Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δούκας: Στο πετσί του ρόλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ - «H κυβέρνηση εφαρμόζει την εξοντωτική 6ήμερη εργασία, άλλες χώρες εξετάζουν την 4ήμερη»

Δούκας: Στο πετσί του ρόλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ - «H κυβέρνηση εφαρμόζει την εξοντωτική 6ήμερη εργασία, άλλες χώρες εξετάζουν την 4ήμερη»
«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξανασυνδεθεί με τον κόσμο της εργασίας»
Σχετικά Άρθρα
Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης είχε σήμερα 5/7 ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας.
Ο δήμαρχος Αθηναίων στη συνέχεια προχώρησε σε ανάρτηση στην οποία ασκεί κριτική για την εφαρμογή εξαήμερης εργασίας σε ορισμένους κλάδους.
«Την ώρα, που σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανοίγει σοβαρά η συζήτηση για 4ημερη εργασία, χωρίς μείωση αποδοχών, στην Ελλάδα η κυβέρνηση εφαρμόζει -σε πολλούς παραγωγικούς κλάδους- την εξοντωτική 6ήμερη εργασία», γράφει μεταξύ άλλων ο Χ. Δούκας.
Η ανάρτηση του κ. Δούκα:
«Στα λόγια η ΝΔ βρίσκεται σταθερά στον πυρήνα της Ευρώπης.
Στην πράξη, όμως, τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Την ώρα, που σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανοίγει σοβαρά η συζήτηση για 4ημερη εργασία, χωρίς μείωση αποδοχών, στην Ελλάδα η κυβέρνηση εφαρμόζει -σε πολλούς παραγωγικούς κλάδους- την εξοντωτική 6ήμερη εργασία.
Αυτό ήταν ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στη συνάντηση μου με τον Πρόεδρο και εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Η ενίσχυση των αμοιβών μέσω των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, η διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η αύξηση του ελεύθερου χρόνου των εργαζομένων είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας.
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξανασυνδεθεί με τον κόσμο της εργασίας.
Θα το κάνουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης