Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Η κυβέρνηση εστιάζει προκλητικά στην επιβράβευση «προθύμων» στελεχών της προσφέροντας πολιτική κάλυψη ή και αναβάθμιση

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Η κυβέρνηση εστιάζει προκλητικά στην επιβράβευση «προθύμων» στελεχών της προσφέροντας πολιτική κάλυψη ή και αναβάθμιση
"Μια δουλειά κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ και δεν της είναι καθόλου δύσκολη: συγκαλύπτει, συναλλάσσεται και προστατεύει κέντρα που εξυπηρετούν τα ιδιοτελή συμφέροντα που υπηρετεί ", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
«Οι αποκαλύψεις της δημοσιογραφικής έρευνας για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν ότι, ενώ περιφρονεί πλήρως τα πρόσφατα μηνύματα της κάλπης, εστιάζει προκλητικά στην επιβράβευση «προθύμων» στελεχών της, προσφέροντάς τους πολιτική κάλυψη ή/και αναβάθμιση, ακόμη κι όταν τα πεπραγμένα τους διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας αναφορά στον υπουργό Ανάπτυξης, Τ. Θεοδωρικάκο.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «τέτοιο γεγονός είναι η εκ νέου υπουργοποίηση του κ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για στενές διασυνδέσεις της Greek Mafia με το στενό του περιβάλλον, όταν ο ίδιος ήταν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με άμεση δική του εμπλοκή.
Όπως ενόρκως κατέθεσε ο πρώην Διοικητής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ο ίδιος δεχόταν αθέμιτες παρεμβάσεις στην άσκηση των καθηκόντων του από στενούς συνεργάτες του τότε Υπουργού ΠροΠο, αλλά και από τον ίδιο τον κ. Θεοδωρικάκο και συγκεκριμένα ότι γινόταν αποδέκτης πιεστικών αιτημάτων για πληροφόρηση φακέλων αστυνομικών που τελούσαν υπό διερεύνηση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και για παράτυπες μετακινήσεις αστυνομικών, που εμπλέκονταν σε κυκλώματα εμπορίας καυσίμων, σε κρίσιμες Υπηρεσίες της Αστυνομίας».
«Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Βασίλη Λαμπρόπουλου στην ιστοσελίδα in.gr και της εφημερίδας Documento βασίζονται σε στοιχεία από τη δικογραφία που βρίσκεται στη Βουλή και περιέχει ενυπόγραφες καταγγελίες και ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ αξιωματικού της Αστυνομίας και του δολοφονηθέντος από την «Greek mafia» πρατηριούχου καυσίμων.
Τα δημοσιεύματα εμφανίζουν μια αποκρουστική εικόνα με σκοτεινές διασυνδέσεις, επίορκες δεσμεύσεις και υποσχέσεις που εκ των υστέρων φαίνεται πως υλοποιήθηκαν πλήρως.
Αυτή η δυσώδης εικόνα συμπληρώνεται από τον πολιτικό κυνισμό του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επιβεβαίωσε σήμερα, Κυριακή 16/6, αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε από την πρώτη στιγμή του ανούσιου ανασχηματισμού: Ότι επιβραβεύτηκαν οι βουλευτές που πρωτοστάτησαν στην απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών. Κάτι σαν το «νόμιμο φακελάκι», για το οποίο εμφανίζεται υπερήφανος ο Υπουργός.
Δεν κρατιούνται πλέον ούτε τα προσχήματα από τα κυβερνητικά στελέχη. Η υπουργοποίηση της αντιπροέδρου της εξεταστικής επιτροπής κ. Παπακώστα κατά τον κ. Γεωργιάδη είναι η επιβράβευση της «δύσκολης δουλειάς» που έκανε στην Επιτροπή.
Ποια ήταν λοιπόν η «δύσκολη δουλειά»; Η πιστή τήρηση και υλοποίηση της γραμμής του Μαξίμου για συγκάλυψη και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο; Η μη κλήση μαρτύρων; Τα παιχνίδια με τις διαβιβάσεις δικογραφιών στη Βουλή; Η αποσιώπηση του μπαζώματος;», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το κόμμα καταλήγει τονίζοντας ότι «μια δουλειά κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ και δεν της είναι καθόλου δύσκολη: συγκαλύπτει, συναλλάσσεται και προστατεύει κέντρα που εξυπηρετούν τα ιδιοτελή συμφέροντα που υπηρετεί και δεν δίνει δεκάρα για το γεγονός πως όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας».

Το δημοσίευμα

Η εφημερίδα Documento στο Κυριακάτικο του φύλλο αποκαλύπτει όλη τη δικογραφία που βρίσκεται στη Βουλή για την υπόθεση της Greek Mafia, μέσα από την οποία έρχονται στο φως οι δύο καταθέσεις -του στρατηγού, πρώην επικεφαλής των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ- σε βάρος του νέου υπουργού Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκου.
Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν και οι διάλογοι του δολοφονηθέντος με 40 σφαίρες στον Γέρακα Γιώργου Μήτσιου και αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που εμπλέκουν τον συγκεκριμένο υπουργό, αλλά και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εδώ και 7 μήνες είναι πεταμένη στα συρτάρια της Βουλής δικογραφία με στοιχεία - φωτιά σε βάρος του Τάκη Θεοδωρικάκου, για "έργα και ημέρες" του όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Μάλιστα, δύο καταθέσεις πρώην ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα, του πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων (ΥΕΣΥΣΑ) αντιστράτηγου ε.α Ηλία Κοσουβάκη ενώπιον δύο εισαγγελέων, με τις οποίες καταγγέλλει τον Τ. Θεοδωρικάκο και δύο συνεργάτες του για "αθέμιτες παρεμβάσεις στην άσκηση των καθηκόντων τους", που αποκαλύπτει η εφημερίδα, γραπτά και ηχητικά μηνύματα μεταξύ των δολοφονηθέντος στον Γέρακα εμπόρου καυσίμων από την Greek Mafia Γιώργου Μήτσιου και αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. , συνδέουν το περιβάλλον του και τον νυν υπουργό Ανάπτυξης με "χάρες" σε επίορκους αστυνομικούς - υπηρέτες του οργανωμένου εγκλήματος. Στα μηνύματα γίνεται αναφορά ακόμη και στο όνομα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, η δικογραφία περιέχει συγκρινιστικά στοιχεία για αθέμιτες παρεμβάσεις του Τ. Θεοδωρικάκου την περίοδο που ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να γίνουν τα χατίρια επίορκών αστυνομικών που συνδέονταν με το οργανωμένο έγκλημα.
doc_3.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης