Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανοιχτός εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ - Παρέμβαση Τσίπρα κατά Κασσελάκη - «Χυδαιότητα ότι δεν βοήθησα την Αυγή!»

Ανοιχτός εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ - Παρέμβαση Τσίπρα κατά Κασσελάκη - «Χυδαιότητα ότι δεν βοήθησα την Αυγή!»
«Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση» τονίζουν συνεργάτες του Α. Τσίπρα
Χαρακτηριστικά ανοιχτού εμφυλίου λαμβάνει πλέον η διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι χειρισμοί του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη, ιδίως σε ό,τι αφορά το κλείσιμο της καθημερινής «Αυγής», προκάλεσαν την παρέμβαση του πρωην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μέσω συνεργατών του.
«Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση. Οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα» επισημαίνουν συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν:
«Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής. Δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους».
Η τοποθέτηση αυτή έρχεται σε συνέχεια διαρροών από συνεργάτες του Κασσελακη, ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν απάντησε στην επιστολή που έλαβε από τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική ενίσχυση της Αυγής.

Έκκληση στους βουλευτές για ... στήριξη

Επισημαίνεται ότι χθες όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν μήνυμα το οποίο τους παρότρυνε να βοηθήσουν οικονομικά τα κομματικά ΜΜΕ:
«Σύντροφοι, συντρόφισσες. Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Κόμμα μας επιτάσσουν τη μέγιστη δυνατή οικονομική συμβολή όλων μας. Σας παρακαλούμε να συνδράμετε είτε με δωρεά (donation.syriza.gr), είτε με σύναψη δανείου (κατόπιν επικοινωνίας με το λογιστήριο) προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις μηνός Ιουνίου για τα Μέσα του Κόμματος, συνολικού ύψους 375.146 ευρώ (ήτοι 199.197 ΑΥΓΗ, 175.949 ΚΟΚΚΙΝΟ). Με εκτίμηση, η Οικονομική Διεύθυνση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» είναι το sms που έφτασε στα κινητά των βουλευτών.
Εντωμεταξύ ο Στέφανος Κασσελάκης από τη Νέα Υόρκη αποκάλυψε πως έδωσε 20.000 ευρώ (το ανώτατο ποσό που επιτρέπει ο νόμος) και κάλεσε τα υπόλοιπα στελέχη να βοηθήσουν όσο μπορούν.

Ο Κασσελάκης έχει κηρύξει την ... αποτσιπροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση μύριζε μπαρούτι από τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης, με ένα προσωπικό του μανιφέστο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποιούσε σε ότι τα παλιά ... τοτέμ του κόμματος τελείωσαν και ουσιαστικά ότι θα αλλάξει τα πάντα.
Ό,τι ακολούθησε κατέδειξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει την επιχείρηση ... αποτσιπροποίησης του κόμματος μέχρι τέλους.
Το ερώτημα ωστόσο έγκειται πια στο ποιό ακριβώς θα είναι αυτό το τέλος και τι θα περιλαμβάνει.
Η μετεκλογική ρελάνς Κασσελάκη ξεκίνησε με την καρατόμηση των επαγγελματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά χρεώθηκαν «αργομισθίες» από την ηγετική ομάδα, όπως ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας.
Ακολούθως, ο μηχανισμός του κόμματος, οργανωτικός αλλά και ... τουϊτερικός, στοχοποίησε τα πρόσωπα του Χρήστου Σπίρτζη και του Κώστα Ζαχαριάδη, εγκαλώντας τα εν λόγω στελέχη ότι λειτουργούν εκτός γραμμής στο ζήτημα της πολιτικής συμμαχιών του κόμματος.
Άλλωστε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε που θέλει να ακούει τα περί συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ, με ένα κόμμα που το ίδιο διάγει μια μεγάλη εσωτερική κρίση με αμφίβολη κατάληξη.
Ωστόσο, τα πυρηνικά όπλα του ... εσωκομματικού πολέμου ξεθάφθηκαν μια και καλή όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήγειρε θέμα οικονομικών με σαφείς αιχμές κατά της διαχείρισης Τσίπρα.

Ο Τσίπρας θέλει να παρακάμψει πλήρως ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη - Ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο

Ο Α. Τσίπρας από την άλλη, έχει συνειδητοποιήσει ότι ο οργανισμός ΣΥΡΙΖΑ έχει εκπέσει και βάζει τις βάσεις για έναν νέο φορέα, με νέο ΑΦΜ και υποστηρικτές δικούς του επιχειρηματίες.
Δεν θα βγει μπροστά, περιμένει να σταθμιστεί η κατάσταση στην Κεντροαριστερά.
Θα προτιμούσε την περίπτωση του Χάρη Δούκα που δείχνει να λειτουργεί.
Έχει πετύχει να εκλεγεί δήμαρχος απέναντι σε έναν «Μητσοτάκη», έχει ενωτικά στοιχεία από όλους τους χώρους και κυρίως τον στηρίζουν οι Παπανδρέου.
Ουσιαστικά τι θέλει ο Τσίπρας;
Να πάρει το ΠΑΣΟΚ ο Δούκας και μετά να το εντάξει σε ένα νέο φορέα που θα μπορούν να ενταχθούν σε αυτό όλοι οι δικοί του.
Ακόμα όμως, και να μην πάρει το ΠΑΣΟΚ, να γνωρίζετε ότι την επομένη θα έχουμε αποχωρήσεις για ένταξη στο νέο φορέα.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που επιβάλλει το σχέδιο είναι να παραμεριστεί ο Στέφανος Κασσελάκης και το εμπόδιο που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως αυτό θα σημαίνει εκ των πραγμάτων και μια διαδικασία ρήξης με τους παλιούς του υποστηρικτές. 
Αναπόφευκτα θα φέρει τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον ενός ανυπέρβλητου διλήμματος: 
Τσίπρας ή Κασσελάκης;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης