Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καρφιά από Καραμέρο (ΣΥΡΙΖΑ): Σουρωτήρι το Κτηματολόγιο με ευθύνη Κυρανάκη

Καρφιά από Καραμέρο (ΣΥΡΙΖΑ): Σουρωτήρι το Κτηματολόγιο με ευθύνη Κυρανάκη
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει οι πολίτες σήμερα πληρώνουν τις «γαλάζιες» επιλογές, «όπως του νυν προέδρου του Κτηματολογίου
 Για «χρονικό ενός προαναγγελθέντος φιάσκου» κάνει λόγο ο βουλευτής Γιώργος Καραμέρος μετά την διπλή εισβολή χάκερ στο Κτηματολόγιο και στη βάση δεδομένων της ιδιοκτησίας των πολιτών με άγνωστες μέχρι στιγμής επιπτώσεις.
Ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει οι πολίτες σήμερα πληρώνουν τις «γαλάζιες» επιλογές, «όπως του νυν προέδρου του Κτηματολογίου και πρώην διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού κ. Κυρανάκη, και εκδότη της εφημερίδας "Νεοδημοκράτης" κ Σακαρέτσιου.
Αν είχαν ξοδέψει για την κυβερνοασφάλεια έστω το 10% από όσα σπατάλησαν για διαφημίσεις στα φιλικά τους μέσα ενημέρωσης, σήμερα δεν θα είχαμε ένα κτηματολόγιο σουρωτήρι για τους χάκερ».
Ο Γιώργος Καραμέρος προσθέτει ότι με καθυστέρηση 5 ετών προκηρύχθηκε ανοικτός διεθνής διαγωνισμός από την Κοινωνία της Πληροφορίας για την ενίσχυση της ασφάλειας τεσσάρων οργανισμών του yπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης συμπεριλαμβανομένου του Κτηματολογίου ύψους 47,3 εκατομμυρίων ευρώ.
«Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε ότι η συμβασιοποίηση και η εκτέλεση της σύμβασης θα αφήσουν απροστάτευτα τα δεδομένα και τις εφαρμογές για αρκετούς μήνες ακόμα».
Ο βουλευτής και τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει, υπογραμμίζοντας ότι όταν «η διοίκηση κρίσιμων φορέων με εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα πολιτών βρίσκονται σε "κομματικούς φίλους" με αποτέλεσμα να ερχόμαστε αντιμέτωποι με κινδύνους που θα αργήσουν να εκτιμηθούν στην πραγματική τους διάσταση».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης