Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι προσδοκίες Κασσελάκη από Τσίπρα - Καλεί το ΠΑΣΟΚ για το αυτονόητο, έρχονται αποφάσεις για την εξυγίανση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι προσδοκίες Κασσελάκη από Τσίπρα - Καλεί το ΠΑΣΟΚ για το αυτονόητο, έρχονται αποφάσεις για την εξυγίανση του ΣΥΡΙΖΑ
"Όσο ηγούμαι  του ΣΥΡΙΖΑ «καμία μαύρη σακούλα δεν έχει περάσει και δεν θα περάσει το κατώφλι της Κουμουνδούρου, όπως πέρασαν οι σακούλες της Siemens στα γραφεία του  ΠΑΣΟΚ", ξεκαθαρίζει ο Στ. Κασσελάκης
Σχετικά Άρθρα

«Προσδοκώ από τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το παράδειγμα ως ιστορικός ηγέτης του χώρου», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος προαναγγέλλει δύσκολες αποφάσεις για την οικονομική εξυγίανση του κόμματος.
Ο κ. Κασσελάκης, μετά τις αιχμές του κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «υπήρξε πρόεδρος του κόμματος 15 χρόνια, άρα ό,τι διαχειρίζομαι και διαχειριζόμαστε τα συλλογικά μας όργανα είναι απόρροια μιας ηγεσίας η οποία υπήρξε εκεί για 15 χρόνια», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real news κάνει νέα αναφορά στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον να δίνει το παράδειγμα ως ιστορικός ηγέτης του κόμματος για την ενότητα και την ομοψυχία.
«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ανάγκη τη μέγιστη δυνατή ενότητα και ομοψυχία, για να είμαστε αποτελεσματικοί στον αγώνα για την ανατροπή της Δεξιάς και σε αυτή την προσπάθεια για τη μέγιστη δυνατή ενότητα προσδοκώ από τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το παράδειγμα, ως ιστορικός ηγέτης του κόμματος», τονίζει χαρακτηριστικά.

Προ των πυλών δύσκολες αποφάσεις - Δεν θα περάσει στην Κουμουνδούρου μαύρη σακούλα

Μιλά για δύσκολες αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν και διαβεβαιώνει ότι όσο ο ίδιος ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ «καμία μαύρη σακούλα δεν έχει περάσει και δεν θα περάσει το κατώφλι της Κουμουνδούρου, όπως πέρασαν  οι σακούλες της Siemens στα γραφεία του  ΠΑΣΟΚ. Μπορεί την ίδια διαβεβαόωση να δώσει και ο κ. Μητσοτάκης».
Ξεκαθαρίζει δε, πως η ανάρτησή του σχετικά με «μαύρα» χρήματα «δεν αφορούσαν το δικό μας κόμμα».
Ο κ. Κασσελάκης εξηγεί πως παρέλαβε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση, χωρίς ωστόσο αυτό να αναιρεί το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μη χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες.  
Όπως αναφέρει, «τα συσσωρευμένα χρέη μας προς προμηθευτές και τα εξαιρετικά μειωμένα έσοδα μάς ανάγκασαν να κάνουμε μια πολύ συγκρατημένη εκστρατεία στις ευρωεκλογές,  που προφανώς μας στοίχισε σε ψήφους , ειδικά αν αναλογιστούμε ότι η ΝΔ που είναι το πιο χρεωμένο πολιτικό κόμμα στην Ευρώπη, έκανε την πιο ακριβή ψηφιακή καμπάνια στην Ευρώπη, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για την προέλευση των χρημάτων.
Μετά τις ευρωεκλογές κάνουμε αγώνα για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, εξοικονομώντας όσους πόρους μπορούμε. Η απόφαση για την διακοπή του καθημερινού φύλλου της "Αυγής" ήταν  ιδιαίτερα επώδυνη, αλλά ελήφθη από το Εκτελεστικό Γραφείο προκειμένου να διασώσουμε το κυριακάτικο φύλλο και την ιστοσελίδα της εφημερίδας. Όντως, θα πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, σε διάλογο με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του κόμματος».
Ακόμη, σημειώνει ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε την παραπολιτική παραφιλολογία για νέες διασπάσεις, αλλά και πως «θα συζητήσουμε συλλογικά την επόμενη περίοδο τις αλλαγές που θα προτείνει προς την Κεντρική Επιτροπή του Σεπτεμβρίου η αρμόδια επιτροπή που ορίσαμε».

Καλεί το ΠΑΣΟΚ στο αυτονότητο


Για το ζήτημα της ενδεχόμενης σύμπραξης της Κεντροαριστεράς, ο κ. Κασσελάκης καλεί «το ΠΑΣΟΚ στο αυτονόητο: Στην οικοδόμηση πολιτικής εμπιστοσύνης μέσω ενός κοινοβουλευτικού μετώπου υπεράσπισης των συμφερόντων της κοινωνίας».
Όπως αναφέρει, «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση. Εμείς θα συνεχίσουμε με προτάσεις νόμου υπέρ των λαικών συμεφερόντων, για παράδειγμα για το ιδιωτικό χρέος ή τη στεγαστική κρίση και θα καλούμε συνεχώς το ΠΑΣΟΚ να αποδείξει στην πράξη ότι θέλει και μπορεί να πορευτεί με μια κοινή ατζέντα σύγκρουσης με τη δεξιά, νεοφιλελεύθερη πολιτική του κ. Μητσοτάκη. Στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ προφανώς και δεν θα παρέμβουμε. Αλλά σε επίπεδο κοινοβουλευτικού έργου, δεν μπορούμε να περιμένουμε τον Οκτώβρο. Ελπίζω η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».
Εξηγεί δε, πως «η συμπόρευση γαι μένα ξεκινά από ένα κοινό κοινοβουλευτικό και κοινωνικό μέτωπο κατά της δεξιάς πολιτικής της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη», ερωτηθείς για τις δηλώσεις του περί δέσμευσης όλων και του πρώην πρωθυπουργού ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ο επικεφαλής ενός νέου φορέα, εφόσον προκύψει συνεργασία στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
 «Πιστεύω ότι δικαιούμαστε ως αξιωματική αντιπολίτευση και ηγέτιδα δύναμη του προοδευτικού χώρου να διεκδικήσουμε τη ηγεσία ενός κοινού  σχήματος, εάν αυτό προκύψει μέσα από τους κοινούς μας αγώνες. Σε κάθε περίπτωση, η βάση των κομμάτων θα πρέπει να είναι αυτή που θα έχει τον τελευταίο λόγο σε όλα», καταλήγει.

Στο υπουργείο Εξωτερικών τη Δευτέρα 15/7 ο Κασσελάκης

Τη Δευτέρα 15/7, στις 10:00, ο Στέφανος Κασσελάκης, θα επισκεφθεί το υπουργείο Εξωτερικών, συνοδευόμενος από την τομεάρχη Εξωτερικών, Ρ. Δούρου και τον διπλωματικό του σύμβουλο κ. Παπαγεωργίου, για ενημέρωση αναφορικά με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.
Στη συνέχεια, το μεσημέρι στις 15:30 ο κ. Κασσελάκης θα πάει στο Μέγαρο Μουσικής συνοδευόμενος από τον σύζυγό του Tyler McBeth, για τον εορτασμό της 248ης Επετείου της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης