Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έρχεται νέος φορέας στην Κεντροαριστερά – Ο Ανδρουλάκης θα φύγει νύχτα από το ΠΑΣΟΚ, ο Κασσελάκης δραπέτευσε στις ΗΠΑ…

Έρχεται νέος φορέας στην Κεντροαριστερά – Ο Ανδρουλάκης θα φύγει νύχτα από το ΠΑΣΟΚ, ο Κασσελάκης δραπέτευσε στις ΗΠΑ…
Ο Χάρης Δούκας δήλωσε ξανά παρών και σήκωσε το γάντι στον Ανδρουλάκη
Nύχτα θα φύγει όπως φαίνεται ο Νίκος Ανδρουλάκης από το ΠΑΣΟΚ.
Στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οι περισσότεροι που μίλησαν ήταν λάβροι κατά του Ανδρουλάκη.
Ακόμα και ιστορικά στελέχη που έχουν στηρίξει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έφτασαν σε σημείο να τον αδειάσουν, να τον κατηγορήσουν ότι λειτουργεί σαν τον Κιμ Γιουνγκ Ιλ και ότι με αυτόν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία ελπίδα να πάει παρακάτω.

Κάλπες τον Νοέμβριο στο ΠΑΣΟΚ

Όμως, η κοινή συνισταμένη όλων των παρεμβάσεων ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να οδηγηθεί σε κάλπες τις οποίες κάποιοι τις προσδιορίζουν γύρω στον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο μετά την Εθνική Συνδιάσκεψη.
Ο Χάρης Δούκας που συγκεντρώνει τις προτιμήσεις αρκετών μεγάλων στελεχών και ειδικά του Γιώργου Παπανδρέου σε παρουσίαση βιβλίου που είχε πάει, δήλωσε ξανά παρών και σήκωσε το γάντι στον Ανδρουλάκη.

Τον άδειασε και ο Σπυρόπουλος

Οι μόνοι που υποστήριξαν τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι ο Δημήτρης Μάντζος και ο Θανάσης Γκλαβίνας, που θεωρούνται στενοί του συνεργάτες.
Όμως, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος γραμματέας του κόμματος επέλεξε να μην σταθεί δίπλα στον πρόεδρό του κάτι που για πολλούς μεταφράζεται ως ένα μεγάλο άδειασμα.
Άλλωστε, όπως λένε, ο Σπυρόπουλος δεν εξελέγη ευρωβουλευτής παρόλο που είχε πάρει υποσχετική από τον Ανδρουλάκη ότι θα βοηθηθεί από τον μηχανισμό του.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον σε τραγική κατάσταση, ο Ανδρουλάκης δεν περίμενε τέτοια καθολική αμφισβήτηση.
Όμως, είναι τα επίχειρα της συμπεριφοράς του προς τα υπόλοιπα στελέχη. Στην συνεδρίαση ακούστηκαν κατηγορίες ότι δεν άφηνε στελέχη να μιλήσουν σε όργανα ενώ οι κατηγορίες Ανδρουλάκη ότι ενεργούν με εντολή του Μητσοτάκη εκνεύρισαν πολλούς καθώς είδαν προσπάθεια του Ανδρουλάκη να δημιουργήσει εσωτερικούς εχθρούς.

Φαβορί ο Δούκας

Τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα; Το ΠΑΣΟΚ θα πάει για εκλογές, δεν υπάρχει δυνατότητα να ακολουθηθεί το καταστατικό για εκλογή αρχηγού το 2025 διότι με τέτοια εσωστρέφεια όσο περνάει ο καιρός το ΠΑΣΟΚ θα βυθίζεται και δημοσκοπικά.
Οι εκλογές θα γίνουν λογικά τον Οκτώβριο-Νοέμβριο.
Αν κερδίσει ο Ανδρουλάκης τότε θα έχουμε μεγάλη διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ από την ομάδα Παπανδρέου-Δούκα.
Αν χάσει, τότε θα πρέπει να βρει δουλειά για πρώτη φορά στη ζωή του.

Συγκεντρώνονται υπέρ του Τσίπρα

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ευρύτερου χώρου συνειδητοποιούν ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμματα που δημιουργούν αρνητικούς συνειρμούς στο υποσυνείδητο των πολιτών ενώ πλέον έχουν απωλέσει το όποιο κινηματικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία.
Πρώτος έχει αποκωδικοποιήσει την παραπάνω αρχή ο Αλέξης Τσίπρας που επιζητάει πλέον την δημιουργία ενός νέου φορέα που θα φέρει τα στελέχη που θα φύγουν από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Έρχονται εκκαθαρίσεις

Όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι οριακά.
Ο Κασσελάκης έχει αποφασίσει πογκρόμ απολύσεων-διαγραφών από το κόμμα.
Ξεκίνησε με τους Τεμπονέρα, Θεοχαρόπουλο και τον Γιώργο Τσίπρα, θα συνεχίσει με τους Ζαχαριάδη, Σπίρτζη και τον Γιάννη Ραγκούση και μπορεί να φτάσει και σε άλλους που έχουν αρχίσει να αμφισβητούν ανοικτά τον Κασσελάκη.
Για να δει τι θα κάνει από εδώ και πέρα, πήγε στις ΗΠΑ.
Η εκδήλωση Τσίπρα και η δημοσκόπηση που παρουσίασε έδωσε το σύνθημα να φύγουν ουσιαστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο νέος φορέας θα τραβήξει στελέχη από παντού και θα εκπροσωπεί κάτι νέο στην Κεντροαριστερά.
Το μεγάλο ζήτημα είναι ποιος θα ηγηθεί. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ως «μαγαζιά» είναι πλέον «τελειωμένα».

Mαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης