Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα ... υποψηφιότητας από Δούκα με αιχμές προς Ανδρουλάκη: Θέλω το ΠΑΣΟΚ να μπορέσει να κερδίσει τώρα - Δεν υποχωρώ

Μήνυμα ... υποψηφιότητας από Δούκα με αιχμές προς Ανδρουλάκη: Θέλω το ΠΑΣΟΚ να μπορέσει να κερδίσει τώρα - Δεν υποχωρώ
«Χρειάζεται ένα άλμα γρηγορότερο από τη φθορά» σημείωσε με νόημα ο Δήμαρχος Αθηναίων
Τη στιγμή που διεξάγεται η θυελλώδης συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιακαντάρη, στελέχους της Ανανεωτικής Αριστεράς.
«Και αν το βιβλίο μιλάει για την κατεύθυνση των κομμάτων το 2050, εγώ θέλω ο χώρος στον οποίο πάντα ανήκω, θέλω το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα, τώρα. Και θα κάνω ό,τι μπορώ γι’ αυτό», τόνισε ο Χάρης Δούκας υπενθυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες «οι συγκλίσεις για την Κεντροαριστερά γίνονται στις γειτονιές».
Έτσι, συσχέτισε τη νικηφόρα καμπάνια του στον Δήμο με τον κεκντρικό πολιτικό πεδίο, σκιαγραφώντας παράλληλα ένα σχέδιο συσπείρωσης δυνάμεων γύρω από το ΠΑΣΟΚ: «Όπως είναι γνωστό η δημοτική παράταξη που κέρδισε τις εκλογές στην Αθήνα έχει ως κορμό το ΠΑΣΟΚ αλλά και συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη δυνατή συνύπαρξη δυνάμεων. Δεν επικράτησε απλώς εκλογικά, ευκαιριακά, αλλά είναι μια στρατηγική συνεργασία που συνεχίζεται και μετά, στην οποία ενώνονται οι κύριες κατευθύνσεις πολιτικής εφαρμογής στον δήμο, διατηρώντας ταυτόχρονα την αυτονομία τους».
Δεν πρόκειται για μια προσπάθεια άνευ κόστους, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αθηναίων.
Με έμμεσα μεν, σαφή δε, μηνύματα προς το Νίκο Ανδρουλάκη για την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες, ο Χάρης Δούκας επισήμανε ότι αν δεν γίνουν τώρα άλματα θα οδηγηθεί η παράταξη σε σήψη.
Όπως υποστήριξε :
«Ο χρόνος των εξελίξεων δεν είναι ευθύγραμμος, στατικός χώρος, απεριόριστος. Μου λένε ορισμένοι. Ας αφήσουμε τα πράγματα να ωριμάζουν σιγά-σιγά, ας υπομένουμε αυτή τη διαδικασία στασιμότητας. Άφησε τη σήψη να εξελίσσεται. Κάθισε στο γραφείο σου αναπαυτικά και μην ασχολείσαι. Μου επιτέθηκαν μάλιστα επειδή τολμάω ακόμα και να αγωνιώ. Απέναντι σε αυτές τις απόψεις, υποστηρίζω μια διαφορετική κλίμακα χρόνου. Η ιστορία γράφεται με ασυνέχειες και τομές που αλλάζουν τον ρου των εξελίξεων. Χρειάζεται ένα άλμα γρηγορότερο από τη φθορά, που λέει και ο Ελύτης.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης