Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρελούδιο αμφισβήτησης Μητσοτάκη από Σαμαρά - Καραμανλή και οι σκληρές παρεμβάσεις βουλευτών - Για τα πανηγύρια Σκέρτσος-Πατέλης

Πρελούδιο αμφισβήτησης Μητσοτάκη από Σαμαρά - Καραμανλή και οι σκληρές παρεμβάσεις βουλευτών - Για τα πανηγύρια Σκέρτσος-Πατέλης
Το Μαξίμου είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο
Σχετικά Άρθρα
Oι πολύ σκληρές εκφράσεις που ακούστηκαν μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής από βουλευτές της ΝΔ έχουν θορυβήσει το Μέγαρο Μαξίμου.
Ακούστηκαν πολλές κατηγορίες:
Ο Μάριος Σαλμάς κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι κυβερνάει για τους λίγους, δηλαδή τους ολιγάρχες και όχι για τους πολλούς, δηλαδή το λαό.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ότι έχει μετατρέψει την ΝΔ σε ένα απέραντο ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι προκαλώντας ιδεολογική μετάλλαξη στο κόμμα.

Μacron ο Μητσοτάκης;

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι συμπεριφέρεται ως άλλος Μacron σνομπάροντας της ελληνική δεξιά που είχε ως αποτέλεσμα η LePen να τον κερδίσει 15 μονάδες. Άλλοι βουλευτές όπως ο Θοδωρής Καράογλου είπε ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο κακό αποτέλεσμα της ΝΔ, το 28%. Άλλοι αναφέρθηκαν εκτενώς στο γεγονός ότι οι υπουργοί δεν σηκώνουν καν το τηλέφωνο στους βουλευτές. Ο Νότης Μηταράκης και ο Γιώργος Βλάχος έθεσαν θέμα για την σημερινή πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία δεν θα στηρίξουν και αυτό αφορά και άλλους βουλευτές.

Πονοκέφαλος η Προεδρία της Δημοκρατίας

Η προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος για το Μαξίμου το επόμενο διάστημα.
Άλλοι βουλευτές, όμως, όπως ο Μίλτος Χρυσομάλης ήταν ιδιαιτέρως ενοχλημένοι για τα πανηγύρια του Σκέρτσου-Πατέλη με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Κάποιοι άλλοι ανέφεραν ως πολύ κρίσιμο το νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες που στοίχισε σε ένα προνομιακό χώρο για τη ΝΔ.

Ετοιμος να πάρει τη σκυτάλη ο Σαμαράς στο Πολεμικό Μουσείο

Το Μαξίμου είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο που από τους 37 βουλευτές που μίλησαν οι 35 είχαν και από ένα παράπονο από την κυβέρνηση.
Μιλάμε για ένα ποσοστό περίπου 9 στους 10!
Το χειρότερο είναι ότι πιστεύεται ότι η ομοβροντία σκληρών παρεμβάσεων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι προάγγελος μιας πιο σκληρής παρέμβασης, αυτής του Αντώνη Σαμαρά.
Ο Πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη στο Πολεμικό Μουσείο και ετοιμάζει μία σκληρή παρέμβαση για όλα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η ατζέντα της παρέμβασης

Από την σοβαρή μεταστροφή της ΝΔ σε κεντροαριστερό κόμμα, την εξωτερική πολιτική της σφαλιάρας από μικρές χώρες όπως η Αλβανία και τα Σκόπια, την κατάλυση της ελληνικής οικογένειας με τη νομιμοποίηση του γάμου των ΛΟΑΤΚΙ μέχρι το μεταναστευτικό και την υπερφορολόγηση.
Όπως μαθαίνουμε, ο κ. Σαμαράς παίρνει προσωπικά ο ίδιος τηλέφωνα σε βουλευτές και στελέχη για να πάνε στην εκδήλωση, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει και το γεγονός ότι θα μιλήσει ο Κώστας Καραμανλής που δεν παρεμβαίνει συνήθως, πάρα μόνο όταν θεωρήσει ότι θίγεται η ΝΔ.
Και οι δύο αυτές κινήσεις δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά αν η ΝΔ είναι και αυτή όπως και τα άλλα κόμματα της Κεντροαριστεράς σε εσωστρέφεια. Πάντως, το γεγονός ότι πλέον υπάρχει σκληρότητα δηλώσεων και ότι δύο πρώην πρωθυπουργοί παρεμβαίνουν τόσο καίρια, δείχνει ότι η ενότητα στη ΝΔ δεν υπάρχει.
Το 28% αποκάλυψε ότι η ΝΔ είναι πολύ ευάλωτη.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης