Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου - ΣΥΡΙΖΑ: «Ανεπαρκή και καθυστερημένα τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια»

Σβίγκου - ΣΥΡΙΖΑ: «Ανεπαρκή και καθυστερημένα τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια»
«Η φορολόγηση αυτή θα φέρει 300 εκατομμύρια, ενώ τα υπερκέρδη έχουν μετρηθεί στο 1,3 δισ.», επισήμανε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
«Πρέπει να παρθούν άλλα μέτρα, και πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει να λέει ψέματα για το τι συμβαίνει στις άλλες χώρες», υποστήριξε η Ράνια Σβίγκου, σε παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό ATTICA σχολιάζοντας την εξαγγελία της κυβέρνησης για φορολόγηση με 33% των υπερκερδών των διυλιστηρίων.
«Η φορολόγηση αυτή θα φέρει 300 εκατομμύρια, ενώ τα υπερκέρδη έχουν μετρηθεί στο 1,3 δισ.», ανέφερε η κυρία Σβίγκου.
Προσέθεσε ότι «οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κομισιόν επιτρέπουν τη φορολόγηση στο 90%» σημειώνοντας πως «αυτή ήταν η δική μας πρόταση και αυτό θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση» και τόνισε: «Η κυβέρνηση κάνει πολύ λίγα πράγματα και πολύ αργά, πράγματα τα οποία είναι ημίμετρα, είναι ανεπαρκή και γι' αυτό δε μπορούν να βοηθήσουν ούτε στη βελτίωση της ζωής της πλειοψηφίας των πολιτών, ούτε στην ανασύνταξη της ελληνικής οικονομίας, προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».
Μίλησε για τις περιπτώσεις κακοποίησης γυναικών και τις γυναικοκτονίες υπογραμμίζοντας ότι «το νομοθετικό πλαίσιο χρειάζεται ενίσχυση» και αναφέρθηκε «στη νομική κατοχύρωση του όρου της γυναικοκτονίας, κάτι το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το έχει καταθέσει ως τροπολογία τέσσερις φορές, αλλά η ΝΔ αρνείται πεισματικά να το ψηφίσει».
Συμπλήρωσε ότι «είναι κάτι που ισχύει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά η ΝΔ δεν θέλει να πειράξει το ακροδεξιό της ακροατήριο». Γενικεύοντας υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αξιοποίησε το νομοθετικό πλαίσιο που είχε αφήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα τρέχει, πολύ καθυστερημένα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης