Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Ανδρουλάκης για κάλπες στο ΠΑΣΟΚ και Δούκα: Όποιος έχει φιλοδοξίες ας δηλώσεις «παρών» - Θα διαγραφούν οι τοξικοί

Ο Ανδρουλάκης για κάλπες στο ΠΑΣΟΚ και Δούκα: Όποιος έχει φιλοδοξίες ας δηλώσεις «παρών» - Θα διαγραφούν οι τοξικοί
«Δεν δέχομαι πισωγύρισμα σε νοοτροπίες του 4%», διαμηνύει προς τους δελφίνους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, άνοιξε τα χαρτιά του για τα φλέγοντα εσωτερικά ζητήματα της Τρικούπη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.
Για το πώς αναλύει το αποτέλεσμα της κάλπης και για το αν άλλαξε κάτι μετά από αυτές τις εκλογές, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ο κόσμος έχει πάρα πολλά προβλήματα (…) Η μεγάλη εικόνα είναι στην ήττα της ΝΔ».
Ως προς το γιατί στο ΠΑΣΟΚ άνοιξε με τέτοια ένταση θέμα ηγεσίας την επομένη των εκλογών και για το αν το περίμενε, υπογράμμισε: «Προσπάθησα τα χρόνια που ηγούμαι της παράστασης νοοτροπίες που μας έπληξαν να τις παραμερίσω, τείνοντας χέρι προς όλες τις κατευθύνσεις. Με θλίβει που κάποιοι δεν περίμεναν ούτε το πέρας της διαδικασίας. Απαξιωτική στάση για την ουσία της πολιτικής. Όχι την ώρα που βυθίζεται η ΝΔ εσύ να παίρνεις τον προβολέα από την ουσία και να τον στρέφεις στο κόμμα σου».
«Αν αθροίσεις τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ πέραν του λεκανοπεδίου Αττικής, εμφανίζεται δεύτερο κόμμα (…) Δεν υπάρχει άλλο κόμμα στο χάρτη στην αντιπολίτευση, μόνο το πράσινο (…) Στην πολιτική είμαι ένας γενναίος άνθρωπος και αναλαμβάνω την ευθύνη. Στο αποτέλεσμα που έχουμε οικοδομήσει περίμενα να το κρατήσουμε όρθιο, όχι να το αποδομούμε (…) Έχουμε μεγάλους στόχους».
Για το αν θα ανταποκριθεί στην πρόκληση για προσφυγή στη βάση των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι, σημείωσε: «Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή από τη βάση της προοδευτικής παράταξης (…) ». 

Έριξε το γάντι στον Χάρη Δούκα - «Δεν θα κάνουμε πασαρέλα»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για προσχεδιασμένη αμφισβήτηση, αντί να γίνει συζήτηση στα όργανα του κόμματος, και επέμεινε ότι έπρεπε να διορθωθούν κάποια λάθη στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Ερωτηθείς εάν ρίχνει ευθύνες σε πρωτοκλασάτα στελέχη των αστικών κέντρων, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
Επιπλέον, ο κ. Ανδρουλάκης άφησε αιχμές εναντίον όσων ζητούν αλλαγή ηγεσίας: «Αν σε κάποιους δεν αρέσει το υπόδειγμα ηγεσίας, ας το πουν ευθέως, μην το κλώθουν γύρω-γύρω. Εγώ δεν είμαι παράγοντας διαφθοράς ή παιχνιδιών με τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας. Η επικοινωνία υποτάσσεται στην πολιτική, όχι η πολιτική στην επικοινωνία, αυτό είναι το μοντέλο που υπηρετώ. Αν δεν τους αρέσει, ας το πουν ευθέως».
Βεβαίως, δεν παρέλειψε και στη συνέντευξη του Χάρη Δούκα: «Θέλω να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες. Ανεβαίνει σταθερά. Όποιος έχει φιλοδοξίες, ας δηλώσει παρών, αλλά, θεσμικά και πολιτικά, δεν θα έχουμε πασαρέλα».

«Δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές που χυνόταν δηλητήριο στα σωθικά του ΠΑΣΟΚ»

Σχετικά με το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όποτε κι αν στηθούν εσωκομματικές κάλπες, επισήμανε: «Νομίζω ότι είναι καθαρό αυτό που είπα».
Απευθυνόμενος στους διεκδικητές της ηγεσίας, επισήμανε με νόημα ότι «δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές που χυνόταν δηλητήριο στα σωθικά του ΠΑΣΟΚ»
«Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά», πρόσθεσε.
Συνεχίζοντας σε οξείς τόνους και ασκώντας κριτική σε αυτό που αποκάλεσε εξωθεσμικές πρακτικές διευκρίνισε πως την επομένη των εσωτερικών διαδικασιών και ανεξάρητα της έκβασής του, «όποιος βγει με εσωστρέφεια την επόμενη μέρα θα μείνει εκτός του ΠΑΣΟΚ»
«Δεν δέχομαι πισωγύρισμα σε νοοτροπίες του 4%», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ερωτηθείς, δε, για τις προτάσεις που θα κάνει στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη διαδικασία αλλαγής ηγεσίας, απάντησε ότι το βάρος θα πέσει κυρίαρχα στις πολιτικές και δευτερεύοντως στις προσωπικότητες.
«Πρώτα οι πολιτικές μετά τα πρόσωπα», ανέφερε με νόημα.

«Συνεργαζόμαστε ήδη με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή» - «Καλή επιτυχία στον Τσίπρα»

Για το αν σκοπεύει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση Κασσελάκη για κοινοβουλευτική συμπόρευση σε κάποια σχέδια νόμου, υπενθύμισε ότι ούτως ή άλλως υπάρχει κοινοβουλευτική συνεργασία μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνεχίσε, λέγοντας ότι η Τρικούπη θέλει «λογικές προοδευτικές κινήσεις που θα επισημαίνουν τα ελλείμματα της κυβέρνησης».
Για το αν θα δώσει το παρών στο συνέδριο του Ινστιτούτου Τσίπρα, είπε: «Προτίμησα να έρθω εδώ, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης