Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κάλεσμα συμπόρευσης αλλά με ... ηγεμονισμό από τον Κασσελάκη: «Σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ εμείς θα προχωρήσουμε»

Κάλεσμα συμπόρευσης αλλά με ... ηγεμονισμό από τον Κασσελάκη: «Σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ εμείς θα προχωρήσουμε»
«Αν υπάρξει σύγκλιση προοδευτικών κομμάτων, θα ανταποκριθώ και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Κάλεσμα κοινοβουλευτικής συνεργασίας, συνεννόησης αλλά και εν γένει συμπόρευσης απηύθυνε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, τόσο προς το ΠΑΣΟΚ, όσο και προς την Πλεύση ΕΛευθερίας, τονίζοντας όμως ότι «αν υπάρξει σύγκλιση προοδευτικών κομμάτων, θα ανταποκριθώ και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα».
Κάλεσε τους βουλευτές του να συνεργαστούν με ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας, αλλά με σεβασμό στην αυτοτέλεια των κομμάτων.
Ισχυρίστηκε ότι δεν πιστεύει στις συμφωνίες κορυφής και ξεκαθάρισε: Αν τα κόμματα του προοδευτικού χώρου φτάσουν σε σημείο συναίρεσης, τότε η καρέκλα μου θα είναι το τελευταίο εμπόδιο. Αν υπάρξει σύγκλιση προοδευτικών κομμάτων, θα ανταποκριθώ και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα, ξεκαθάρισε, ενώ πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι καθαρός. Σενάριο να αποχωρήσω και να έρθει από μηχανής Θεός, δεν υπάρχει».
Παρόλα αυτά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να διευκρινίσει λέγοντας με νόημα: « Συντροφοι του ΠΑΣΟΚ και απ΄ολους τους προοδευτικούς χώρους. Το μέλλον της Ελλάδας είμαστε εμείς και είμαστε τώρα. Γι αυτό ανεξάρτητα από την απόφασή σας εμείς θα προχωρήσουμε».
Την ίδια στιγμή, ο κ. Κασσελάκης προανήγγειλε τομές στον ΣΥΡΙΖΑ και καταστατικές αλλαγές το φθινόπωρο.
Τέλος, σχολίασε το αρνητικό, για τη ΝΔ, αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε σε λίγους μήνες να καταρρίψει το αφήγημα του 41% και πως το χρονόμετρο αρχίζει να μετρά αντίστροφα για τον κ. Μητσοτάκη».

Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:

«Πυξίδα μας η βελτίωση της ζωής των πολιτών. Στόχος η νίκη στις εκλογές του 2027. Επειδή έτσι θα διορθώσουμε τις ανισότητες που δημιουργεί η στυγνή πολιτική της ΝΔ.
Η νίκη θα έρθει μειώνοντας την διαφορά από τη ΝΔ σε κάθε κάλπη. Πρώτη κάλπη ήταν οι ευρωεκλογές.
Η 10η ιουνίου είναι μία νέα μερα για το πολιτικό σκηνικό.
Η ΝΔ υπέστη μία καθίζηση, πρωτοφανή. Έναν μόλις χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές. Η ΝΔ με Μητσοτάκης κατέγραψε τονμικρότερο αριθμό σε ψήφους. Έχασε 1,2 εκατ ψήφους από τις κάλπες του 2023.
Ο κ. Μητσοτάκης έχασε 13 μονάδες σε έναν χρόνο ή με την δική του αριθμητική 6,5 μονάδες σε μισό χρόνο, όπως έκανε με την τιμή της φέτας.
Εμείς αναδείξαμε την ικανότητα απέναντι στη ΝΔ με ένα μέτωπο απέναντι στην ακρίβεια. Και όλο το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα να σχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ αντί με την κυβέρνηση.
Βεβαίως είμαι υπερήφανος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Άρα βεβαίως είμαι υπερήφανος που με θετική ατζέντα και σκληρή αντιπολίτευση καταρρίψαμε το αφήγημα του 41% και του παντοδύναμου πρωθυπουργού και τώρα ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον κ. Μητσοτάκη. Ανατέλλει η ώρα της αλλαγής. ΑΝτέξαμε σε επιθέσεις, διασπάσεις πουθ αδιάκοπα κρατούν από τότε που έφυγε ο ΑΛέξης Τσίπρας. Κατορθώσαμε να ρίξουμε την διαφορά από το 23% στο 12%μ παρά το τι θέλησαν να μας φιμώσουν.
Πολιτική για μας δεν είναι για να διχάζει αλλά για να ενώνει. Μετά τις διπλή εκλογική ήττα και την διάσπαση καταφέραμε να ανσυνταχθούμε.
Όσοι πίστευαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδυναμωθεί έπεσαν έξω. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετα τις ευρωεκλογές βγαίνει πιο δυνατός. Δόθηκαν απαντήσεις σε όσους ήθελαν να μας δουν χαμηλά. Είναι εδώ και δεν πάμε πουθενα μέχρι να αλλάξουμε τη χώρα.
Απέναντι στην πιο αδίστακτη ακι αλαζονική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος».
Το προοδευτικό κέντρο έχει το σπίτι του στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Κασσελάκης.
Θέλω να είμαι ξεκάθαρος για την σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων.
Δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής, πιστεύω στις συμφωνίες που αναπτύσσονται από την βάση προς την κορυφή.
Το να κλειστούμε τρεις άνθρωποι σε ένα γραφείο είναι απλά λάθος.
Θα μας βάλει στο ίδιο κάδρο με τους ηττημένους. Αυτή η κυβέρνηση θα πέσει αν η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει σωστά τη δουλειά της. Βεβαίως χρειάζονται συγκλίσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αγκαλιάσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Για να έχει μέλλον μία συνένωση των προοδευτικών δυνάμεων θα πρέπει να έχει προηγηθεί κάτι τέτοιο.
ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας να συνεργαστούν μαζί μας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και εσείς να τους προσεγγίσετε. Αυτό να γίνει με διαφάνεια και σεβασμό στην αυτοτέλεια των κομμάτων. Αρχίστε με το ζήτημα του Κώστα Κραμανλή για τα Τέμπη.
Εκεί θα κριθούν όλα τα κόμματα από την ανταπόκρισή τους. Η κοινωνία αλλάζει γρήγορα και το κόμμα μας είναι υποχρεωμένο να αλλάξει. Να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σύγχρονος. Το κόμμα μας είναι το σπίτι μας. Πρέπει να φροντήσουμε το σπίτι μας.
Συντροφοι και συντρόφισσες. Είμαστε υπερήφανοι για το κόμμα μας αλλά αυτό δεν μας οδηγεί στον ηγεμονισμό. Αν περισσότερα σχήματα φτάσουν στο σημείο συναίνεσης το τελευταίο που θα ήταν εμπόδιο θα ήταν η δική μου καρέκλα και αν ήταν προϋπόθεση η δική μου θέση θα έθετα ξανά υποψηφιότητα για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σωστά είπε ο Κοτζιάς να σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε. Άρα συντροφοι του ΠΑΣΟΚ και απ΄ολους τους προοδευτικούς χώρους. Το μέλλον της Ελλάδας είμαστε εμείς και είμαστε τώρα. Γι αυτό ανεξάρτητα από την απόφασή σας εμείς θα προχωρήσουμε. Δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε μέσα από την δουλειά μας, απέναντι σε ένα σάπιο σύστημα.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης