτώσει, στις εκλογές αυτές η πατριωτική δεξιά θα βρεθεί με ένα ποσοστό πάνω από το 20% και αυτό σε συνθήκες ευρωεκλογών.
Αν είχαμε συνθήκες εθνικών εκλογών, πόλωσης και διαμαρτυρίας, τα δεξιά κόμματα θα μπορούσαν να αθροίσουν ένα ποσοστό κοντά στο 30%.
Καθίσταται ακόμα και έτσι η δεύτερη δύναμη στο ελληνικό σύστημα.

Κερδισμένος ο Βελόπουλος

Κερδισμένος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Ο λόγος είναι ότι έκανε μία πολύ καλή αντιπολίτευση λέγοντας αυτά που ήθελε να ακούσει ο κόσμος. Όμως, κερδίζει ποσοστά για έναν ακόμα βασικό λόγο. Διότι βρίσκεται ακόμα στην φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ένα χρόνο πριν, χωρίς κανείς να πάρει χαμπάρι παρά μόνο τις τελευταίες μέρες, ο Κασιδιάρης στήριξε ένα άγνωστο κόμμα, τους Σπαρτιάτες και το έφερε μέσα στην Βουλή. Με ποσοστό παραπάνω της Ελληνικής Λύσης. Όμως, οι μηχανισμοί της κυβέρνησης σε Δικαιοσύνη κατάφεραν να μην τον αφήσουν να κατέλθει με κόμμα και όποιο κόμμα στήριξε, το έκοψαν από πριν.

Από το 0,8% μπορεί να μπουν στην ευρωβουλή οι Πατριώτες

Μέσα σε αυτό το κλίμα, συνειδητοποιεί κανείς πόσο δυνατός παίκτης είναι. Ακόμα και τώρα, μόνο με την στήριξη, με ένα νεύμα, πάει να κάνει το θέμα να βάλει τους Πατριώτες του Εμφιετζόγλου μέσα στην ευρωβουλή. Το οποίο θα είναι επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς το περιρρέουν περιβάλλον. Την άνοδο της Ελληνικής Λύσης, την άνοδο της Αφροδίτης Λατινοπούλου που είναι καθημερινά στα μεγάλα κανάλια και ακούγεται ότι έχει στήριξη από επιχειρηματικά συμφέροντα, τη ΝΙΚΗ που μοχλεύει ψήφους σε μοναστήρια και μονές. Και, όμως, υπάρχουν ελπίδες με την στήριξη στον Χαράλαμπο Γιώτη, οι Πατριώτες να βρίσκονται ένα βήμα από τη ευρωβουλή. Αν μπορούσε να οργανώσει ένα κόμμα από την αρχή χωρίς παρεμβάσεις από χειραγωγούμενη Δικαιοσύνη θα μπορούσε να πάρει ακόμα και διψήφιο ποσοστό. Σίγουρα πάντως, ένα ποσοστό ανάλογο του Βελόπουλου.

Μόδα πλέον στην Ευρώπη

Η πατριωτική Δεξιά είναι πλέον η μόδα για την Ευρώπη, με την έννοια ότι ο κόσμος πλέον έχει απορρίψει τα κόμματα της αριστεράς, οι σοσιαλιστές φθίνουν παντού και κρατάει μόνο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε ορισμένες χώρες. Είναι τέτοια η στροφή του κόσμου στην πατριωτική λύση που ακόμα και Έλληνες πολιτικοί κάνουν rebranding με βάση αυτή.
Το γυρίζουν στην πατριωτική Δεξιά
Για παράδειγμα, έχουμε δει τον Νίκο Δένδια, το νούμερο 1 δελφίνο του Μητσοτάκη, να στρέφει την πολιτική στα εξωτερικά θέματα, στην αλλαγή της πολιτικής της συναίνεσης με την Τουρκία, να συναντάει καραμανλικά στελέχη, να είναι πιο αυστηρός σε θέματα μετανάστευσης κλπ. Το ίδιο και ο περιφερειάρχης Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος γοητεύεται από αυτή την αλλαγή στις διαθέσεις του κόσμου. Και φυσικά βλέπει πόσο απαραίτητος είναι για τη ΝΔ εξαιτίας της δημοφιλίας του στον παραδοσιακό δεξιό και σκέφτεται πολλά πράγματα για το μέλλον.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης